Importate Real Estate

P3 – depozit nou in pregatire

P3, investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți europene de logistică, se pregătește să construiască al treilea spațiu logistic nou în P3 Bucharest. Clădirea va avea în total 42.800 m2 și va fi dezvoltată ca urmare a cererilor actualilor clienți ai P3 care plănuiesc să-și extindă afacerile în București. Spațiul rămas neocupat va fi disponibil pentru închiriere potențialilor clienți. De la achiziția parcului, la începutul anului 2015, P3 a demarat lucrările la alte două depozite ce însumează 47.100 m2, ca parte a unui parteneriat care prevede stabilirea unui hub logistic pentru Carrefour.

Noul spațiu logistic, care va cuprinde un depozit de 41.800 m2 și un spațiu de birouri cu o suprafață de 1.000 m2 la mezanin, va fi finalizat în vara lui 2016. Clădirea va fi concepută după cele mai înalte standarde în materie de construcții și de mediu ale P3. Având o înălțime de 11,5 metri, mai mare decât majoritatea spațiilor industriale din București, construcția le va permite clienților să beneficieze de spațiu suplimentar de depozitare.

Laurențiu Duică, Head of Leasing P3 România, a explicat: „Există o cerere puternică de spațiu din partea clienților noștri actuali din P3 Bucharest care au în plan extinderea afacerilor, iar P3 este pregătit să răspundă nevoilor lor. Ne bucură faptul că putem extinde și mai mult P3 Bucharest”.

Blake Horsley, noul Country Head P3 România, a completat: „Piața din București dispune, la momentul actual, de foarte puține spații mari libere, iar în zona logistică principală din jurul Capitalei rata de neocupare este încă și mai scăzută. În consecință, suntem nerăbdători să livrăm pe piață, în această vară, cea mai nouă clădire a noastră și să le punem la dispoziție atât clienților noștri existenți, cât și celor noi, spații logistice de foarte bună calitate, care să-i ajute să-și dezvolte afacerile”.

Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spații al P3 în România, care cuprinde deja opt depozite, la circa 305.000 m2. Poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodată, de teren care permite dezvoltarea a 51.980 m2 de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 m2 și până la 40.000 m2..

În prezent, P3 construiește 209.000 m2 de spații logistice în Europa, multe alte proiecte urmând a fi dezvoltate anul acesta. În ultimul an, P3 și-a mărit semnificativ portofoliul din Europa, ajungând la un total de 3 milioane m² de spații în 9 țări. În această perioadă, compania aproape și-a triplat numărul de depozite deținute (de la 59 în 2014 la 145), precum și numărul de clienți (de la 98 la 300). Numărul angajaților a crescut de la 40 la peste 100.

Clădirile respectă criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și asigură costuri operaționale reduse, prin implementarea unor soluții tehnologice sustenabile, cum ar fi iluminatul cu LED, placare eficientă energetic, management-ul alimentării cu apă și un sistem complet de management al clădirilor.


P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizează 3 milioane m² de spații în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1.3 milioane m².
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor o experiență de primă clasă în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.

În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015. În această primăvară, compania va avea circa 90.000 m2 în construcție în P3 Bucharest. Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spații al P3 în România la circa 305.000 m2.

P3 este deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.

Related posts

305 apartamente, 22 de case și un centru comercial, pe terenul IMAR, fosta fabrică de mobilă din Arad

Stefana Muresan

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

Rafinament francez în ţinutele business de la Alisia Enco

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

Cushman & Wakefield Echinox: Dezvoltatorii accelerează deschiderile de centre comerciale în cea de-a doua jumătate a anului, când vor livra spații noi de 150.000 mp

Nicolae Pop

Valeriu Toma, head of property – CTP

Transilvania Business

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro

Transilvania Business

NEPI Rockcastle aduce în Tîrgu Mureș un mall de Centenar

Ligia Voro

Vox Property Group: Business Competitive Edge in challenging market cycles

Ionut Oprea

Camelia Șucu și Genoveva Hossu extind ClassIN în Dubai

Ionut Oprea

New lease agreement signed for SPDI

Ionut Oprea

Wizmo.ro, o noua platforma imobiliara

Globalworth Industrial, Globalworth’s logistics and light industrial sub-brand, has reached 100% occupancy rate

Papuc Irina

Speedwell incepe Record Park, proiect mixt de 42 mil. euro in Cluj – Napoca

redactia

Microsoft announces a $1 billion digital transformation plan for Poland, including access to local cloud services with first datacenter region

Ionut Oprea

Transformări prin tehnologie: viitorii chiriași ai Equilibrium pot vizualiza virtual spații prin platforma Bright Spaces

Ionut Oprea

JTI’s Global Business Service center moves into Norblin Factory

Papuc Irina

Spectacular: the new Dedeman corporate headquarters in Bacau

Ionut Oprea

8.000 de proiecte finanțate prin axa LEADER

Transilvania Business

ANCPI soluționează cererile notarilor și persoanelor fizice și juridice – online

Ligia Voro

Scrisoare deschisă adresată Guvernului României de către CBRE și proprietarii de centre comerciale de mari dimensiuni

Papuc Irina

3,8 milioane de euro pentru proiecte din PNDR

Transilvania Business

Fostul sediu al Primăriei Carei a fost cumpărat de o companie din Ungaria

Traian Dan

EuropaProperty's 8th annual CEE Investment Awards will be the grandest spectacle to date

Stefana Muresan

Leave a Comment