Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

eMAG și BCR susțin olimpicii clujeni la mate și info

Un număr de 1.774 de elevi din toată țara participă în perioada 15-25 aprilie, la Olimpiadele Naționale de Matematică, Informatică și Fizică. În județul Cluj, 36 de elevi s-au calificat la olimpiada de Matematică și la cea de Informatică.

89% dintre cei care merg mai departe la Olimpiada Națională de Matematică și 61% dintre elevii care s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Informatică s-au pregătit în cadrul centrului de performanță „Hai la Olimpiadă!” din Cluj, implementat de Fundația eMAG cu ajutorul BCR. De la începutul anului școlar și până acum, în centrul din Cluj s-au pregătit, săptămânal, 431 de elevi, sub îndrumarea unui număr de 29 de profesori.

Centrul de performanță la matematică este coordonat de profesorul Dorel Duca, în timp ce cursurile Centrului de informatică se desfășoară sub coordonarea doamnei Simona Motogna.

„Rezultatele bune pentru calificarea la Olimpiadele Naționale de matematică, informatică, fizică și astro-fizică ale copiilor care s-au pregătit în centrele „Hai la Olimpiada!” arată că programul funcționează și ne încurajează să mergem mai departe. Vom continua să extindem activitatea acestor centre și în alte localități importante din țară, pentru că peste tot există copii cu potențial pentru performanță și profesori valoroși care trebuie motivați”, spune Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

La rândul său, Ionuț Stanimir, directorul de comunicare al BCR, subliniază că investiția în educație este singura investiție solidă în viitor:

„Unul dintre lucrurile în care credem și pe care îl susținem de câțiva ani este investiția în educație și în profesioniștii de mâine. Încă din 2014, de când ne-am alăturat proiectului “Hai la Olimpiadă!”, am reușit să arătăm că România are multe de oferit și că tinerii de astăzi vor reuși să facă performanță în România de mâine dacă sunt susținuți, apreciați și încurajați”.

Olimpiadele Naționale în 2016

Olimpiada Națională la Matematică pentru seniori va avea loc la Târgu Mureș, între 19 și 23 aprilie. Proba pentru juniori se va desfășura la Sovata, între 19 și 22 aprilie. Aproximativ 700 de elevi pasionați de matematică își vor testa cunoștințele și vor încerca să se califice în lotul național.

Olimpiada Națională de Informatică îi va reuni pe cei mai performanți elevi la această materie în două orașe. Craiova va fi gazda competiției pentru seniori, care se va desfășura între 15 și 20 aprilie, în timp ce ediția pentru juniori a olimpiadei naționale de informatică se va desfășura la București, între 21 și 25 aprilie. În total, la această fază a olimpiadei de informatică vor participa 571 de elevi.

În anul 2016, Olimpiada Națională de Fizică se va desfășura la Timișoara, în perioada 15-20 aprilie. Peste 500 de elevi din întreaga țară vor participa la această fază a competiției.

Cele trei olimpiade naționale sunt susținute de către Fundația eMAG și BCR, în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”.

„Hai la Olimpiadă!” sprijină performanța

„Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR devine partener al programului prin susținerea, alături de Fundația eMAG, a centrelor de performanță și a celor mai importante concursuri pentru elevi.

În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță „Hai la Olimpiadă!”, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

Prin „Hai la Olimpiadă!”, profesorii din centrele de performanță sunt recompensați material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale sunt premiate de către Fundația eMAG și BCR.

Mai multe informații despre desfășurarea olimpiadelor naționale de Matematică, Informatică și Fizică se găsesc pe site-ul www.hailaolimpiada.ro și pe pagina de Facebook facebook.com/hailaolimpiada.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gala Elitelor Medicale Clujene, Ediția I

Articolul următor

AGRARIA își deschide porțile peste doua zile

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share