Analize

BT, Fondul Proprietatea, Romgaz, OMV PETROM și BRD– cele mai tranzacționate

Bursa de Valori București (BVB) și-a continuat creșterea în decembrie 2016, o lună în care principalii indici ai BVB, BET și BET Total Return (BET-TR) au urmat un trend ascendent. Cel mai mare ritm a fost înregistrat de indicele BET-TR, care a cunoscut o majorare de aproape 10% într-un singur an și a încheiat anul 2016 la un nivel de 8.7591,95 puncte, potrivit dailybusiness.ro. În ultima lună a anului trecut, cele mai tranzacționate cinci acțiuni au fost: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), OMV PETROM (SNP) și BRD – Groupe Societe Generale (BRD).
Indicele BET-TR, care reflectă evoluția celor mai lichide zece acțiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum și dividendele distribuite acționarilor de aceste companii, a urcat în ultimii 3 ani cu aproape 30%. Potrivit sursei citate, valoarea medie zilnică de tranzacționare cu acțiuni a crescut anul trecut și a depășit 35 de milioane de lei, apropiindu-se astfel de nivelul de 8 milioane de euro.
Mai mult, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni pe segmentul principal a depășit, pentru prima dată în ultimii doi ani, pragul de 2 miliarde de euro.
Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București a fost de 146,55 miliarde lei la finalul lunii decembrie 2016, nivel care corespunde unei cifre de peste 32 de miliarde de euro. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor românești a fost de 76,34 miliarde lei, adică 16,81 miliarde de euro.
În decembrie 2016, cele mai tranzacționate cinci acțiuni au fost: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), OMV PETROM (SNP) și BRD – Groupe Societe Generale (BRD), notează dailybusiness.ro.

Related posts

Banca Transilvania după preluarea Bancpost: capital social 1 miliard de euro, valoare la bursă 2 miliarde

redactia

Fonduri suverane de investiții, în valoare de 10 miliarde de euro

Stefana Muresan

Air traffic grows strongly despite the diversified challenges

Transilvania Business

Leave a Comment