Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

9 echipe în marea finală a competiţiei Energy Challenge 2017 by E.ON România

9 echipe de studenți din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Tîrgu Mureș și Timișoara sunt finalistele Energy Challenge 2017, a anunțat astăzi, într-un comunicat, Departamentul Comunicare Corporatistă E.ON România. Echipele calificate vor beneficia de o săptămână de training – Energy Challenge Academy. Marea finală va avea loc în luna aprilie, la Tîrgu Mureș, premiile pentru această ediţie fiind în valoare totală de peste 4000 de euro. 
Prima etapă a Energy Challenge – ediția 2017 – a adunat idei și soluții tehnice inedite din partea a 17 echipe din 6 centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești, Tîrgu Mureș și Timișoara.
Lucrările propuse au fost analizate de un juriu format din specialiști E.ON, în etapa următoare calificându-se 9 echipe dintre cele înscrise în competiție, două de la Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu Mureș.
Echipele finaliste vor participa în perioada 27 februarie-3 martie, la Tîrgu Mureș, la un training specializat – Energy Challenge Academy, ocazie cu care vor afla mai multe informații despre piața de energie și Grupul E.ON în România. Totodată, echipele vor avea posibilitatea de a dezvolta ideea cu care s-au înscris în concurs sau de a primi sfaturi de la specialiștii în domenii tehnice și resurse umane.
Marea finală va avea loc în luna aprilie, la Tîrgu Mureș, și va desemna cele mai bune 3 proiecte ale ediției Energy Challenge 2017, respectiv, câștigătorii premiilor puse în joc.
Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Ediţia 2017 este dedicată tuturor studenților la zi la facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.
Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând zeci de studenţi.
În 2015 proiectul câştigător a fost PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanță prin intermediul rețelei de telefonie mobilă) iar membrii echipei Team der Zukunft au primit câte o tabletă iPad.
În 2016 membrii echipei câştigătoare, Future Energy, au beneficiat de o vizită de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia şi Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene și puncte de lucru cu infrastructura de E- mobility. Totodată, tinerii au testat maşinile Tesla în Danemarca întrucât proiectul câştigător Car to grid a avut ca temă conectarea la reţea a maşinilor electrice.
Pentru mai multe informaţii accesaţi: http://energychallenge.eon-romania.ro/
Foto: Sediul E.ON România din Tîrgu Mureș

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noi planuri de dezvoltare la Aeroportul Iasi

Articolul următor

Investițiile directe ale companiilor străine, nivelul-record în 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share