Infrastructura Timiș

Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara intenţionează să se dezvolte, în următorii doi ani, în urma creşterii traficului de călători şi marfă, astfel că vor fi investiţi peste zece milioane de euro în extinderea aerogării de pasageri, potrivit Mediafax.
Directorul Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, Dan Idolu, a declarat, potrivit sursei citate, că este nevoie de modernizarea zonei de deservire a pasagerilor.
“Pentru acest an, administraţia aeroportului a iniţiat un proiect de buget pentru investiţii, astfel încât să acopere nevoile de infrastructură generate de dezvoltarea traficului aerian. În 2016, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat 1.160.482 pasageri, cu 26% în plus faţă de anul precedent. În cursul acestui an, estimăm o creştere a numărului de pasageri cu aproximativ 46%, ceea de reprezintă 1,6 – 1,7 milioane de pasageri. Infrastructura actuală nu va face faţă, într-un viitor apropiat, volumului de trafic preconizat, şi pentru aceasta, poate cel mai important obiectiv este extinderea aerogării de pasageri”, a spus Dan Idolu.
Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara a adăugat că extinderea aerogării de pasageri va fi realizată în trei etape: realizarea unui Terminal Sosiri Curse Externe, extinderea şi modernizarea faţadei existente şi realizarea unui Terminal Plecări Curse Externe.
“Lucrările la Terminalul Sosiri Curse Externe vor începe, zic eu, undeva în lunile mai-iunie 2017 şi se vor finaliza până la 31 martie 2018. Investiţia se ridică la suma de două milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Acest terminal va fi dotat cu zece fluxuri de control al documentelor de frontieră, trei benzi de ridicare – preluare bagaje şi va fi amenajată o zonă publică generoasă. Trebuie să recunoaştem că la ora actuală această zonă este foarte aglomerată”, a detaliat Dan Idolu, pentru sursa citată.
Conducerea aeroportului timişorean mizează pe bani de la bugetul de stat sau credit bugetar luat direct de instituţie pentru realizarea Terminalului Sosiri Curse Externe. În ceea ce priveşte Terminalul Plecări Curse Externe, investiţia se ridică la suma de opt milioane de euro şi prevede extinderea cu 8.000 mp. Dan Idolu spun că terminalul va fi realizat cu bani de la Uniunea Europeană până la sfârşitul anului 2018.
De asemenea, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara doresc să extindă şi terminalul de marfă cu bani din bugetul propriu.
În prima lună a acestui an, peste 113.000 de pasageri au ales să zboare cu avionul de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 74% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, şi gradul de încărcare al aeronavei a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri, cât a fost media pasagerilor pe aeronavă anul trecut în luna ianuarie.
“Aceşti indicatori nu fac decât să ne confirme că aeroportul merge pe un trend ascendent deoarece a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor, nu doar numărul curselor şi al pasagerilor. Este evident că tot mai mulţi pasageri din regiunea de vest a României, dar şi din Ungaria şi Serbia, aleg să circule cu avionul pe distanţe medii şi lungi, în defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a afirmat directorul aeroportului timişorean.
Destinaţiile favorite sunt Bucureşti, Londra şi Munchen.

Related posts

Pornesc lucrările de construcţie la Centura Sud de ocolire a Timişoarei

Robert Bloancă

Două loturi din Autostrada Sibiu-Piteşti, scoase la licitaţie

Stefana Muresan

Alimentarea cu apă de la Gilău, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în Sălaj. Primele contracte de lucrări, semnate în acest an

redactia

TM | Dies Academicus – Universitatea Politehnica Timișoara – 95 de ani

Transilvania Business

Patru oferte depuse pentru realizarea pasajului subteran din Piața Gojdu Oradea

Traian Dan

ARL Strabag, pe ultima 100 de metri cu modernizarea Aeroportului Baia Mare

Stefana Muresan

Prima stradă inteligentă din România, realizată cu aproape 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

Peste 95.000 de locuitori de la nordul județului Sibiu vor avea acces la apă și canalizare cu ajutorul fondurilor europene

Ion Surdu

Aeroportul din Baia Mare își face terminal de 24 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

“Voi debloca Autostrada Transilvania și Centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

MT a aprobat cererea de finanţare pentru construcţia autostrăzii Târgu Mureş – Ogra – Câmpia Turzii, proiect evaluat la 1,83 miliarde lei

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional din Timişoara, plan de investiţii de peste 76 milioane de lei

Stefana Muresan

Universitatea de Vest Timișoara investește 11 milioane în reabilitarea și extinderea unei aflate în zona zero a orașului

Robert Bloancă

S-a dat startul lucrărilor de reabilitare a DN76 între Vârfurile și Ștei

Traian Dan

Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est

redactia

Conacul familiei Mocioni din Timiș, reabilitat cu 2 milioane de euro, din Granturile Spaţiului Economic European

redactia

Solaris va livra 9 autobuze electrice la Sibiu

Nicolae Pop

Sistem GPS în autobuzele din Alba Iulia. Călătorii pot vedea în timp real traseul și succesiunea stațiilor

redactia

Judeţele Timiş, Arad şi Bihor intră în supraveghere specială din partea ANSVSA, din cauza gripei aviare din Ungaria

Robert Bloancă

Proiectul de buget pe anul 2019 al Ministerului Transporturilor, aviz pozitiv în comisii. Lista principalelor proiecte

redactia

Administrația orădeană continuă ofensiva parcărilor supraterane

Ligia Voro

Cel mai lung tunel de cale ferată construit după 1989

Stefana Muresan

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

O nouă localitate, racordată la rețeaua publică de apă potabilă a Clujului

Stefana Muresan

Leave a Comment