Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salariul minim brut ar putea creşte la 1.450 de lei/ lună de la 1 februarie

Salariul minim brut pe ţară ar putea creşte la 1.450 de lei/lună, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern postat pe site-ul Ministerului Muncii. Amenzile ajung de până la 2.000 de lei pentru angajatorii care încheie contracte cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât salariul minim brut pe lună.
Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern postat pe site-ul Ministerului Muncii. În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este stabilit la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 de ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră. Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel prevăzut în prezentul proiect de hotărâre de Guvern constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 300 lei la 2.000 lei, fiind distinctă de cea prevăzută de Codul muncii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eliminarea CASS pe pensii şi a impozitului pe venit pentru pensii sub 2000 lei, adoptate de Cameră

Articolul următor

Agerpres, în creștere continuă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share