Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondul pentru Mediu

Politica comunitară de mediu a devenit una dintre cele mai importante politici la nivelul Uniunii Europene, România riscând să fie la un pas de deschidere a procedurii de infringement în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Ca urmare a blocajului de pe piața națională, referitor la gestionarea deșeurilor și a imposibilității atingerii obiectivelor de reciclare/valorificare stabilite de către Uniunea Europeană, începând cu 30 iunie 2016 au fost aduse modificări contribuțiilor la Fondul pentru mediu.

Din aceste motive, considerăm că agenții economici care vor cunoaște și vor asigura îndeplinirea obligațiilor relevante, se vor situa într-o poziție avantajoasa în viitoarele controale ale autorităților de mediu.
 
La aproape două luni după intrarea în vigoare a noilor modificări, BusinessMark Events Management, alături de specialiștii Deloitte România și Reff & Asociații, vă invită la conferința “FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCĂRILE ANULUI 2017” din data de 27 septembrie 2016, la Hotel InterContinental din București, să aflați impactul noilor modificări asupra obligațiilor de raportare și asupra taxelor ce trebuie plătite la Fondul pentru Mediu.

Printre temele abordate în cadrul evenimentului, se numără:

Noua fizionomie a transferului de responsabilitate: care este actualul raport juridic dintre operatorul de transfer de responsabilitate (“OTR”) și generatorul de deșeuri?

Elemente contractuale de protecție a operatorilor economici generatori de deșeuri: la ce să fim atenți când semnăm un contract cu un OTR?

Cum efectuăm corect trasabilitatea deșeurilor?

Taxa pentru ambalaje: cine și când o datorează conform noilor prevederi legale?

Se mai taxează bunurile destinate dezmembrării?

Care este tratamentul fiscal al noii taxe pentru uleiurile industriale?

Aveți obligația să vă înregistrați la ANPM pentru achiziționarea echipamentelor electrice și electronice (“EEE”) a produselor ce conțin baterii sau acumulatori?

Când trebuie să plătim taxa pentru deșeurile de EEE-uri și de baterii/acumulatori?

Sunteți obligat să implementați un sistem de colectare a deșeurilor de EEE?

Specialiștii care vor dezvolta tematicile propuse sunt:

MIHAI PETRE, Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România

SILVIA AXINESCU,  Avocat, Reff & Asociații

DANIELA NEAGOE, Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România

“FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCĂRILE ANULUI 2017 va avea loc pe data de 27 septembrie 2016, la Hotel InterContinental din București.

Pentru detalii si inscrieri, acceseaza  www.business-mark.ro  sau contacteaza-ne la  numerele de telefon (+40 ) 021 313 98 19 sau pe adresele de e-mail alice.mitru@business-mark.ro sau office@business-mark.ro.

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie ce ofera servicii integrate de B2B, oferind clientilor sai  modele de dezvoltare complexe, conectandu- i in mod direct cu mediul de afaceri si creand oportunitati de parteneriat strategic.
Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations oferite, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business  matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Optimizarea ratei de conversie, esentiala în succesul unui business online

Articolul următor

ACCELERATE. Sales Conference

Citește și:
Citeste mai mult

Cities of Tomorrow #9: Green Cities

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 13-16 septembrie 2021 cea de-a noua ediție…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share