Infrastructura Timiș

Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara intenţionează să se dezvolte, în următorii doi ani, în urma creşterii traficului de călători şi marfă, astfel că vor fi investiţi peste zece milioane de euro în extinderea aerogării de pasageri, potrivit Mediafax.
Directorul Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, Dan Idolu, a declarat, potrivit sursei citate, că este nevoie de modernizarea zonei de deservire a pasagerilor.
“Pentru acest an, administraţia aeroportului a iniţiat un proiect de buget pentru investiţii, astfel încât să acopere nevoile de infrastructură generate de dezvoltarea traficului aerian. În 2016, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat 1.160.482 pasageri, cu 26% în plus faţă de anul precedent. În cursul acestui an, estimăm o creştere a numărului de pasageri cu aproximativ 46%, ceea de reprezintă 1,6 – 1,7 milioane de pasageri. Infrastructura actuală nu va face faţă, într-un viitor apropiat, volumului de trafic preconizat, şi pentru aceasta, poate cel mai important obiectiv este extinderea aerogării de pasageri”, a spus Dan Idolu.
Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara a adăugat că extinderea aerogării de pasageri va fi realizată în trei etape: realizarea unui Terminal Sosiri Curse Externe, extinderea şi modernizarea faţadei existente şi realizarea unui Terminal Plecări Curse Externe.
“Lucrările la Terminalul Sosiri Curse Externe vor începe, zic eu, undeva în lunile mai-iunie 2017 şi se vor finaliza până la 31 martie 2018. Investiţia se ridică la suma de două milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Acest terminal va fi dotat cu zece fluxuri de control al documentelor de frontieră, trei benzi de ridicare – preluare bagaje şi va fi amenajată o zonă publică generoasă. Trebuie să recunoaştem că la ora actuală această zonă este foarte aglomerată”, a detaliat Dan Idolu, pentru sursa citată.
Conducerea aeroportului timişorean mizează pe bani de la bugetul de stat sau credit bugetar luat direct de instituţie pentru realizarea Terminalului Sosiri Curse Externe. În ceea ce priveşte Terminalul Plecări Curse Externe, investiţia se ridică la suma de opt milioane de euro şi prevede extinderea cu 8.000 mp. Dan Idolu spun că terminalul va fi realizat cu bani de la Uniunea Europeană până la sfârşitul anului 2018.
De asemenea, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara doresc să extindă şi terminalul de marfă cu bani din bugetul propriu.
În prima lună a acestui an, peste 113.000 de pasageri au ales să zboare cu avionul de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 74% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, şi gradul de încărcare al aeronavei a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri, cât a fost media pasagerilor pe aeronavă anul trecut în luna ianuarie.
“Aceşti indicatori nu fac decât să ne confirme că aeroportul merge pe un trend ascendent deoarece a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor, nu doar numărul curselor şi al pasagerilor. Este evident că tot mai mulţi pasageri din regiunea de vest a României, dar şi din Ungaria şi Serbia, aleg să circule cu avionul pe distanţe medii şi lungi, în defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a afirmat directorul aeroportului timişorean.
Destinaţiile favorite sunt Bucureşti, Londra şi Munchen.

Related posts

Ziua terminalurilor. Proiecte aeroportuare la Otopeni și Brașov-Ghimbav

Ligia Voro

Semnare contract Centura de Sud a Timișoarei. Contract de 359 milioane lei, constructor – Tirrena Scavi

redactia

Piețele agroalimentare din Timișoara rămân deschise. Noul primar a găsit soluții

Robert Bloancă

Asocierea Alpenside-Comnord-Specialist Consulting a câștigat licitația pentru sectorul de autostradă Râșnov – Cristian

Stefana Muresan

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Ministerul Dezvoltării cumpără 56 autobuze electrice pentru Timișoara și Brașov

redactia

Începe licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Residential neighbourhoods and transportation. Sibiu – the city of investors and mobility

Transilvania Business

Investiţie de 50 milioane de euro într-un nou terminal la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timişoara

redactia

Proiect CSR: Compania Smithfield România a lansat o linie specială de finanțare pentru instituțiile implicate în activitatea medicală

Robert Bloancă

Muncitorii de pe șantierul Variantei Ocolitoare a Bacăului, liberi în perioada 21 – 26 martie

Stefana Muresan

Universitatea Politehnica Timişoara a creat o platformă pentru agregarea datelor din proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană

Robert Bloancă

20 de milioane de euro pentru reintroducerea tramvaiului la Reșița

Ligia Voro

Arome proprii – o platformă dedicată producătorilor locali din Regiunea Vest

Stefana Muresan

Programul Operaţional Regional a adus contracte de un miliard de euro în Regiunea Vest

Robert Bloancă

CJ Cluj a publicat in SEAP anuntul de participare pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a DJ 109 – Drumul Bistritei

Stefana Muresan

Sub președinția României la Consiliul Uniunii Europene, 800 de experți UE prezenți în Timișoara

redactia

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Ligia Voro

Iulian Dascălu a mai cumpărat o bucată din Carbochim

Nora Dumitrescu

Infrastructura Aeroportului Internaţional Cluj, apreciată drept foarte bună de Agenția Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei

Stefana Muresan

CTP invests 50 million EUR in the development of new logistics capacities around Timișoara

Ionut Oprea

Cinci asocieri de firme vor să realizeze studiul de fezabilitate pentru Centura Vest de ocolire a Timişoarei

Robert Bloancă

Acordul de Mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești, până la sfârșitul anului

Stefana Muresan

Proiectul Iulius Town a ajuns la un an de la deschiderea activităţii şi aproape 500 de milioane de euro investiţi

Robert Bloancă

Leave a Comment