Eveniment Importate

World Credit Congress & Exhibition, ediția a V-a

România este gazda celei de-a V-a ediții a World Credit Congress & Exhibition, organizat de ICM Consultoria Capacitación Integral și Leadership Events, în parteneriat cu Doingbusiness.ro si Business Mark, între 8 și 10 iunie 2016, la București.

Evenimentul reprezintă referința comunității globale financiare în ceea ce privește creditul comercial, riscul de credit și colectarea creanțelor. Congresul reunește peste 500 de specialiști și participanți din piața bancară, a colectării creanțelor și serviciilor conexe și reprezintă platforma ideală pentru interacțiunea dintre profesioniști din domeniul financiar si consultanță și servicii care activează la nivel global.

“Organizarea acestui Congres la București are pentru noi o dublă semnificație: în primul rând, am reușit să convingem organizatorii Congresului că dintre toate statele din regiune, România merită să fie gazda unui astfel de eveniment de importanță globală.

În al doilea rând, oferim participanților internaționali (care reprezintă aproape jumătate din audiență) dar mai ales celor români, accesul direct la expertiza internațională de vârf în ceea ce privește aspecte complexe ale finanțării și a managementului riscului în noul context global” , a declarat Cristian Ionescu, Country Manager pentru România al Expense Reduction Analysts.

Potențialul României și a țărilor din regiune și creșterea economică însemnată în contextul evoluției ascendente a economiilor din Europa Centrală și de Est au reprezentat motive pentru care România a fost aleasă pentru a găzdui acest Congres.

Potrivit prognozelor Focus Economics (disponibile aici), economiile ECE au reușit să evite turbulențele financiare din anul 2015 și au generat creștere economică susținută de cererea internă puternică a sectorului privat.

Printre factorii care au contribuit la îmbunătățirea consumului privat se află creșterea salariilor, scăderea prețurilor mărfurilor, condiții de credit mai favorabile, ceea ce a condus la o mai bună ocupare a forței de muncă.

Toate aceste elemente au sprijinit majorarea veniturilor disponibile ale populației și, cel puțin partial, vor contribui și la creșterea economică a regiunii din anul 2016. Experții consultați de Focus Economics se așteaptă la creștere de 3,1% a economiei regiunii în 2016, iar România este prognozată să înregistreze o dinamică mai accentuată (+3,7% în 2016 și +3,5% în 2017).

“Din edițiile anterioare ale World Credit Congress & Exhibition am observat că a existat o atractivitate foarte mare pentru participare din partea întreprinderilor mici și mijlocii, companiilor medii și mari dar și a multinaționalelor, reprezentate la nivel de CEO, CFO sau acționari, companii care doresc să își crească activitatea, capitalizarea și să utilizeze cele mai eficiente instrumente financiare pentru a se proteja de riscuri. Aducem acum know-how-ul nostru în privința acestor obiective, la București”, a declarat Luis Eduardo Pérez Mata, Președintele ICM Consultoria Capacitación Integral.

Precedentele ediții au fost organizate în Mexico City (Mexic), Dublin (Irlanda), Sydney (Australia) și Johannesburg (Africa de Sud).

“Pentru noi este o mare bucurie să contribuim la desfășurarea World Credit Congress & Exhibition la București, pentru prima oară fiind aleasă o țară din Europa Centrală și de Est”, a declarat Dumitru Ion, CEO Kompass România & Doingbusiness.ro.

“Prin acest eveniment punem Bucureștiul pe harta mondială, pentru care instituțiile financiare, piața creditului și a serviciilor conexe văd potențial ridicat de dezvoltare în perioada următoare, toate edițiile precedente ale Congresului alegând economii cu perspective mari și rapide de creștere”, a adaugat Dumitru Ion.

Mai multe detalii despre World Credit Congress & Exhibition, desfășurat la București, în perioada 8-10 iunie 2016, la Hotelul Marriott, sunt disponibile aici: http://www.creditcongress.com/2016/romana/index.html.

Companiile mici și mijlocii din România, corporațiile medii și mari și reprezentanții multinaționalelor care doresc să participe la lucrările celei de V-a ediții a World Credit Congress & Exhibition pot accesa pagina oficială a Congresului, pentru înscriere, disponibilă aici: http://www.creditcongress.com/2016/romana/inregistrare.html.

World Credit Congress & Exhibition este sprijinit de Expense Reduction Analysts și Tao Institute For Credit & Risk Management.

Partenerii evenimentului sunt Kompass Romania, Corporate Rebels, Irish Credit Management Training, The Credit Coach, ACCEE, Profit Centred Credit Group, Chartered Institute of Credit Management, Malta Association of Credit Management (M.A.C.M.).

Related posts

Romgaz investește pentru România

CYBERSECURITY ROMANIA Est – Central European Congress, Public-Private dialogue platform, 13-15 september 2017, Sibiu

Stefana Muresan

MARTIN GARRIX, PENTRU PRIMA DATĂ LA UNTOLD

Protect your business, get ready for GDPR 2018!

Ionut Oprea

APIA preia cereri pentru ajutorul la motorina, trimestrul IV

Transilvania Business

Târgul Imobiliarium aduce locuințe cu discount între 2.000 și 10.000 de euro, ansambluri în exclusivitate, dar și workshopuri atractive

Stefana Muresan

AHK continuă la Timișoara proiectul „Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România“

redactia

A IV-a întâlnire de business networking și antreprenoriat din Sibiu, marca ELITE Business Women

Stefana Muresan

Despre responsabilitate socială și sustenabilitate, la cea de-a 7-a ediție a CSR OVERVIEW 2019

Papuc Irina

Primăria Cluj, singura care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format digital

Stefana Muresan

Viitorul energiei, văzut de la Sydney

Transilvania Business

TPA – new logo and a new office in Cluj

Transilvania Business

Targul National Imobiliar, editia primavara 2016

Șeful de la Ursus va conduce Berarii României

Nora Dumitrescu

Sibiu Feeric Fashion Week de 10

Ionut Oprea

Karpatia Horse Show 2016

Transilvania Business

Mega Image, primul chirias in Plaza Romania Offices

Transilvania Business

AgriPlanta-RomAgroTec 2019

Stefana Muresan

Bilka si-a dublat afacerile

Transilvania Business

Thagora anunță în luna septembrie evenimentul anului pentru industria mobilei și interioarelor auto

Nicolae Pop

Your business guide

Transilvania Business

Romgaz, contracte de vânzare – cumpărare gaze cu Oltchim, în valoare de peste 37 mil. lei

Stefana Muresan

Specialiștii EY România prezintă noutățile și provocările vamale din 2019-2020

Stefana Muresan

The Power of Influence at Palace of the Parliament

Ionut Oprea

Leave a Comment