Eveniment Importate

Acrobaţii aerului la BIAS 2016

 

A fost o zi fierbinte și la propriu și la figurat pe pista Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu unde ne-am putut bucura de sutele de maeștri în ale acrobațiilor – 250 de piloți și parașutiști, potrivit organizatorilor. Peste 100 de aeronave civile şi militare au fost expuse privirilor zecilor de mii de participanți sau au evoluat pe cerul dogoritor al Capitalei.

 

Cea de-a opta ediţie a celui mai impresionant spectacol aviatic din România, BIAS 2016 a început înaintea amiezii, în organizarea atentă a Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Forțelor Aeriene Române, Aeroclubului României, ROMAERO, Clubului Sportiv AIBO și ROMATSA.

 

Primii care au încântat cu evoluțiile lor, la limita liniei dintre viață și moarte pentru un necunoscător – au fost piloții din Aeroclubul României, alături de Forțele Aeriene Române și Iacării Acrobați.

 

De-a lungul zilei ne-au uimit, provocându-ne neobișnuite onomatopee și sunete de groază și de admirație când am privit virajele, picajele sau zborurile paralele cu solul, la foarte mică altitudine, au fost maeștrii aviației militare și civile din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania. În timpul unora dintre reprezentații am renunțat să ne mai vorbim, atât de gălăgioase au fost aeronavele conduse și ne vin în minte F18 Hornet, SU 27 sau MIG-21 Lancer.

Dar să vedem ce surprize ne-au pregătit organizatorii.

 

Forțele Armate Cehe au adus pe cerul capitalei, în premieră la BIAS, avionul multirol cu greutate redusă, monomotor, de fabricație suedeză – JAS 39 Gripen. Forțele Aeriene Cehe evoluează și cu L-159 ALCA, aeronave de luptă multirol fabricate în Cehia. Evoluția aeronavei cehe a fost o premieră la BIAS 2016.

 

Suhoi (Su-27), aflat în dotarea Forțele Aeriene Ucrainiene, este un alt supersonic care a fost prezent la BIAS 2016.

Flying Bulls a revenit la BIAS 2016 cu două aeronave unice atât prin trecutul lor, cât și prin caracteristicile tehnice și estetice. F4U Corsair, avion de vânătoare-bombardament american intrat în serviciu în Al Doilea Război Mondial și veteranul B25 Mitchell, bombardier mediu bimotor.

 

Iacării Acrobați & Jurgis Kairys au făcut spectacol la BIAS. Iacării Acrobați au evoluat cu cele trei aparate YAK 52 TW (fabricate integral în România), iar  Jurgis Kairys a fost extraordinar și impresionant.

 

Forțele Armate Spaniole au adus la BIAS 2016 un bimotor supersonic multirol consacrat – F18 Hornet.

 

De asemenea, echipele din Aeroclubul României – Hawks of Romania, Blue Wings, Lotul Naţional de Paraşutism, White Wings și The Pelicans – alături de TAROM ne-au testat limitele, prin execuțiile pigmentate cu adrenalină, culoare și îndemânare.

 

Forțele Aeriene Române s-au prezentat pe cerul Capitalei cu aeronavele supersonice MIG-21 Lancer sau elicopterul Mi-17.

 

Participanții au putut admira și zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare până la business jet-uri, ale producătorilor, proprietarilor și furnizorilor de servicii de aviație generală, la cea de-a patra ediției a General Aviation Exhibition

 

BIAS 2016 s-a încheiat, cum altfel, cu focuri de artificii, cu promisiunea lui Valentin Iordache, directorul de relații externe al Companiei Naționale Aeroporturi București, că BIAS 2017 va fi un spectacol și mai deosebit, și cu un concert în care i-am ascultat pe Linda Teodosiu, venită din Germania alături de tatăl ei special pentru BIAS, Nicu Alifantis, respectiv Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici & Teo Boar.

 

BIAS 2016 s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri

 

Related posts

Noi proiecte germane la Cluj

Locuinte verzi și proprietăți ultra-premium, la târgul Imobiliarium

Stefana Muresan

BUSINESS to more BUSINESS a ajuns la Sibiu

O noua cladire in Coresi Business Park

Transilvania Business

ACI Europe celebrates 25 years

Colaborarea e cuvântul cheie: mediul de afaceri transilvănean a devenit un ecosistem

Ligia Voro

ROMGAZ participă la ExpoEnergiE

Transilvania Business

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

FiNEXPERT Consulting organizează la Cluj–Napoca evenimentul Business Breakfast: stabilitate în business în context legislativ instabil

Stefana Muresan

Business (r)Evolution a debutat la Iasi

Ionut Oprea

Prinţul Charles, lobby pentru pajiştile Târnavei Mari

Servicii de photo booth pentru evenimentul tău

A. I.

Tehnologia Made in RO prezentă la Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Săptămâna viitoare are loc DevTalks Cluj-Napoca, cea mai mare expo-conferință dedicată developerilor și pasionaților de tehnologie din România

Stefana Muresan

Pro Business Together

Stefana Muresan

tIMOn: Oferta de locuințe noi livrate anul acesta o va depăşi pe cea din 2008

Stefana Muresan

Digitalizarea – prioritate pentru sistemul de sănătate din România. Concluzii după Bucharest Smart Health Conference

Papuc Irina

Cum sprijinim antreprenoriatul inovativ în industria alimentară?

Ligia Voro

ABSL announces the ABSL Awards Gala, on April 19th, Hotel Intercontinental, Ronda Ballroom

Stefana Muresan

Bucharest Business Services Briefing & BizMixer

Stefana Muresan

Reguli de acordare a sprijinului cuplat

Transilvania Business

Clujul devine locul ideal pentru întâlnirea dezvoltatorilor de software și aplicații în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property Conference în 15 mai 2018

Ionut Oprea

Robotul humanoid vine in premiera in Romania la Bucharest Technology Week

Nicolae Pop

SMART MARKETING

Transilvania Business

Leave a Comment