Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Construcțiile de clădiri cresc afacerile (I)

Majoritatea companiilor ardelene care derulează afaceri în domeniul lucrărilor de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale au raportat, în 2015, cifre în creștere. De altfel, aceste cifre vin să confirme statisticile realizate de Institutul Național de Statistică. Transilvania Business a realizat un top al companiilor din acest sector, luând în calcul cifra de afaceri obținută în 2015 de peste 10 milioane de lei, profitul raportat de peste 1 milion de lei și numărul minim de angajați de 10. Care sunt premiantele din primele 4 județe, vă invităm să lecturați mai jos.
 
Compania cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Alba în domeniu este Tobimar Construct. Înființată în 2005, de Tobimar Group, societatea din Alba Iulia a raportat în 2015 o cifră de afaceri de 17,63 de milioane de lei. Compania a obținut în 2015 un profit de 2,2 milioane de lei anul trecut.
Lincoln Grup se plasează pe locul al doilea cu o cifră de afaceri de 14,56 de milioane de lei și un profit de 1,1 milioane de lei. Compania a executat în principal lucrări de rețele hidroedilitare în Alba Iulia, Sebeș, Daia Română, Pianu, Lancram, Beius, Selimbar, Oradea, respectiv construcții şi reabilitări clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale în Sebeş, Săsciori, Daia Romana, Pianu, Petrești, Berghin, Vintu de Jos, Dostat, Brasov.
Lamacos Construct a derulat afaceri în valoare de 14,52 milioane de lei în 2015 și a obținut un profit de 1,9 milioane de lei.
Coma Construct Sebeș a raportat un profit de 3 milioane de lei la o cifră de afaceri de 11,23 milioane de lei. Compania își promovează, în prezent, “Departamentul depozit”, cea mai nouă ramură a societăţii, punând la dispoziţia clienţilor atât materiale de construcţii, cât şi masa lemnoasă: podea, lambriu – categoriile A şi B, cheresetea verde, cherestea uscată, pellets şi brichete.
Chiar dacă mai are puțin până la primele 10 milioane de lei și nu se încadrează în toate criteriile, Terra Gres SRL, companie care oferă ca principale servicii placările cu material ceramic, se poate lăuda cu un portofoliu frumos, de la centre comerciale – Sun Plaza București, Lidl, Kaufland etc., la service-uri și showroom-uri auto, proiecte rezidențiale – Hotelul Best Western Scornicești, Ansamblul Rezidențial Timișoara, Ansamblul Rezidențial Bucureștii Noi -, proiecte industriale – Scandia Sibiu etc.
Transpus în bilanț, activitatea companiei înseamnă o cifră de afaceri de 8,68 milioane de lei și un profit de 1 milion de lei.
Trei companii din Arad au reușit, de asemenea, să se încadreze în criteriile noastre – P.A.B Romania SRL, înființată în 1993 în Arad, Amahouse SRL, activă din 1994, tot în Arad, Lagermax, înregistrată din 2003 la Curtici.
P.A.B Romania, deținută de Ion și Dana Iuliana Sandu, a lucrat la proiecte mari și foarte mari, având un portofoliu de lucrări impresionant. City Business Center Cluj-Napoca, Heraeus Timișoara, Dedeman și chiar Selgros Berlin sunt doar câteva din lucrările de referință ale companiei care a derulat în 2015 afaceri de 192 de milioane de lei și a raportat un profit de 17,2 milioane de lei.
Amahouse, cu lucrări de referință în domeniul construcției de săli de sport, blocuri, cămine culturale și altele, a trecut pragul de 20 de milioane de lei cifră de afaceri și s-a apropiat de 2 milioane de lei profit.
Aqua Construct, deși figurează în acest domeniu, este specializată mai mult pe lucrări în domeniul forajelor, alimentărilor cu apă etc. Compania a lucrat pentru administrații locale din Timiș, dar și pentru companii private sau instituții publice din alte județe. Societatea, proprietatea lui Peterfi Arpad, a avut o cifră de afaceri de 10,2 milioane de lei și un profit de 1,2 milioane de lei.
În Bihor, cinci companii au reușit cumulat o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei, un profit de minim 1 milion și să raporteze un număr de cel puțin 10 angajați.
Dumexin se plasează în fruntea clasamentului cu 54 de milioane de lei obținuți în 2015 în dreptul cifrei de afaceri și 8,1 milioane de lei la profit. Societatea îi are ca asociați pe Simona Mariana Dume și Florin Gabriel Dume.
Deținută de Adrian Procopovici, Infoconcept SRL Oradea a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 21,5 milioane de lei și un profit de 1,48 de milioane de lei.
Cu un istoric de 25 de ani pe piață, Constructorul Sălard SRL, din localitatea cu aceeași denumire, a înfrumusețat prin lucrările executate Teatrul de Stat din Oradea. Compania, proprietate a familiei Guba, a derulat afaceri de aproape 19 milioane de lei în 2015, raportat la un profit de 1 milion de lei.
Colloseum Print din Biharia, deținută de Alexandru Olah, are un portofoliu bogat: aproximativ 350 de case de diferite tipuri în Oradea și localitățile apropiate, reparații capitale executate la Sinagoga Ortodoxă Oradea, reparații și amenajări interioare la castelul Miskolczy din Ghiorac, Comuna Ciumeghiu, jud. Bihor, reparații și amenajări interioare la castelul Zichy din Comuna Diosig, jud. Bihor, construcții edilitare în Oradea și în localități din județul Bihor, Hunedoara, Alba, construcții de drumuri sau construcții și dotări de parcuri și nu numai. Compania a atins o cifră de afaceri de 14,7 milioane de lei și a obținut un profit de 1,76 milioane de lei.
Flodor Transcom SRL din Oradea, proprietatea lui Dumitru Neag și Dumitru Gheorghe Neag, a înregistrat un profit de 16,8 milioane de lei și un profit de 1,34 milioane de lei.
În Bistrița-Năsăud sunt câteva companii cu cifre de afaceri frumușele, per ansamblu dintre județele analizate până acum cu cele mai mari afaceri.
Campeador SRL din Bistrița are cea mai redusă cifră de afaceri dintre cele cinci companii bistrițene care intră în topul nostru, dacă se poate spune așa despre o afacere cu o cifră ce trece de 15 milioane de lei. Afacere a lui Florin și Daniel Larionesi, compania a ajuns la afaceri de 16 milioane de lei, înregistrând un profit de 1,65 de milioane de lei. Compania a executat printre altele un complex de 350 de apartamente, 4 proiecte energetice și 2 baze sportive.
Creativ Group ocupă locul al doilea într-un top răsturnat, cu cele 18,5 milioane de lei cifră de afaceri. Profitul companiei a fost în 2015 de 1,97 milioane de lei.
1,1 milioane de lei profit raportate la 44 de milioane de lei a fost cifra de afaceri a societății Îndemânarea Prodcom SRL din Livezile. Având un singur asociat, pr Alexandru Simionca, societatea a activat mai mult în domeniul construcțiilor de drumuri în cei peste 20 de ani de când este în piață.
M.I.S. Grup SRL Anieș s-a specializat în construcţii civile, industriale, agrozootehnice şi rutiere (drumuri şi poduri) şi lucrări de termoficare. Compania din 1999, aflată în proprietatea lui Octavian Iugan. Compania a trecut în 2015 de 85 de milioane de lei cifră de afaceri, la care a raportat 5 milioane de lei profit.
Frasinul SRL, deținută de Traian Larionesi, tot în Anieș, a bătut suta de milioane de lei și a avut 107 milioane de lei cifră de afaceri în 2015, mai exact, deși compania se centrează pe activitatea în domeniul forestier. Profitul înregistrat de companie s-a cifrat la 8,5 milioane de lei.
Pentru realizarea acestui material, TB a folosit informațiile listafirme.ro.
Ligia VORO
Sursă foto: site-urile companiilor

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea: Centru oncologic modernizat din donaţii

Articolul următor

Consum istoric de gaze

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share