Importate Real Estate

P3 – depozit nou in pregatire

P3, investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți europene de logistică, se pregătește să construiască al treilea spațiu logistic nou în P3 Bucharest. Clădirea va avea în total 42.800 m2 și va fi dezvoltată ca urmare a cererilor actualilor clienți ai P3 care plănuiesc să-și extindă afacerile în București. Spațiul rămas neocupat va fi disponibil pentru închiriere potențialilor clienți. De la achiziția parcului, la începutul anului 2015, P3 a demarat lucrările la alte două depozite ce însumează 47.100 m2, ca parte a unui parteneriat care prevede stabilirea unui hub logistic pentru Carrefour.

Noul spațiu logistic, care va cuprinde un depozit de 41.800 m2 și un spațiu de birouri cu o suprafață de 1.000 m2 la mezanin, va fi finalizat în vara lui 2016. Clădirea va fi concepută după cele mai înalte standarde în materie de construcții și de mediu ale P3. Având o înălțime de 11,5 metri, mai mare decât majoritatea spațiilor industriale din București, construcția le va permite clienților să beneficieze de spațiu suplimentar de depozitare.

Laurențiu Duică, Head of Leasing P3 România, a explicat: „Există o cerere puternică de spațiu din partea clienților noștri actuali din P3 Bucharest care au în plan extinderea afacerilor, iar P3 este pregătit să răspundă nevoilor lor. Ne bucură faptul că putem extinde și mai mult P3 Bucharest”.

Blake Horsley, noul Country Head P3 România, a completat: „Piața din București dispune, la momentul actual, de foarte puține spații mari libere, iar în zona logistică principală din jurul Capitalei rata de neocupare este încă și mai scăzută. În consecință, suntem nerăbdători să livrăm pe piață, în această vară, cea mai nouă clădire a noastră și să le punem la dispoziție atât clienților noștri existenți, cât și celor noi, spații logistice de foarte bună calitate, care să-i ajute să-și dezvolte afacerile”.

Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spații al P3 în România, care cuprinde deja opt depozite, la circa 305.000 m2. Poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodată, de teren care permite dezvoltarea a 51.980 m2 de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 m2 și până la 40.000 m2..

În prezent, P3 construiește 209.000 m2 de spații logistice în Europa, multe alte proiecte urmând a fi dezvoltate anul acesta. În ultimul an, P3 și-a mărit semnificativ portofoliul din Europa, ajungând la un total de 3 milioane m² de spații în 9 țări. În această perioadă, compania aproape și-a triplat numărul de depozite deținute (de la 59 în 2014 la 145), precum și numărul de clienți (de la 98 la 300). Numărul angajaților a crescut de la 40 la peste 100.

Clădirile respectă criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și asigură costuri operaționale reduse, prin implementarea unor soluții tehnologice sustenabile, cum ar fi iluminatul cu LED, placare eficientă energetic, management-ul alimentării cu apă și un sistem complet de management al clădirilor.


P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizează 3 milioane m² de spații în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1.3 milioane m².
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor o experiență de primă clasă în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.

În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015. În această primăvară, compania va avea circa 90.000 m2 în construcție în P3 Bucharest. Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spații al P3 în România la circa 305.000 m2.

P3 este deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.

Related posts

MIPIM 2020 rescheduled to June 2-5 in Cannes

Ionut Oprea

Hagag Development Europe finalizează structura primelor trei imobile din proiectul H Pipera Lake

Papuc Irina

The largest CEE event of the year – CEE Property Forum 2016

Transilvania Business

Măsuri suplimentare pentru siguranța resursei umane și a mărfurilor în parcul logistic Urbano Cluj Vest pentru a finaliza lucrările la termen

Ligia Voro

Municipiul Iași conectat la vestul țării de Blue Air

Transilvania Business

CSR Overview. Tendinte si oportunitati

Transilvania Business

Leoni Bistriţa: Peste 1,5 milioane de cablaje pentru tot atâtea mașini Mercedes Benz

Stefana Muresan

Magazinul București din centrul Capitalei va fi livrat integral la finalul lui 2019

Ligia Voro

Pentru Romania, 2016 este un moment de rascruce

Hyperloop Language Passes in House as Part of Moving Forward Act

Ionut Oprea

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

Ionut Oprea

Star Construct, noi ansambluri rezidențiale lansate la TNI

Stefana Muresan

Reducerea sancțiunilor pentru fermierii care greșesc

Transilvania Business

2017 Review – CEEQA Gala & Industry Awards

Ionut Oprea

Marc O’Polo, primul magazin mono-brand din România în Bucureşti Mall

Ligia Voro

Aviatia generala, perspective

The company Facilities Management Services forecasts a 115% increase in turnover for 2018

redactia

Primul ministru maltez vizitează sediul companiei Zacaria

Stefana Muresan

Greenfield Băneasa 4, ridicat de Electrogrup

Nora Dumitrescu

De la orașele inteligente, la geometria satului – ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Stefana Muresan

Constructorii clujeni de la ACI, investiție de 12 mil. euro într-un ansamblu rezidenţial cu 170 de apartamente

Stefana Muresan

Angajații din construcții vor avea, din februarie, un salariu cu 25% mai mare

redactia

Leave a Comment