Auto Mureș

MS | Noul Hyundai Tucson, primele impresii

Coreenii de la Hyundai au lansat la jumătatea anului 2015 noul lor SUV compact, l-au redenumit Tucson, după mai bine de șase ani în care a fost vândut sub numele de ix35. Sub numele de ix35 a fost comercializat începând cu anul 2009 și a fost un adevărat succes la nivel mondial.
Ajuns la cea de-a treia generație, SUV-ul coreean ne lasă impresia unui mini Santa Fe, mini și în privința prețului, pentru că pornește de la un preț promoțional de doar 21.316 euro cu TVA inclus pentru versiunea standard cu motor pe benzină, 1.6 GDI de 132 CP. Noul Tucson dispune de o garanție de cinci ani fără limită de kilometri.
Design european
Designul noului Tucson este unul surprinzător de plăcut cu suprafețe frumos modelate și proporții îndrăznețe, care poartă semnătura lui Peter Schreyer, cel care a schimbat filozofia de design a brandului Kia care, de asemenea, aparține grupului Hyundai. Noul model a fost conceput de acesta împreună cu birourile de design din SUA și Europa, asfel încât noul model să poată fi comercializat sub forma unui singur model pe plan mondial. Vehiculele destinate pieței europene vor fi fabricate la uzina Hyundai din Cehia.
Noul Tucson a crescut în dimensiuni
La exterior se observă că dimensiunile noului model au crescut, acesta fiind cu trei centimetri mai lat și cu șase centimetri mai lung decât predecesorul său, ix35. Ampatamentul crescut se reflectă printr-un spațiu substanțial mai mare dedicat pasagerilor dar și printr-un portbagaj cu o capacitate de 513 litri,  cu 78 de litri mai puțin decât la vechiul ix35, dar totuși care este mai mare decat la majoritatea SUV-urilor din aceeași clasă (Ford Kuga – 456 litri sau Nissan Qashqai – 439 litri).
La interior descoperim un SUV spațios și elegant cu materiale de calitate care vrea să pară premium. Nu reușește în totalitate dar cu siguranță spre acest lucru se îndreaptă. Toate butoanele sunt dispuse armonios și ergonomic, iar consola centrală este desenată cu linii fluide și pe ea se remarcă noul sistem de navigație de la Hyundai, care prezintă îmbunătățiri evidente față de versiunile anterioare – promite să fie de trei ori mai rapid. Totodată, acest nou sistem de navigație vine însoțit de un abonament gratuit la serviciile Tom Tom Live, sistem ce oferă informații despre trafic, radare fixe, starea vremii și puncte de interes.
Ca și niveluri de echipare, putem alege între Style, Premium, Premium +, Luxury, iar în versiunea standard regăsim o listă lungă de dotări, cum ar fi: ABS, EBD și TCS, ESP, șase airbaguri (două tip cortină), geamuri electrice față/spate, hayon acționat electric, jante de aliaj pe 17 inch, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri și climatizare automată. În lista de dotări suplimentare regăsim scaunele față încălzite și ventilate cu un excelent suport lombar, jante de aliaj pe 19 inch, sistem de asistență la parcare, scaune electrice față și cameră de marșalier.
Siguranța, pe primul loc
Hyundai Tucson vine cu numeroase sisteme de siguranță activă și pasivă, printre care notăm: sistemul de frânare automată la detectarea pietonilor (AEB), sistemul de monitorizare al unghiului mort (BSD), sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (LKAS), faruri cu iluminare laterală și un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. Tucson a obținut cinci stele la testele de siguranță EuroNCAP.
O gamă variată de motorizări
Noul Tucson este disponibil în România cu două motorizări pe benzină: 1.6 GDI de 132 CP și 1.6 T-GDI de 177 CP și două motorizări diesel: 2.0 CRDI în două variate de putere, 136 CP și 185 CP. Marele absent din lista de motorizări este binecunoscutul propulsor 1,7 CRDI de 115 CP, acest propulsor este foarte probabil să intre în curând în lista de opțiuni.
Propulsorul turbo 1.6 de 177 CP este o alegere interesantă și poate fi asociat unei cutii automate cu dublu ambreiaj în șapte rapoarte sau unei cutii manuale în șase trepte.Totodată, propulsorul diesel 2.0 CRDI poate fi asociat unei cutii manuale sau unei cutii automate clasice cu convertitor de cuplu și șase trepte. Noul model este disponibil standard cu tracțiune anterioară, dar se poate opta și pentru tracțiune integrală.
Per total, noul model este mai mare, mai confortabil și mai bine echipat, toate plusurile menționate mai sus îl poziționează bine în lupta cu rivalii extrem de puternici din aceeași categorie: Nissan Qashqai, Ford Kuga sau Honda CRV.
Mulțumim, Mondo Trade Târgu Mureș, pentru că ne-a pus la dispoziție noul Tucson în varianta 2.0 CRDI de 185 CP 4WD cu o transmisie automată în șase trepte în varianta de top Luxury Pack+ cu toate opțiunile disponibile. Acest model are un preț promoțional de 35,836 euro cu TVA inclus.

Related posts

Cel mai nou echipament Stratasys de printare 3D – J55 – este acum și în România

redactia

Se reia transportul auto și feroviar de călători între România și Ungaria

Traian Dan

Dürkopp Adler investește în tehnică și în echipă

Stefana Muresan

Astaldi SPA Italia va încasa 33 mil. lei pentru un lot din Autostrada Transilvania

Stefana Muresan

România asigură Comisia Europeană că Autostrada Iași – Tg. Mureș va avea contracte încheiate în 2018

Stefana Muresan

Hirschmann România – investiții și noi dotări tehnologice de top

Transilvania Business

Un copil din Tulcea a primit o inimă nouă în urma unui transplant efectuat la Târgu Mureș

redactia

Campanie de informare, educație și depistare a cancerului de piele

Ligia Voro

Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

Ligia Voro

Un vis devenit realitate. Stiloul Regelui Mihai I al României made by Herlitz – Pelikan

Ligia Voro

Obligațiunile Autonom debutează pe piața reglementată a BVB

Ligia Voro

Aktor, avans pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda

Stefana Muresan

Cel mai puternic motor Dacia din istorie, dezvoltat împreună cu Mercedes, disponibil din februarie

redactia

Peste 200 km de drumuri din Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Vaslui vor fi reabilitate cu fonduri UE

Stefana Muresan

Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci, în Regiunea Transilvania

Ligia Voro

Remus Borza, Lucian Isar și Răzvan Nicolescu vin la Tîrgu Mureș

Ligia Voro

Finanțare EximBank de 12 milioane de lei pentru Faist Mekatronic Oradea

Traian Dan

AutostradaTransilvania. S-a stabilit poziţia pasajului peste autostradă și calea ferată în nodul rutier Iernut

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Ligia Voro

Continental înființează o echipă de pompieri la Timișoara

Stefana Muresan

Sibiu Quality Days, de Centenar: Cum asiguri calitatea când provocarea cere dezvoltare

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Recomandare AZOMUREȘ – analizele de sol

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] The Palace of Culture – A masterpiece of the Transylvanian Secession style. Over 100 years of art and culture

Transilvania Business

FOTO: Ceragrim Ungheni, Mureș – După 25 de ani

Ligia Voro

Leave a Comment