Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Măsuri compensatorii pentru industria auto, odată cu eliminarea timbrului de mediu

Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului, susține că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto odată cu eliminarea timbrului de mediu, argumentând că principala problemă în acest sector nu este colectarea ci cheltuirea fondurilor și dezvoltarea de programe.
“Este o discuție pe care o vom avea la momentul când se va elabora bugetul. Timbrul de mediu s-a atacat tot timpul în instanță, iar statul trebuie să plătească eșalonat foarte mulți bani pentru cei care au plătit acest timbru de mediu. (…) Problema nu este neapărat cum să alimentăm (Administrația Fondului pentru Mediu n.r.), pentru că dacă vă uitați 70% din fondurile pe care le-au avut nu s-au cheltuit. Deci nu e problema colectării, ci problema cheltuirii și dezvoltarea de programe în această zonă și pentru a face un mediu mai prietenos”, a explicat Daniel Costantin, la Digi24, potrivit Agerpres.
Întrebat dacă vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto ce reclamă că, odată cu eliminarea timbrului de mediu, industria autohtonă de autovehicule va scădea cu 30% și se vor pierde 15.000 de locuri de muncă, vicepremierul a confirmat că vor exista, dar vor fi prezentate public, “numai după ce le vom discuta cu dânșii”.
“Sigur că vor exista (măsuri compensatorii n.r.), după ce le vom discuta cu dânșii le vom prezenta și public. Cu siguranță producția de autovehicule este foarte importantă pentru țara noastră și vorbim de doi mari producători, într-adevăr cu capital străin, dar care de-a lungul timpului au avut deschidere guvernamentală foarte mare și vor avea în continuare. Eu ca ministru al Mediului voi fi preocupat ca pe piața românească să fie autovehicule cât mai noi și care să polueze cât mai puțin”, a precizat Constantin.
Acesta a afirmat că, deși au existat diverse discuții despre introducerea unei accize în prețul carburantului, atât la nivel tehnic cât și politic, această măsură nu a fost suficient fundamentată și “nu poate intra în discuție, cel puțin acum”.
“Acciza în prețul carburantului este o discuție care a fost și la nivel tehnic și politic, dar care nu este suficient fundamentată și nu poate intra în discuție cel puțin acum. Toate le vom discuta la momentul potrivit. (…) Repet, avem fonduri suficiente și vom lua măsuri cu fondurile pe care le avem astfel încât gradul de poluare să fie cât mai redus”, a subliniat ministrul Mediului.
Timbrul de mediu pentru autovehicule era inclus în cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea: Licitație anulată pentru noul terminal al Aeroportului

Articolul următor

Brașov: Vânzarea Rom Paper, estimată la 4,2 – 6,5 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share