București Reportaj

B | Cursuri pentru invatatori si consilieri scolari

Mălâncrav este unul dintre satele renovate de Fundația Mihai Eminescu, localitatea fiind inclusă în oferta lor de turism responsabil.

 

Hora a deschis procesul de înscriere pentru învățători din școală primară și consilieri școlari la Academia de vară. La prima ediție a proiectului vor participa 24 învățători şi consilieri şcolari. Atelierele de dezvoltare personală se vor desfășura în perioada 11-15 iulie 2016, în Mălâncrav (Sibiu).

“Astăzi lansăm open call-ul, invitând candidații să ne trimită dosarul lor de înscriere până la data de 6 iunie. Cele 24 locuri vizează participarea oamenilor motivați de pe aria  județelor Argeş, Braşov, Dâmbovița şi Mureş. Procesul de selecționare va fi unul riguros,” indică Ilse Baekelandt-Luyten, soția ambasadorului Belgiei în România şi Preşedinte Onorific al Asociației Hora.

“Avem nevoie de învățători şi consilieri care sunt extrem de motivați, care au experiență dovedită în implicarea socială şi care au o înțelegere optimă a limbii engleze, întrucât workshop-urile vor fi susținute în limba engleză de câtre traineri străini. Ne dorim ca proiectul nostru să aibă impact direct asupra comunității – căutăm lideri/facilitatori care, după săptămâna petrecută, să dea mai departe în mediul lor cotidian abilitățile, deprinderile nou dobândite. De aceea, în procesul de selecționare colaborăm cu Centrele Județene de Resurse şi Asistență Educațională din cele ale 4 județe; aceste instituții ne vor furniza informații despre fiecare participant selecționat, sub forma unei recomandări.”

Hora lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, cu sprijinul Fundației Carmeuse şi Institutului de Ştiinte ale Educației.

Pentru ca informația transmisă în cadrul sesiunilor de lucru să fie practică, aplicată, Hora a invitat la Mălâncrav 3 traineri din Academia Educațională din Belgia, specialiști în predare de cursuri de dezvoltare personală adresate învățătorilor, profesorilor.  “Programul de dezvoltare personală desfașurat pe durata celor 5 zile ale Academiei de vară este adaptat nevoilor cadrelor didcactice și ale consilierilor,” explică Bruno Van den Bossche, General Manager al Academiei Educaționale.

Trainerii belgieni vor lucra pe 3 teme care au dat rezultate foarte bune la învățători şi consilieri din restul Europei: grijă față de sine (echilibrul dintre capacitatea de a prelua probleme altora şi poverile pe plan individual), acceptarea sinelui (inclusiv a momentelelor de eşec) şi cunoaşterea copilul interior. Sesiunile plenare dezvoltă teme ca dans şi mişcare,  poveşti şi arhetipuri, sunet şi voce şi Educational Sandtray play, create de Kristin Unsteindottir (Islanda) şi introduse în România de Asociația Română pentru Terapia prin Jocul cu Nisip. Tehnicile de lucru sunt conştientizarea, respiraţia, lucrul cu corpul, modelaj în lut, creioane colorate şi vopsea, teatru improvizațional şi jocuri.

“Unul dintre obiectivele Academiei de vară vizează zonele defavorizate, prin încurajarea participării unui număr de 8 învățători din învățământul primar și consilieri la atelierele de dezvoltare personală” confirmă Lorena Felder, responsabil Carmeuse Foundation în România, unul dintre partenerii activi ai Academiei de vară Hora. “Pentru ei şi pentru  condițiile specifice în care lucrează, trainerii au dezvoltat tehnici speciale.”

“Pentru EY Romania, a ajuta să dezvoltăm sistemul educațional din Romania este o alegere naturală,” afirmă Partnerul Jean-Marc Cambien. “Consolidând puterea interioară a celor care educă, a învățătorilor, procesul de invățare facilitează dezvoltarea copiilor, viitori posibili membri ai echipei noastre.”

Mălâncrav este unul dintre satele renovate de Fundația Mihai Eminescu, localita    tea fiind inclusă în oferta lor de turism responsabil. Mălâncrav oferă 4 case de oaspeți si superbul conac Apafi, unde vor avea loc sesiunile de lucru și tot acolo vom lua și masa.

Cei 24 de participanți vor fi subiecții unui program de  follow-up intensiv, program inițiat și susținut de Hora pe parcursul anului şcolar care urmează. Academia de vară este o inițiativă pe termen lung, Hora planificând deja un curs intermediar pentru anul viitor.

Asociația Hai cu noi în Horă este o organizație non guvernamentală română care oferă cursuri de  dezvoltare personală pentru învățători şi consilieri şcolari, proiecte derulate în colaborare cu  specialişti din străinătate. Academia de vară aduce participanții mai aproape de rădăcinile lor, atelierele de lucru desfășurându-se numai în locuri cu sens, ca Mălâncrav. Asociația Hai cu noi în Horă lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, în colaborare cu Institutul de Ştiinte ale Educației, Centele Judeţene de Resurse şi Asistență Psihipedagogică (CJRAE) din județele Argeş, Braşov, Dâmboviță şi Mureş, alături de Fundația Carmeuse. Hora este sponsorizată de către Carmeuse Romania, EY Romania, GDM Electronics, VPK Packaging, Dacris SRL, Belexport, IKEA, SAB Miller (Ursus), De Banier, Absolute Jobs şi Leonidas. Hora colaborarează cu Educatieve Academie, Fundația Mihai Eminescu și Asociația Română pentru Terapia prin Jocul cu Nisip.

Mai multe informații pe www.asociatiahora.ro, hora@asociatiahora.ro, facebook.com/hora2016 sau Daniela Marinescu tel +40 799 666 464

Related posts

Începe primul târg imobiliar al anului: CE TIP DE APARTAMENTE ȘI ZONE SUNT LA MARE CĂUTARE ÎN 2019?  

redactia

600 milioane de lei, prima emisiune de obligațiuni nepreferențiale a BCR

Ligia Voro

Orange România, creștere cu 2,4% a cifrei de afaceri în T4 față de 2018

Ligia Voro

I, Robot

Ionut Oprea

Mai multi bani in industria hoteliera din CEE

Ionut Oprea

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2018

redactia

Clujul face jocurile la bursă. Radu Hanga, ales pe patru ani

Nora Dumitrescu

Parteneriat cu DAFCOCHIM dezvoltat foarte rapid, potrivit top managerului Arysta

Ligia Voro

Optim PM desemnata sa livreze primul hotel Autograph Collection din Romania

redactia

Expert Guest – Ian Worboys: what next for logistics

Ionut Oprea

Silvian Cențiu, fondatorul companiei Transiris, din Silicon Valley la GoTech World

Ligia Voro

Campionii în Business din Muntenia au fost premiați pe scena Teatrului Național București

redactia

Optim PM desemnat Project Manager pentru noul magazin IKEA Pallady din Bucuresti

Ionut Oprea

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacții pentru 58.637 m2 în prima jumătate a anului 2020

Ionut Oprea

AFI Europe deschide AFI Brasov în centrul României

Papuc Irina

Radu- Ştefan Oprea: Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români

Stefana Muresan

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea legii nr 227/2015 privind Codul Fiscal poate avea un efect negativ asupra economiei Românești, conducând la scăderea investițiilor străine și a creării locurilor de muncă

Ionut Oprea

Cum va arăta sectorul Supply Chain & Logistics în viitor?

Ligia Voro

The Wine Book of Romania – Volumul II

Ligia Voro

Arhitecții și facility managerii români au sărbătorit împreună World FM Day 2018

Stefana Muresan

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

Conferința „Real Estate, Quo Vadis?”, la a treia ediție

Stefana Muresan

Obligațiunile Autonom debutează pe piața reglementată a BVB

Ligia Voro

Leave a Comment