Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reguli de acordare a sprijinului cuplat

31 martie 2016 este termenul limită până la care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește dovezile că fermierii români au producții la hectar care-i califică pentru sprijinul cuplat. Cuantumul sprijinului cuplat nu este neglijabil, dacă ne referim, de exemplu, la soia unde fermierul încasează  325 euro/ha. Cum fac fermierii români dovada producției și când se vor plăti banii?

Sunt fermieri români care ne-au întrebat cum dovedesc că au făcut o producție la hectar care să-i califice pentru sprijinul cuplat. Foarte mulți au cultivat soia, iar pentru această cultură agricolă este nevoie de minim 1.300 kg/ha dacă fermierul vrea să încaseze cei 325 euro/ha sprijin cuplat.

O să dăm un exemplu ipotetic. Dacă un fermier a cultivat soia pe 10 hectare, pe factura de comercializare trebuie să aibă minim 13 tone de soia vândută. Dacă împărțim cele 13 tone la hectarele cultivate o să ne dea 1.300 kg/ha. Factura cu care a comercializat această producție este dovada fermierului. Documentul trebuie depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură până la data de 31 martie 2016.

Eu, ca funcționar APIA, mă uit ce cantitate este pe factură, mă uit ce suprafață cu soia este înscrisă pentru sprijnul cuplat. Dacă pe hectarele cu soia solicitate pentru sprijnul cuplat am minim 1.300 kg/ha, poate să fie mai mult 1.500 kg/ha sau 2.000 kg/ha, atunci îi dau fermierului respectiv bun de plată. A obținut cantitatea minim eligibilă pentru subvenția de 325 euro/ha, explică Ovidiu Săvâșcă, șeful APIA Mureș….mai multe pe agroinfo

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Presa locală – dezvoltare prin transparenţă

Articolul următor

Dies Academicus – Universitatea Politehnica Timișoara – 95 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share