Infrastructura Timiș

Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara intenţionează să se dezvolte, în următorii doi ani, în urma creşterii traficului de călători şi marfă, astfel că vor fi investiţi peste zece milioane de euro în extinderea aerogării de pasageri, potrivit Mediafax.
Directorul Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, Dan Idolu, a declarat, potrivit sursei citate, că este nevoie de modernizarea zonei de deservire a pasagerilor.
“Pentru acest an, administraţia aeroportului a iniţiat un proiect de buget pentru investiţii, astfel încât să acopere nevoile de infrastructură generate de dezvoltarea traficului aerian. În 2016, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat 1.160.482 pasageri, cu 26% în plus faţă de anul precedent. În cursul acestui an, estimăm o creştere a numărului de pasageri cu aproximativ 46%, ceea de reprezintă 1,6 – 1,7 milioane de pasageri. Infrastructura actuală nu va face faţă, într-un viitor apropiat, volumului de trafic preconizat, şi pentru aceasta, poate cel mai important obiectiv este extinderea aerogării de pasageri”, a spus Dan Idolu.
Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara a adăugat că extinderea aerogării de pasageri va fi realizată în trei etape: realizarea unui Terminal Sosiri Curse Externe, extinderea şi modernizarea faţadei existente şi realizarea unui Terminal Plecări Curse Externe.
“Lucrările la Terminalul Sosiri Curse Externe vor începe, zic eu, undeva în lunile mai-iunie 2017 şi se vor finaliza până la 31 martie 2018. Investiţia se ridică la suma de două milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Acest terminal va fi dotat cu zece fluxuri de control al documentelor de frontieră, trei benzi de ridicare – preluare bagaje şi va fi amenajată o zonă publică generoasă. Trebuie să recunoaştem că la ora actuală această zonă este foarte aglomerată”, a detaliat Dan Idolu, pentru sursa citată.
Conducerea aeroportului timişorean mizează pe bani de la bugetul de stat sau credit bugetar luat direct de instituţie pentru realizarea Terminalului Sosiri Curse Externe. În ceea ce priveşte Terminalul Plecări Curse Externe, investiţia se ridică la suma de opt milioane de euro şi prevede extinderea cu 8.000 mp. Dan Idolu spun că terminalul va fi realizat cu bani de la Uniunea Europeană până la sfârşitul anului 2018.
De asemenea, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara doresc să extindă şi terminalul de marfă cu bani din bugetul propriu.
În prima lună a acestui an, peste 113.000 de pasageri au ales să zboare cu avionul de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 74% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, şi gradul de încărcare al aeronavei a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri, cât a fost media pasagerilor pe aeronavă anul trecut în luna ianuarie.
“Aceşti indicatori nu fac decât să ne confirme că aeroportul merge pe un trend ascendent deoarece a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor, nu doar numărul curselor şi al pasagerilor. Este evident că tot mai mulţi pasageri din regiunea de vest a României, dar şi din Ungaria şi Serbia, aleg să circule cu avionul pe distanţe medii şi lungi, în defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a afirmat directorul aeroportului timişorean.
Destinaţiile favorite sunt Bucureşti, Londra şi Munchen.

Related posts

Oradea va avea un stadion de 12.000 de locuri aproape de Sala Polivalentă

Traian Dan

Top 3 judeţe unde se vând cele mai multe terenuri agricole

Stefana Muresan

Guvernul va negocia construirea autostrăzii Ploieşti – Braşov cu constructorul celui mai mare pod din lume

Stefana Muresan

Şase firme se bat pentru cei 700.000 de lei alocaţi de Ministerul Dezvoltării pentru studiul de fezabilitate al noului stadion din Timişoara

Robert Bloancă

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

CNAIR, licitaţie de 9,6 milioane de euro pentru achiziţia de panouri fonoabsorbante

redactia

Fonduri europene de peste 115 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Satu Mare

Stefana Muresan

Cati kilometri de autostrada au fost inaugurati si ce alte proiecte de infrastructura au fost finalizate sau incepute in 2018?

redactia

Autorităţile judeţene din Timiş dau cinci milioane de euro pentru ridicarea unui centru de colectare a legumelor şi fructelor

Robert Bloancă

Documentaţia licitaţiei pentru construirea terminalului Aeroportului Braşov-Ghimbav, avizată de ANAP

redactia

CJ | Creșterea de 12% a traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Continental reia activitatea fabricilor din Timişoara, dar şi în alte locaţii din ţară

Robert Bloancă

Lucrările la Podul Gilău, aproape de final

redactia

Aeroportul Internațional Oradea- Ryanair, nouă rută de iarnă din Oradea

Stefana Muresan

CNAIR: S-a semnat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire sud a Timișoarei, contract de 58 de mil. euro fără TVA

redactia

Topul firmelor, organizat de CCIAT, la cea de-a 24-a ediție

Stefana Muresan

Asocierea Brasig Strabag -Swietelsky, câștigătoarea licitației pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, contract de 700 milioane euro

Stefana Muresan

Primul zbor Sibiu – Bruxelles Charleroi – Sibiu de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

CFR SA, proiect finanțat din fonduri europene

Stefana Muresan

Creștere cu aproape 40% a traficului intern pe Aeroportul Satu Mare

redactia

Polii business-ului românesc. Topul firmelor pe județe, după cifra de afaceri

Stefana Muresan

Două localităţi din zona de vest a României îşi schimbă total sistemele de iluminat stradal, cu bani europeni

Robert Bloancă

Noi destinaţii pentru perioada de iarnă, în Timiş. La Deta are loc un Târg de Crăciun, iar la Margina vă aşteaptă căluşarii

Robert Bloancă

Astaldi SPA Italia va încasa 33 mil. lei pentru un lot din Autostrada Transilvania

Stefana Muresan

Leave a Comment