Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lem’s, Casa Rusu, Ikea, Elvila și Mobexpert atacă piața în 2017

Românii au cumpărat anul trecut mobilă de peste un miliard de euro. Asta înseamnă o creștere a consumului pe acest segment de 20%, potrivit datelor statistice. Toti cei cinci mari jucători de pe piață – Lem’s, Casa Rusu, Ikea, Elvila și Mobexpert – au în plan deschiderea unor magazine noi în țară.
Cel mai mult se vând canapelele, scaunele și paturile, însă în bucătării oamenii investesc cei mai mulți bani. Nu este așadar de mirare că cei mai mari cinci jucători de pe piață au în plan extinderea afacerilor anul aceasta, susține protv.ro.
Aurica Sereny, președinte Asociația producătorilor de mobile a declarat pentru sursa citată: “La jumătate scăzuse consumul din 2007 când a fost maximul până prin 2012-2013, apoi am început să creștem. Iar anul trecut a crescut ușor. Probabil o creștere noi estimîm la 15-20% în ultima perioadă “.
În premieră, toți cei cinci mari jucători de pe piață au în plan deschiderea unor magazine noi. Ikea a anunțat unul în București și alte 7 în țară, Mobexpert vrea alte 4 show-room-uri anul acesta, iar cei de la Casa Rusu au anunțat încă trei magazine. Elvila și Lem’s planifică și ele cel putin cate 4 noi centre comerciale.
Industria mobilei de la noi a început să însemne din ce în ce mai mult. Deja reprezintă 3% din Produsul Intern Brut și un loc de muncă pentru 150 de mii de oameni. Dar și 7% din exporturile țării. Exportăm mai ales în țările arabe, în Franța, Cehia și Germania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Afacerile Flanco s-au apropiat de 1 mld. lei

Articolul următor

Satu Mare: Investiție de 22 mil. Euro, marca GP Sofa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share