Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ponderea Turismului în PIB, dublată în următorii ani

Ponderea turismului în PIB-ul țării se va putea dubla, în următorii doi-trei ani, printr-o colaborare corectă și coerentă între instituția publică centrală și mediul privat, a spus, joi, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, la deschiderea oficială a Târgului de Turism al României (TTR) de la Romexpo, potrivit Agerpres.
“Pentru că reprezint o instituție publică centrală a statului român care se ocupă de activitatea turismului, cred că trebuie să existe o colaborare corectă și coerentă cu reprezentanții mediului de afaceri. Trebuie să realizăm lucruri împreună și asta putem să o facem doar printr-o colaborare pe un timp îndelungat. Vreau să mulțumesc celor care au investit în turism, care au avut curajul să investească în turism, pentru că a fost un domeniu căruia statul nu i-a dat prea mare importanță. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au riscat și au promovat turismul românesc și în interior și în exterior. Mă refer la tot ce înseamnă promovare, inclusiv la cea făcută de agențiile de turism și nu numai. Doresc de la dumneavoastră o colaborare deschisă bazată pe respect reciproc”, a spus ministrul Turismului, potrivit căruia ponderea turismului în PIB este în prezent de 1,3%.
La Târgul de Turism de la Romexpo sunt prezente 15 țări, gradul de internaționalizare fiind de 33%.
“Târgul de Turism al României are la această ediție un grad mare de internaționalizare, vorbim de 33%. Avem o participare a 15 țări. Târgul se desfășoară pe o suprafață de 13.410 metri pătrați ocupați, ceea ce aduce acest eveniment între primele organizate de Romexpo. Mă bucur, că după ani de zile, există în prezent un minister al turismului pentru că sperăm ca acest domeniu să aibă o contribuție importantă în PIB-ul țării”, a afirmat Mihai Daraban, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tarom, bilete de avion de la 79 euro

Articolul următor

Brașov: Planuri noi pentru zona Tractorul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share