Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CETA UE-Canada – oportunități pentru IMM-uri

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a salutat votul de astăzi din plenul Parlamentului în favoarea Acordului economic și comercial cuprinzător (CETA) UE-Canada și a Acordului de parteneriat strategic cu Canada. Votul este expresia unei largi majorități, obținute în urma unei dezbateri ample și detaliate.
Președintele Tajani a apreciat că acordul va crea noi locuri de muncă și va stimula creșterea economică, aducând avantaje pentru întreprinzători și consumatori, ținând cont, în același timp, de preocupările lor. Documentul garantează că standardele ridicate ale UE din domeniul sănătății, protecției mediului și muncii vor fi protejate, a mai subliniat președintele Parlamentului European.
”Întreprinzătorii europeni sunt lideri în materie de excelență și calitate. Multe dintre IMM-urile noastre sunt axate pe export. Este în interesul Uniunii Europene să promovăm o politică comercială inteligentă, bazată pe piețe deschise, pe norme juste și pe condiții de concurență echitabile.
Eliminând tarifele și barierele normative și administrative și deschizând în același timp piețele achizițiilor publice, acordul creează oportunități, îndeosebi pentru IMM-uri, făcându-le mai competitive. Economia reală în integralitatea ei, inclusiv investițiile, industria prelucrătoare, serviciile, comerțul electronic, agricultura și pescuitul, va beneficia considerabil de pe urma acestui accord”, a mai spus oficialul european.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IAR Braşov, cifră de afaceri de 152 de milioane de lei în 2016

Articolul următor

Chambers Europe Awards 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share