Eveniment Importate

eMAG și BCR susțin olimpicii clujeni la mate și info

Un număr de 1.774 de elevi din toată țara participă în perioada 15-25 aprilie, la Olimpiadele Naționale de Matematică, Informatică și Fizică. În județul Cluj, 36 de elevi s-au calificat la olimpiada de Matematică și la cea de Informatică.

89% dintre cei care merg mai departe la Olimpiada Națională de Matematică și 61% dintre elevii care s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Informatică s-au pregătit în cadrul centrului de performanță „Hai la Olimpiadă!” din Cluj, implementat de Fundația eMAG cu ajutorul BCR. De la începutul anului școlar și până acum, în centrul din Cluj s-au pregătit, săptămânal, 431 de elevi, sub îndrumarea unui număr de 29 de profesori.

Centrul de performanță la matematică este coordonat de profesorul Dorel Duca, în timp ce cursurile Centrului de informatică se desfășoară sub coordonarea doamnei Simona Motogna.

„Rezultatele bune pentru calificarea la Olimpiadele Naționale de matematică, informatică, fizică și astro-fizică ale copiilor care s-au pregătit în centrele „Hai la Olimpiada!” arată că programul funcționează și ne încurajează să mergem mai departe. Vom continua să extindem activitatea acestor centre și în alte localități importante din țară, pentru că peste tot există copii cu potențial pentru performanță și profesori valoroși care trebuie motivați”, spune Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

La rândul său, Ionuț Stanimir, directorul de comunicare al BCR, subliniază că investiția în educație este singura investiție solidă în viitor:

„Unul dintre lucrurile în care credem și pe care îl susținem de câțiva ani este investiția în educație și în profesioniștii de mâine. Încă din 2014, de când ne-am alăturat proiectului “Hai la Olimpiadă!”, am reușit să arătăm că România are multe de oferit și că tinerii de astăzi vor reuși să facă performanță în România de mâine dacă sunt susținuți, apreciați și încurajați”.

Olimpiadele Naționale în 2016

Olimpiada Națională la Matematică pentru seniori va avea loc la Târgu Mureș, între 19 și 23 aprilie. Proba pentru juniori se va desfășura la Sovata, între 19 și 22 aprilie. Aproximativ 700 de elevi pasionați de matematică își vor testa cunoștințele și vor încerca să se califice în lotul național.

Olimpiada Națională de Informatică îi va reuni pe cei mai performanți elevi la această materie în două orașe. Craiova va fi gazda competiției pentru seniori, care se va desfășura între 15 și 20 aprilie, în timp ce ediția pentru juniori a olimpiadei naționale de informatică se va desfășura la București, între 21 și 25 aprilie. În total, la această fază a olimpiadei de informatică vor participa 571 de elevi.

În anul 2016, Olimpiada Națională de Fizică se va desfășura la Timișoara, în perioada 15-20 aprilie. Peste 500 de elevi din întreaga țară vor participa la această fază a competiției.

Cele trei olimpiade naționale sunt susținute de către Fundația eMAG și BCR, în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”.

„Hai la Olimpiadă!” sprijină performanța

„Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR devine partener al programului prin susținerea, alături de Fundația eMAG, a centrelor de performanță și a celor mai importante concursuri pentru elevi.

În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță „Hai la Olimpiadă!”, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

Prin „Hai la Olimpiadă!”, profesorii din centrele de performanță sunt recompensați material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale sunt premiate de către Fundația eMAG și BCR.

Mai multe informații despre desfășurarea olimpiadelor naționale de Matematică, Informatică și Fizică se găsesc pe site-ul www.hailaolimpiada.ro și pe pagina de Facebook facebook.com/hailaolimpiada.

Related posts

Supply Chain & Logistics Forum: cum arată sectorul industrial și logistic în 2017 și cum se adaptează managerii noilor cerințe?

Stefana Muresan

Noi reglementari in domeniul Preturilor de Transfer

Rezultate Immofinanz in Romania

Conferința Națională “BUSINESS to more BUSINESS” ajunge la Ploiești

KMG notifică România pentru sechestrul Petromidia

Marian Orzu, transfer la CTP

Transilvania Business

Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș

redactia

Cursuri pentru invatatori si consilieri scolari

Turkish Airlines European Golf Tour sau Race to Dubai, final stop

Raluca Ursu

Golf pentru toți. Toți pentru golf!

Ligia Voro

Cele mai importante noutăți fiscale se discută la Tax & Finance Forum, București

Stefana Muresan

Manageri de top participă la conferința „Putere prin oameni”. 4 octombrie, Cluj-Napoca

redactia

The 6th MYS Superyacht Awards Ceremony

Ionut Oprea

”Romania Blockchain Summit”, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Sud-Estul Europei

Stefana Muresan

Femeia lider va fi premiată la Cluj-Napoca

Transilvania Business

Start pentru desemnarea celor mai importante proiecte ale industriei IT din acest an

Ligia Voro

Mâine are loc la Cluj-Napoca cel mai mare eveniment de leadership feminin din România

Stefana Muresan

5 lucruri de care mediul de afaceri local are nevoie pentru dezvoltarea sustenabila a companiilor

Transilvania Business

Mai puțin de o lună până la ArchiTECHture Conference & Expo 2017!

Stefana Muresan

FORUMUL GREEN LOGISTICA – 27 septembrie, Romexpo Bucuresti

redactia

FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează oficial la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Conferintele Club Feroviar: Provocarea infrastructurii feroviare din ECE

redactia

CONTRACTOR Engineering & Construction

Transilvania Business

~Video 3

Leave a Comment