Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania, Fondul Proprietatea și Transgaz, cele mai generoase dividende

Banca Transilvania, Fondul Proprietatea și Transgaz ar putea oferi cele mai mari dividende în 2017, dintre companiile mari de pe Bursa de Valori București (BVB), se arată într-un comunicat al Tradeville.
‘Dividendele reprezintă una dintre cele mai importante teme pentru piața BVB, respectiv un ciclu sezonier de creștere a prețului acțiunilor, în perioada iarnă-primăvară, la companiile cu tradiție în plata unor dividende generoase. Pentru acest an, ne așteptăm ca marile companii să ofere randamente ale dividendelor mult peste rata inflației și peste dobânzile oferite pentru depozitele în lei în sistemul bancar”, a declarat Călina Mihali, analist investiții Tradeville, citat de Agerpres.
Conform raportului, locul întâi în clasamentul companiilor mari care oferă dividende atractive este ocupat de Banca Transilvania, recunoscută pentru dividendele sale din anii anteriori.
“Locul doi este ocupat de Fondul Proprietatea, de la care se așteaptă un randament al dividendului de 11,3% pentru acest an, în timp ce o parte dintre SIF-uri — aflate și ele în top 10 — ar putea beneficia de distribuția extraordinară efectuată anul trecut de Banca Transilvania. Locul al treilea este ocupat de Transgaz, o companie de stat care ar putea să ofere cel mai consistent randament al dividendului dintre companiile aflate în portofoliul statului. Companiile de stat prezintă anul acesta o atenție aparte pentru investitori deoarece, la finele lunii ianuarie, Guvernul a aprobat un memorandum prin care impune reprezentanților săi în Adunările Generale ale Acționarilor să propună și să voteze în favoarea unei distribuții de minim 90% din profitul din 2016, pentru a se colecta mai mulți bani la bugetul de stat. De această decizie vor beneficia și acționarii cu participații la companii ale statului, atât mici investitori cât și fonduri de investiții”, menționează sursa citată.
Anul trecut, companiile românești au plătit cele mai consistente dividende din lume, cu un randament de aproape 8% pentru indicele BET, iar pentru acest an prognozele sunt la fel de încurajatoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BVB: Banca Transilvania, premiul pentru cea mai tranzacţionată acţiune

Articolul următor

Eugen Davidoiu, director general al TAROM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share