Alba Analize Arad Bihor Bistrița-Năsăud Real Estate Slider

Construcțiile de clădiri cresc afacerile (I)

Majoritatea companiilor ardelene care derulează afaceri în domeniul lucrărilor de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale au raportat, în 2015, cifre în creștere. De altfel, aceste cifre vin să confirme statisticile realizate de Institutul Național de Statistică. Transilvania Business a realizat un top al companiilor din acest sector, luând în calcul cifra de afaceri obținută în 2015 de peste 10 milioane de lei, profitul raportat de peste 1 milion de lei și numărul minim de angajați de 10. Care sunt premiantele din primele 4 județe, vă invităm să lecturați mai jos.
 
Compania cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Alba în domeniu este Tobimar Construct. Înființată în 2005, de Tobimar Group, societatea din Alba Iulia a raportat în 2015 o cifră de afaceri de 17,63 de milioane de lei. Compania a obținut în 2015 un profit de 2,2 milioane de lei anul trecut.
Lincoln Grup se plasează pe locul al doilea cu o cifră de afaceri de 14,56 de milioane de lei și un profit de 1,1 milioane de lei. Compania a executat în principal lucrări de rețele hidroedilitare în Alba Iulia, Sebeș, Daia Română, Pianu, Lancram, Beius, Selimbar, Oradea, respectiv construcții şi reabilitări clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale în Sebeş, Săsciori, Daia Romana, Pianu, Petrești, Berghin, Vintu de Jos, Dostat, Brasov.
Lamacos Construct a derulat afaceri în valoare de 14,52 milioane de lei în 2015 și a obținut un profit de 1,9 milioane de lei.
Coma Construct Sebeș a raportat un profit de 3 milioane de lei la o cifră de afaceri de 11,23 milioane de lei. Compania își promovează, în prezent, “Departamentul depozit”, cea mai nouă ramură a societăţii, punând la dispoziţia clienţilor atât materiale de construcţii, cât şi masa lemnoasă: podea, lambriu – categoriile A şi B, cheresetea verde, cherestea uscată, pellets şi brichete.
Chiar dacă mai are puțin până la primele 10 milioane de lei și nu se încadrează în toate criteriile, Terra Gres SRL, companie care oferă ca principale servicii placările cu material ceramic, se poate lăuda cu un portofoliu frumos, de la centre comerciale – Sun Plaza București, Lidl, Kaufland etc., la service-uri și showroom-uri auto, proiecte rezidențiale – Hotelul Best Western Scornicești, Ansamblul Rezidențial Timișoara, Ansamblul Rezidențial Bucureștii Noi -, proiecte industriale – Scandia Sibiu etc.
Transpus în bilanț, activitatea companiei înseamnă o cifră de afaceri de 8,68 milioane de lei și un profit de 1 milion de lei.
Trei companii din Arad au reușit, de asemenea, să se încadreze în criteriile noastre – P.A.B Romania SRL, înființată în 1993 în Arad, Amahouse SRL, activă din 1994, tot în Arad, Lagermax, înregistrată din 2003 la Curtici.
P.A.B Romania, deținută de Ion și Dana Iuliana Sandu, a lucrat la proiecte mari și foarte mari, având un portofoliu de lucrări impresionant. City Business Center Cluj-Napoca, Heraeus Timișoara, Dedeman și chiar Selgros Berlin sunt doar câteva din lucrările de referință ale companiei care a derulat în 2015 afaceri de 192 de milioane de lei și a raportat un profit de 17,2 milioane de lei.
Amahouse, cu lucrări de referință în domeniul construcției de săli de sport, blocuri, cămine culturale și altele, a trecut pragul de 20 de milioane de lei cifră de afaceri și s-a apropiat de 2 milioane de lei profit.
Aqua Construct, deși figurează în acest domeniu, este specializată mai mult pe lucrări în domeniul forajelor, alimentărilor cu apă etc. Compania a lucrat pentru administrații locale din Timiș, dar și pentru companii private sau instituții publice din alte județe. Societatea, proprietatea lui Peterfi Arpad, a avut o cifră de afaceri de 10,2 milioane de lei și un profit de 1,2 milioane de lei.
În Bihor, cinci companii au reușit cumulat o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei, un profit de minim 1 milion și să raporteze un număr de cel puțin 10 angajați.
Dumexin se plasează în fruntea clasamentului cu 54 de milioane de lei obținuți în 2015 în dreptul cifrei de afaceri și 8,1 milioane de lei la profit. Societatea îi are ca asociați pe Simona Mariana Dume și Florin Gabriel Dume.
Deținută de Adrian Procopovici, Infoconcept SRL Oradea a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 21,5 milioane de lei și un profit de 1,48 de milioane de lei.
Cu un istoric de 25 de ani pe piață, Constructorul Sălard SRL, din localitatea cu aceeași denumire, a înfrumusețat prin lucrările executate Teatrul de Stat din Oradea. Compania, proprietate a familiei Guba, a derulat afaceri de aproape 19 milioane de lei în 2015, raportat la un profit de 1 milion de lei.
Colloseum Print din Biharia, deținută de Alexandru Olah, are un portofoliu bogat: aproximativ 350 de case de diferite tipuri în Oradea și localitățile apropiate, reparații capitale executate la Sinagoga Ortodoxă Oradea, reparații și amenajări interioare la castelul Miskolczy din Ghiorac, Comuna Ciumeghiu, jud. Bihor, reparații și amenajări interioare la castelul Zichy din Comuna Diosig, jud. Bihor, construcții edilitare în Oradea și în localități din județul Bihor, Hunedoara, Alba, construcții de drumuri sau construcții și dotări de parcuri și nu numai. Compania a atins o cifră de afaceri de 14,7 milioane de lei și a obținut un profit de 1,76 milioane de lei.
Flodor Transcom SRL din Oradea, proprietatea lui Dumitru Neag și Dumitru Gheorghe Neag, a înregistrat un profit de 16,8 milioane de lei și un profit de 1,34 milioane de lei.
În Bistrița-Năsăud sunt câteva companii cu cifre de afaceri frumușele, per ansamblu dintre județele analizate până acum cu cele mai mari afaceri.
Campeador SRL din Bistrița are cea mai redusă cifră de afaceri dintre cele cinci companii bistrițene care intră în topul nostru, dacă se poate spune așa despre o afacere cu o cifră ce trece de 15 milioane de lei. Afacere a lui Florin și Daniel Larionesi, compania a ajuns la afaceri de 16 milioane de lei, înregistrând un profit de 1,65 de milioane de lei. Compania a executat printre altele un complex de 350 de apartamente, 4 proiecte energetice și 2 baze sportive.
Creativ Group ocupă locul al doilea într-un top răsturnat, cu cele 18,5 milioane de lei cifră de afaceri. Profitul companiei a fost în 2015 de 1,97 milioane de lei.
1,1 milioane de lei profit raportate la 44 de milioane de lei a fost cifra de afaceri a societății Îndemânarea Prodcom SRL din Livezile. Având un singur asociat, pr Alexandru Simionca, societatea a activat mai mult în domeniul construcțiilor de drumuri în cei peste 20 de ani de când este în piață.
M.I.S. Grup SRL Anieș s-a specializat în construcţii civile, industriale, agrozootehnice şi rutiere (drumuri şi poduri) şi lucrări de termoficare. Compania din 1999, aflată în proprietatea lui Octavian Iugan. Compania a trecut în 2015 de 85 de milioane de lei cifră de afaceri, la care a raportat 5 milioane de lei profit.
Frasinul SRL, deținută de Traian Larionesi, tot în Anieș, a bătut suta de milioane de lei și a avut 107 milioane de lei cifră de afaceri în 2015, mai exact, deși compania se centrează pe activitatea în domeniul forestier. Profitul înregistrat de companie s-a cifrat la 8,5 milioane de lei.
Pentru realizarea acestui material, TB a folosit informațiile listafirme.ro.
Ligia VORO
Sursă foto: site-urile companiilor

Related posts

Intalniri bilaterale internaționale la Agroalim – 8 septembrie 2017 – Expo Arad

Stefana Muresan

Producătorul de echipamente industriale Comelf Bistrița aduce, din februarie, primii 20 de muncitori din India

redactia

Comunitatea bihoreană și-a desemnat laureații

Traian Dan

Intervenţii în premieră la Spitalul Alba Iulia. Pacienţi cu AVC ischemic acut trataţi prin tromboliză intravenoasă

Stefana Muresan

VINVEST 2019- Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ediția a XIV-a

Stefana Muresan

Aéroports de la Côte d’Azur: AG Real Estate, CityGate and Sheraton for first phase of Airport Promenade

Ionut Oprea

Ness Digital Engineering – noul sediu in Openville

Ionut Oprea

D-Link si Amazon Echo, Voice Power Control în Europa

Transilvania Business

Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

Traian Dan

Bilantul PINUM confirma boomul de proiecte in rezidential

Nicolae Pop

Piata de certificari sustenabile trece la urmatorul nivel

Stefana Muresan

AFI Europe – autorizație de construcție pentru AFI City, primul proiect rezidențial din România al companiei

Ionut Oprea

Oradea va construi o șosea nouă, semi-îngropată, ce va lega DN79 Oradea-Arad și Centura Oradea

redactia

Oradea se pregăteşte de Cartea Recordurilor

Traian Dan

”Prima Casă”: 175,5 milioane de lei, transferaţi în 2017

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Emil Radu Moldovan, Bistrița-Năsăud County Council President: „There is no secret, only will, involvement, work, concrete actions”

Transilvania Business

ROMGAZ încearcă limitarea efectelor contaminării malului stâng al râului Moldova

Ligia Voro

Unifarm investește în producția de imunoglobulină în România

Stefana Muresan

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Stefana Muresan

Helios Phoenix: We are continuously looking at BTS projects

Ionut Oprea

Nidec aşteaptă afaceri de 24 mil. euro după achiziţionarea fabricii Emerson Oradea

Stefana Muresan

Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest: contracte de finanțare semnate pentru 106 proiecte cu o valoare totală de peste 150 mil. euro, in acest an

Stefana Muresan

Un oraș din Alba vrea să devină eco-eficient: proiect de 16 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal

Papuc Irina

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

Leave a Comment