Energie Sibiu

SB | Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

Virgil Marius Metea, director general SNGN Romgaz SA

 

Societatea Naţională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. anunţă realizarea unei noi descoperiri importante de hidrocarburi pe teritoriul României în Perimetrul RG.06 Muntenia Nord–Est, unde desfăşoară operaţiuni petroliere ca unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare–Dezvoltare–Exploatare, conform HG 23/2000 şi HG 968/2011.

 

Descoperirea este situată în sectorul nord estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 km, explorat pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1500 şi 5000 m, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei.

 

Testele de producţie finalizate la două sonde de explorare, 55 Damianca şi 77 Rosetti, confirmă o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase Jurasice pe un interval de circa 120 m aflat la adâncime de peste 4000 m. Rezultatele obţinute în urma testelor de curgere (DST) pe duze de 7 mm şi 9 mm prefigurează producţii zilnice între 1400 şi 2200 boe / sondă. Resursa contingentă, evaluată pe baza datelor obţinute din foraje, care include geofizica de sondă, carote mecanice şi fluide extrase la teste, dar şi din dimensionarea capcanei pe date seismice 3D, este estimată între 150 şi 170 milioane boe.

 

Rezultatele obținute la cele două sonde confirmă că decizia utilizării seismicii 3D în explorarea de deschidere pentru obiectivele geologice de mare adâncime este una corectă. Productivitatea întregului ansamblu structural creşte considerabil în urma rezultatelor obţinute şi oferă perspectiva realizării de noi descoperiri importante în următoarea perioadă. Lucrările de explorare se derulează conform programelor stabilite şi includ realizarea planurilor de dezvoltare pentru intrarea în producţie a noilor sonde”, Dumitru Rotar, Director General Adjunct – Explorare şi Producţie – SNGN Romgaz SA Mediaş.

 

„Romgaz este o prezenţă puternică pe piaţa regională, iar în condiţiile în care concurenţa pentru accesul la resurse se intensifică, strategia noastră vizează consolidarea poziţiei companiei pe piaţa de profil, prin identificarea unor oportunităţi noi de creştere şi diversificare şi prin îmbunătăţirea performanţelor companiei.

 

Condiţiile de piaţă actuale impun o analiză atentă a strategiei de investiţii pentru companiile din industria de petrol şi gaze. Pentru Romgaz, creşterea portofoliului de resurse şi rezerve de hidrocarburi, precum şi dezvoltarea activităţii de înmagazinare rămân prioritare. Într-o piaţă în continuă schimbare, investiţiile în explorare, exploatare şi înmagazinare sunt importante pentru dezvoltarea companiei. Rezultatele obţinute dovedesc că programul de investiţii şi strategia de explorare şi-au atins obiectivele, ceea ce creează perspective foarte bune pentru continuarea programelor de explorare în România”, Virgil Metea– Director General – SNGN Romgaz SA Mediaş.

 

 

        

 

Despre Romgaz

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Începând cu anul 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Related posts

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (3) Domeniul viticol Apold Gorgandin

Transilvania Business

Un nou succes: BVB a înființat compania care va avea rol de Contraparte Centrală

Ligia Voro

Consorțiul Transgaz-GrTGAS, eliminat din cursa pentru preluarea DESFA

Stefana Muresan

E.ON Distribuție România a devenit Delgaz Grid

Stefana Muresan

Aeroportul Sibiu, pe poziția 3 în Europa, într-un raport ACI EUROPE

redactia

Zalăul a ajuns în topul retailului din România

Nora Dumitrescu

E.ON Energie România dăruieşte 200.000 de kWh unor instituţii sociale din 10 judeţe

Ligia Voro

Centrala de la Iernut a Romgaz, fără executanți

Ligia Voro

Electrogrup Cluj, cu afaceri anuale de 92 mil. euro, vrea la bursă

Stefana Muresan

Strabag a finalizat lucrările la cel mai mare șantier de infrastructură rutieră din județul Sibiu

Ion Surdu

Trei județe din Ardeal vor beneficia de mari împăduriri

Nora Dumitrescu

”Mobilitatea viitorului”, eveniment marca CCIFER, despre impactul noilor modalități de transport

Stefana Muresan

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Transalpina: primii pași

Papuc Irina

Încă o zonă din Sibiu intră în modernizare: investiție de 26 de milioane de lei

Papuc Irina

Hidroelectrica, dividende de peste un miliard de lei

Stefana Muresan

Restricție de viteză pe A1, Sibiu – Sebeș, la Săliște

Ligia Voro

Se scumpeşte gigacaloria la Timişoara, dar creşte şi subvenţia pentru populaţie

Robert Bloancă

Filiala de înmagazinare gaze naturale a Romgaz, operațională din 1 aprilie

Ligia Voro

Germanii de la Marquardt Schaltsysteme caută peste 90 de ucenici pentru fabrica din Sibiu

redactia

Șase oferte pentru modernizarea subsecțiunii de cale ferată Cața – Apața, contract de 2,86 miliarde lei

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Sibiu is paving the way for the „jobs of the future”, through a dual education system and a dynamic university environment

Transilvania Business

Societatea de termoficare a Timişoarei primeşte de la primărie 39 de milioane de lei, cu care va garanta un credit bancar

Robert Bloancă

Crește taxa de salubrizare în Sibiu

Papuc Irina

Azerii de la Socar vor să opereze şase dintre benzinăriile Aral din Timişoara, Arad şi Sibiu

Robert Bloancă

Leave a Comment