Energie Sibiu

SB | Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

Virgil Marius Metea, director general SNGN Romgaz SA

 

Societatea Naţională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. anunţă realizarea unei noi descoperiri importante de hidrocarburi pe teritoriul României în Perimetrul RG.06 Muntenia Nord–Est, unde desfăşoară operaţiuni petroliere ca unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare–Dezvoltare–Exploatare, conform HG 23/2000 şi HG 968/2011.
 
Descoperirea este situată în sectorul nord estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 km, explorat pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1500 şi 5000 m, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei.
 
Testele de producţie finalizate la două sonde de explorare, 55 Damianca şi 77 Rosetti, confirmă o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase Jurasice pe un interval de circa 120 m aflat la adâncime de peste 4000 m. Rezultatele obţinute în urma testelor de curgere (DST) pe duze de 7 mm şi 9 mm prefigurează producţii zilnice între 1400 şi 2200 boe / sondă. Resursa contingentă, evaluată pe baza datelor obţinute din foraje, care include geofizica de sondă, carote mecanice şi fluide extrase la teste, dar şi din dimensionarea capcanei pe date seismice 3D, este estimată între 150 şi 170 milioane boe.
 
Rezultatele obținute la cele două sonde confirmă că decizia utilizării seismicii 3D în explorarea de deschidere pentru obiectivele geologice de mare adâncime este una corectă. Productivitatea întregului ansamblu structural creşte considerabil în urma rezultatelor obţinute şi oferă perspectiva realizării de noi descoperiri importante în următoarea perioadă. Lucrările de explorare se derulează conform programelor stabilite şi includ realizarea planurilor de dezvoltare pentru intrarea în producţie a noilor sonde”, Dumitru Rotar, Director General Adjunct – Explorare şi Producţie – SNGN Romgaz SA Mediaş.
 
„Romgaz este o prezenţă puternică pe piaţa regională, iar în condiţiile în care concurenţa pentru accesul la resurse se intensifică, strategia noastră vizează consolidarea poziţiei companiei pe piaţa de profil, prin identificarea unor oportunităţi noi de creştere şi diversificare şi prin îmbunătăţirea performanţelor companiei.
 
Condiţiile de piaţă actuale impun o analiză atentă a strategiei de investiţii pentru companiile din industria de petrol şi gaze. Pentru Romgaz, creşterea portofoliului de resurse şi rezerve de hidrocarburi, precum şi dezvoltarea activităţii de înmagazinare rămân prioritare. Într-o piaţă în continuă schimbare, investiţiile în explorare, exploatare şi înmagazinare sunt importante pentru dezvoltarea companiei. Rezultatele obţinute dovedesc că programul de investiţii şi strategia de explorare şi-au atins obiectivele, ceea ce creează perspective foarte bune pentru continuarea programelor de explorare în România”, Virgil Metea– Director General – SNGN Romgaz SA Mediaş.
 
 
        
 
Despre Romgaz
Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Începând cu anul 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Related posts

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Viitorul Europei, discutat în cadrul unei conferințe internaționale la Sibiu

Stefana Muresan

eMobility: Parteneriat strategic E.ON şi Nissan pentru vehicule electrice

Ligia Voro

Gastronomia a devenit domeniu strategic în județul Sibiu

Ion Surdu

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Nora Dumitrescu

TAROM, zboruri noi din Cluj, Timișoara și Sibiu

Stefana Muresan

Carabulea pierde procesul cu Patria Bank, hotârârea poate fi atacată

Ligia Voro

Sibiu a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019

Nicolae Pop

Cheltuielile pentru sănătate în județul Sibiu au ajuns la aproape 900 milioane de lei în 2019

Papuc Irina

Topul afacerilor din Zona industrială vest a Sibiului

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (3) The Apold Gorgandin vineyard estate

Transilvania Business

Lucrările pentru BRUA încep în noiembrie; BERD ”foarte mulțumită” de colaborarea cu Transgaz

Stefana Muresan

Denisson Energy din Sibiu primește finanțare pentru construcția primei rețele de stații de Gaz Natural Comprimat din România

redactia

O nouă destinație de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Papuc Irina

Un centru logistic se va construi la ieșirea din Brașov spre Sibiu

Papuc Irina

România are azi cea mai ieftină piaţă spot de energie electrică din regiune, pe fondul producţiei mari de energie hidro și eoliană

Papuc Irina

Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 82,4% în 2017

Stefana Muresan

Romgaz ar putea investi într-o centrală în cogenerare, la Oradea

Stefana Muresan

Centrala termică, prima opțiune pentru locuințele noi

Ligia Voro

SB | Începe Sibiu Jazz Festival

Încă o zonă din Sibiu intră în modernizare: investiție de 26 de milioane de lei

Papuc Irina

Hidroelectrica va moderniza hidroagregatul nr. 2 CHE Dăești

Ligia Voro

Summit-ul din Sibiu va decide Strategia Uniunii Europene 2019-2024

Stefana Muresan

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Retrasib Sibiu, cu un nou președinte al CA

Ligia Voro

Leave a Comment