Eveniment Importate

Dați 1 ban pentru pian!

Clujenii sunt invitați să dea 1 ban pentru pian, într-o campanie de strângere de fonduri pentru recondiționarea pianului studenților de la Casa de Cultură. Pianul buclucaș este din anii ‘60 la dispoziția tinerilor artiști ai Clujului în Casa de Cultură, fiind intrumentul pe care au cântat și s-au specializat toate generațiile de studenți ajunse până în prezent la școlile clujene de muzică.

Pianul, model Forster (grand piano), necesită o urgentă recondiționare, vechimea mecanismului intern împiedicând păstrarea acordajului pe termen mai lung de cateva zile, iar aspectul exterior al acestuia lasă de dorit.
 
Beard Brothers și organizatorii Jazz Day își unesc forțele și pornesc campania de fundraising Dați 1 ban pentru pian. 2500 de euro sunt necesari pentru recondiționarea pianului, iar cei doi parteneri își propun să strângă această sumă până în 1 iunie și, chiar să organizeze un recital de pian în această dată, dacă suma se strânge mai repede iar pianul iese din procesul de recondiționare.

“Dați 1ban pentru pian / #1banpentrupian este modalitatea prin care noi dorim să îi răsplătim pe cei care ne înfrumusețează viața prin muzică. Oricât de talentat este un artist, fără repetiții, muncă și formare continuă nu o să aibă șanse reale pe piață.

Campania noastră este un apel la susținerea tinerelor valori locale. E incontestabilă valoarea culturală pe care o are acest pian, pe ale cărui clape și-au format mâna muzicieni cu reputație ai Clujului, ca Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Dima Belinski, Marius Pop sau generații întregi de studenți. Ar fi păcat să-l neglijăm până în momentul în care recondiționarea lui nu ar mai fi posibilă” spune Tudor Vesa, manager Jazz Day.

„Salutăm inițiativa organizatorilor Zilei Internaționale a Jazzului de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de care dispun studenții care ne calcă pragul zilnic, pentru că studenții de astăzi sunt artiștii de mâine, iar aceast proiect nu este altceva decât o investiție în viitor, care contribuie la un potențial succes al tinerilor artiști formați de scoala clujeană de muzică” spune Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

“Unul din scopurile Beard Brothers este de a susține valorile și arta. Suntem bucuroși să ne alăturăm initiațivei Jazz Day, de a recondiționa un pian cu istoric care a susținut multe momente artistice cu valoare și care, în același timp va ajuta noile generații de artiști. Suntem optimiști că vom reuși să readucem pianul la pontețial maxim și că va fi un real ajutor pentru studenții clujeni. Beard On!” spune Cornel Hoza, președinte Beard Brothers.

Suma necesară pentru recondiționarea pianului este de 2500 de euro și este colectată astfel:

– donație directă în contul Asociației Beard Brothers, cont deschis la Banca Transilvania, numărul: RO58BTRLRONCRT0249735201, cu mențiunea donație pentru campania #1banpentrupian;

– donație în urna mobilă pe care Beard Brothers o vor aduce pe 22 aprilie la concertul dedicat Zilei Internaționale a Jazzului de la CCS;

– 20% din vânzările de bilete de la Ziua Internațională a Jazzului se vor duce către campania 1banpentrupian;

– achiziționarea unuia din cele 10 bilete VIP JAZZ DAY. Prețul unui bilet VIP este de 150 de lei, iar contravaloarea celor 10 bilete VIP va fi donată integral campaniei #1banpentrupian. VIP Jazz Day cuprinde pe lângă locurile foarte bune și beneficii precum acces backstage, autograf de la artiști. Pentru achizitionarea biletelor VIP, doritorii pot trimite mail la contact@beard-brothers.ro.

Ziua Internațională a Jazzului, 22 aprilie, Concert de Gală

Ziua Internațională a Jazzului 2016, un concert aniversar de gală care va reuni pe scena de la Cluj într-un show unic, peste 50 de muzicieni, maeștri ai improvizației in jazz.

Provocarea ediției a 5-a Jazz Day va fi prima parte a showului, dedicată celor 2 compozitori ai standardului de jazz “Take Five”, Paul Desmond şi Dave Brubeck. Pentru prima dată “Take Five” va fi pus în scenă cu influențe simfonice, tradiționale, folclorice naționale, lăutărești.

Pentru interpretarea îndrăznețului Take Five, pe scena Casei de Cultură vor urca Fanfara Transilvania, Gaio Big Band, condus de dirijorul Ștefan Vannai, Swing Mob Quartet și Orchestra Concertino formată din muzicienii Orchestrei Naționale Române din Cluj-Napoca și ai Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje.

Seara dedicată jazzului se încheie cu 2 super recitaluri energice și antrenante de jazz – funk – groove – soul – electronic, pregătite de oaspeți de peste hotare Michele Villari Quartet (IT) și Sir Waldo Weathers (USA).

Bilete pentru concertul de gală dedicat Zilei Internaționale a Jazzului sunt disponibile online pe biletmaster.ro (http://bit.ly/Bilete_JazzDay2016).

Mai multe informații și update-uri, pe canalele oficiale International Jazz Day Romania și Beard Brothers:
www.jazzday.ro  |   www.facebook.com/Jazzday.ro |    https://www.facebook.com/beardbrotherscluj

Related posts

Business Challenge: cine sunt oamenii care construiesc viitorul mediului de afaceri din România și care sunt oportunitățile de business în 2017?

Stefana Muresan

Digital Health B2B Skype Match 2016

Transilvania Business

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace deschide sezonul dăruirii alături de Fundația pentru copii “Șansă la Viitor”

Ionut Oprea

Variante de cazare la Untold

In Romania anului 2016, companiile au chef si potential de afaceri

Impactul tehnologiei în sistemul medical: blockchain, inteligență artificială, VR si alte tendințe, la iCEE.health 2018, săptămâna viitoare

Stefana Muresan

Conferința PRIA Competition

Transilvania Business

Conferință de renume în Marketing, la UVT

Stefana Muresan

Chiriasi noi si extinderi

Jankovec, DG ACI Europe: “The role of aviation in bringing people together is more important than ever!”

Transilvania Business

Agraria își deschide porțile, din nou, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Business (r)Evolution Bucuresti

Ionut Oprea

Bayern meets Romania

Conferinta Smart Regional Development – investitii inteligente pentru dezvoltarea comunitatii regionale

Stefana Muresan

O noua cladire in Coresi Business Park

Transilvania Business

UVT în topurile internaționale

Transilvania Business

CONNECTING PEOPLE Party&Networking la VIP Lounge Cluj Arena

A. I.

NRCC Orange Night 2017 – meet, eat & party with the Dutch!

Ionut Oprea

Air traffic grows strongly despite the diversified challenges

Transilvania Business

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

redactia

Business Focus Timișoara: lideri în business și programe speciale de employer branding, inteligență emoțională și leadership

Ionut Oprea

Search Corporation (România) şi Acciona (Spania) se bat deja pentru tronsonul de munte din autostrada Târgu Mureş-Iași

Stefana Muresan

Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

Leave a Comment