Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Subvenția pentru motorină – trimestrul IV 2015

Fermierii români pot să ceară Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul de stat pentru motorina folosită în trimestrul IV din 2015 până la data de 31 ianuarie 2016!

Cererile de plată se depun la APIA până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat, însoţite de o situaţie centralizatoare, defalcată pe lucrări, privind cantităţile de motorină utilizate de agricultori în trimestrul respectiv, precum şi de documentele fiscale. Deci, pentru trimestrul IV din 2015 cererile se depun până-n ultima zi a lunii ianuarie 2016.

Cantităţile de motorină aferente fiecărei cereri de plată sunt determinate de către reprezentanţii centrelor judeţene APIA  prin scăderea succesivă din totalul cantităţii înscrise pe aceste documente, a cantităţilor de motorină aferente fiecărei cereri de plată, până la concurenţa cantităţilor totale anuale de motorină aprobate prin acordul prealabil de finanţare.

Pentru fiecare an calendaristic, plata ajutorului de stat prin rambursare se solicită printr-un număr maxim de patru cereri de plată. Fiecare solicitare cuprinde cantităţile de motorină pe care fermierii declară că le-au folosit la lucrările din agricultură în perioada pentru care cer subvenția. Cantitatea totală de motorină aprobată anual, în urma cererilor de plată pentru rambursare, nu poate depăşi cantitatea totală de motorină prevăzută în acordul prealabil pentru finanţare. Agricultorii știu deja că APIA lucrează cu mai multe anexe sau formulare pentru acordarea acestui ajutor de stat….mai multe pe agroinfo

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ajutoarele de stat pentru afacerile mici in anul 2016

Articolul următor

8.000 de proiecte finanțate prin axa LEADER

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Semințe cu suflet dăruite la Zalău

O inițiativă de solidarizare a celor pasionați de grădinărit, intitulată  Semințe cu suflet se apropie de zece ani…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share