Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

9 echipe în marea finală a competiţiei Energy Challenge 2017 by E.ON România

9 echipe de studenți din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Tîrgu Mureș și Timișoara sunt finalistele Energy Challenge 2017, a anunțat astăzi, într-un comunicat, Departamentul Comunicare Corporatistă E.ON România. Echipele calificate vor beneficia de o săptămână de training – Energy Challenge Academy. Marea finală va avea loc în luna aprilie, la Tîrgu Mureș, premiile pentru această ediţie fiind în valoare totală de peste 4000 de euro. 
Prima etapă a Energy Challenge – ediția 2017 – a adunat idei și soluții tehnice inedite din partea a 17 echipe din 6 centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești, Tîrgu Mureș și Timișoara.
Lucrările propuse au fost analizate de un juriu format din specialiști E.ON, în etapa următoare calificându-se 9 echipe dintre cele înscrise în competiție, două de la Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu Mureș.
Echipele finaliste vor participa în perioada 27 februarie-3 martie, la Tîrgu Mureș, la un training specializat – Energy Challenge Academy, ocazie cu care vor afla mai multe informații despre piața de energie și Grupul E.ON în România. Totodată, echipele vor avea posibilitatea de a dezvolta ideea cu care s-au înscris în concurs sau de a primi sfaturi de la specialiștii în domenii tehnice și resurse umane.
Marea finală va avea loc în luna aprilie, la Tîrgu Mureș, și va desemna cele mai bune 3 proiecte ale ediției Energy Challenge 2017, respectiv, câștigătorii premiilor puse în joc.
Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Ediţia 2017 este dedicată tuturor studenților la zi la facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.
Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând zeci de studenţi.
În 2015 proiectul câştigător a fost PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanță prin intermediul rețelei de telefonie mobilă) iar membrii echipei Team der Zukunft au primit câte o tabletă iPad.
În 2016 membrii echipei câştigătoare, Future Energy, au beneficiat de o vizită de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia şi Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene și puncte de lucru cu infrastructura de E- mobility. Totodată, tinerii au testat maşinile Tesla în Danemarca întrucât proiectul câştigător Car to grid a avut ca temă conectarea la reţea a maşinilor electrice.
Pentru mai multe informaţii accesaţi: http://energychallenge.eon-romania.ro/
Foto: Sediul E.ON România din Tîrgu Mureș

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Noi planuri de dezvoltare la Aeroportul Iasi

Articolul următor

Investițiile directe ale companiilor străine, nivelul-record în 2016

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share