București Reportaj

B | Cursuri pentru invatatori si consilieri scolari

Mălâncrav este unul dintre satele renovate de Fundația Mihai Eminescu, localitatea fiind inclusă în oferta lor de turism responsabil.

 

Hora a deschis procesul de înscriere pentru învățători din școală primară și consilieri școlari la Academia de vară. La prima ediție a proiectului vor participa 24 învățători şi consilieri şcolari. Atelierele de dezvoltare personală se vor desfășura în perioada 11-15 iulie 2016, în Mălâncrav (Sibiu).
“Astăzi lansăm open call-ul, invitând candidații să ne trimită dosarul lor de înscriere până la data de 6 iunie. Cele 24 locuri vizează participarea oamenilor motivați de pe aria  județelor Argeş, Braşov, Dâmbovița şi Mureş. Procesul de selecționare va fi unul riguros,” indică Ilse Baekelandt-Luyten, soția ambasadorului Belgiei în România şi Preşedinte Onorific al Asociației Hora.
“Avem nevoie de învățători şi consilieri care sunt extrem de motivați, care au experiență dovedită în implicarea socială şi care au o înțelegere optimă a limbii engleze, întrucât workshop-urile vor fi susținute în limba engleză de câtre traineri străini. Ne dorim ca proiectul nostru să aibă impact direct asupra comunității – căutăm lideri/facilitatori care, după săptămâna petrecută, să dea mai departe în mediul lor cotidian abilitățile, deprinderile nou dobândite. De aceea, în procesul de selecționare colaborăm cu Centrele Județene de Resurse şi Asistență Educațională din cele ale 4 județe; aceste instituții ne vor furniza informații despre fiecare participant selecționat, sub forma unei recomandări.”
Hora lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, cu sprijinul Fundației Carmeuse şi Institutului de Ştiinte ale Educației.
Pentru ca informația transmisă în cadrul sesiunilor de lucru să fie practică, aplicată, Hora a invitat la Mălâncrav 3 traineri din Academia Educațională din Belgia, specialiști în predare de cursuri de dezvoltare personală adresate învățătorilor, profesorilor.  “Programul de dezvoltare personală desfașurat pe durata celor 5 zile ale Academiei de vară este adaptat nevoilor cadrelor didcactice și ale consilierilor,” explică Bruno Van den Bossche, General Manager al Academiei Educaționale.
Trainerii belgieni vor lucra pe 3 teme care au dat rezultate foarte bune la învățători şi consilieri din restul Europei: grijă față de sine (echilibrul dintre capacitatea de a prelua probleme altora şi poverile pe plan individual), acceptarea sinelui (inclusiv a momentelelor de eşec) şi cunoaşterea copilul interior. Sesiunile plenare dezvoltă teme ca dans şi mişcare,  poveşti şi arhetipuri, sunet şi voce şi Educational Sandtray play, create de Kristin Unsteindottir (Islanda) şi introduse în România de Asociația Română pentru Terapia prin Jocul cu Nisip. Tehnicile de lucru sunt conştientizarea, respiraţia, lucrul cu corpul, modelaj în lut, creioane colorate şi vopsea, teatru improvizațional şi jocuri.
“Unul dintre obiectivele Academiei de vară vizează zonele defavorizate, prin încurajarea participării unui număr de 8 învățători din învățământul primar și consilieri la atelierele de dezvoltare personală” confirmă Lorena Felder, responsabil Carmeuse Foundation în România, unul dintre partenerii activi ai Academiei de vară Hora. “Pentru ei şi pentru  condițiile specifice în care lucrează, trainerii au dezvoltat tehnici speciale.”
“Pentru EY Romania, a ajuta să dezvoltăm sistemul educațional din Romania este o alegere naturală,” afirmă Partnerul Jean-Marc Cambien. “Consolidând puterea interioară a celor care educă, a învățătorilor, procesul de invățare facilitează dezvoltarea copiilor, viitori posibili membri ai echipei noastre.”
Mălâncrav este unul dintre satele renovate de Fundația Mihai Eminescu, localita    tea fiind inclusă în oferta lor de turism responsabil. Mălâncrav oferă 4 case de oaspeți si superbul conac Apafi, unde vor avea loc sesiunile de lucru și tot acolo vom lua și masa.
Cei 24 de participanți vor fi subiecții unui program de  follow-up intensiv, program inițiat și susținut de Hora pe parcursul anului şcolar care urmează. Academia de vară este o inițiativă pe termen lung, Hora planificând deja un curs intermediar pentru anul viitor.
Asociația Hai cu noi în Horă este o organizație non guvernamentală română care oferă cursuri de  dezvoltare personală pentru învățători şi consilieri şcolari, proiecte derulate în colaborare cu  specialişti din străinătate. Academia de vară aduce participanții mai aproape de rădăcinile lor, atelierele de lucru desfășurându-se numai în locuri cu sens, ca Mălâncrav. Asociația Hai cu noi în Horă lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, în colaborare cu Institutul de Ştiinte ale Educației, Centele Judeţene de Resurse şi Asistență Psihipedagogică (CJRAE) din județele Argeş, Braşov, Dâmboviță şi Mureş, alături de Fundația Carmeuse. Hora este sponsorizată de către Carmeuse Romania, EY Romania, GDM Electronics, VPK Packaging, Dacris SRL, Belexport, IKEA, SAB Miller (Ursus), De Banier, Absolute Jobs şi Leonidas. Hora colaborarează cu Educatieve Academie, Fundația Mihai Eminescu și Asociația Română pentru Terapia prin Jocul cu Nisip.
Mai multe informații pe www.asociatiahora.ro, hora@asociatiahora.ro, facebook.com/hora2016 sau Daniela Marinescu tel +40 799 666 464

Related posts

Jobful încheie un parteneriat strategic cu Microsoft România

Ionut Oprea

Carabulea pierde procesul cu Patria Bank, hotârârea poate fi atacată

Ligia Voro

S IMMO AG: Sun Plaza in Bucharest extended

Ionut Oprea

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan din București: E nevoie de o investiție de 400 de milioane de euro

Papuc Irina

Best of real estate celebrated at EuropaProperty’s 13th annual SEE Real Estate Awards Gala

Stefana Muresan

Piața neagră a țigaretelor a depășit 40% în nord-est în luna noiembrie

redactia

Barometrul de conjunctură economică CCIFER – iunie 2017

Ligia Voro

Zitec este oficial singura companie românească partener Magento

Ligia Voro

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Fiecare a cincea comandă de pe eMAG făcută din București este livrată prin easybox

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Fragmente de jurnal în căutarea unui sens: Via Transilvanica

Transilvania Business

Veeam Software se extinde in Business Garden Bucharest

Ionut Oprea

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

Ionut Oprea

Trăiește bucuria de a surprinde la AFI Ploiești

Ionut Oprea

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

AFI Brașov Mall începe construcția cu 80% din spații deja alocate

Ionut Oprea

Conferința Aircaft Safety and Avionics – 27 februarie 2019, Aeroportul Băneasa

Stefana Muresan

Narcis Neaga revine la șefia CNAIR

Ligia Voro

Ingredientul “X” pentru succes în afaceri

Ligia Voro

Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR

Ligia Voro

„Înghețarea” listărilor de pachete minoritare pe piața de capital contravine intereselor României

Ligia Voro

Noerr: The crisis demands constant readjusting and agility

Ionut Oprea

Viitorul – la București: în 28 noiembrie, peste 25 de speakeri internaționali și români, la Future Summit 2019

Ionut Oprea

Leave a Comment