Agricultura București Eveniment

Gala PRIA Women in Agriculture 2017

Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Va avea loc la Teatrul Național București în 20 martie 2017, cadru deosebit în care se vor discuta cele mai importante teme pentru agricultura României.
Conferința va fi însoțită de gala PRIA — Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște și premia eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.
Și în țara noastră agricultura joacă un rol important și se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziție în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor și este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia.
Potențialul României în sectorul agricol este foarte mare și încă există loc de creștere. În continuare vom vedea probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere esențială a agriculturii românești, dar și anumite probleme cu care ne confruntăm.
Pentru că sectorul agricol este extrem de important și pentru că numărul femeilor fermier în România este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe agriculturii, în cadrul conferinței PRIA Agriculture vom premia și vom aplauda activitatea acestora în sectorul agricol. Vom afla de asemenea cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile, care sunt poveștile lor de succes.
Pentru a doua oară în România, prin intermediul PRIA Women in Agriculture vom scoate în evidență și vom determina oamenii să conștientizeze care este rolul femeilor în dezvoltarea agriculturii în țara noastră.
Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Prioritățile Guvernului României în ceea ce privește agricultura României; Activitatea agențiilor AFIR și APIA care au un rol esențial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Ce măsuri se vor deschide în acest an? Ce sume sunt alocate fiecăreia?; Cum realizăm creșterea absorbției fondurilor europene? Cum pot ajuta băncile, societățile de leasing și fondurile de garantare la creșterea absorbției fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiții destinate agriculturii?; Cadastrul național. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea și delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciară?; Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?; Sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe; Creșterea competitivității, diversificarea producției, creșterea calității produselor obținute și îmbunătățirea performanței generale a exploatațiilor agricole; Eficientizarea costurilor de producție prin promovarea profolosirea eficientă a energiei; Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură; Cât de avantajoase sunt ajutoarele de stat în agricultură și cine poate beneficia de ele? Ce subvenții primesc fermierii români pentru Campania 2017?; Arendearea terenurile agricole în vederea comasării; Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020?; Norme privind plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune; Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvențiilor și infrastructura de irigații.
PRIA Agriculture reunește 200 participanți, dintre care: reprezentanți ai Guvernului României; reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale; reprezentanți ai APIA și AFIR; reprezentanți ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă; membri Pro Agro , LAPAR, dar și ai altor asociații importante, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR; reprezentanți ai Camerelor de Comerț; reprezentanți ai producătorilor de cereale și producătorilor de erbicide, pesticide și produse agro-chimice; reprezentanți ai companiilor FMCG și ai distribuitorilor; reprezentanți ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăților de asigurări, ai societăților de leasing, fonduri de investiții, fonduri de garantare și contragarantare; consultanți, companii cu servicii și soluții IT, precum și presa de specialitate.

Related posts

Poziționarea în mintea clienților

redactia

Administratorul Autodomus SA Reghin, Maria Huprich – voință, putere de muncă și succes în agricultură

Stefana Muresan

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, prezent la GITEX Dubai 2018

redactia

Deplasarea sezonierilor în străinătate va fi reglementată ministerial

Nora Dumitrescu

NRCC Orange Night 2017 – meet, eat & party with the Dutch!

Ionut Oprea

Optim PM desemnat Project Manager pentru noul magazin IKEA Pallady din Bucuresti

Ionut Oprea

The 12th Annual EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum 

Ionut Oprea

Tehnologii inovatoare prezentate de Continental la Timișoara

Stefana Muresan

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la International Business Forum

Stefana Muresan

Aplicație care scapă clienții de spălatul rufelor, lansată în București: investiția inițială – 300.000 euro

Papuc Irina

UVT va oferi liderului mondial, Simona Halep, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”

redactia

Managerul Transilvania Agro Cluster, învins în bătălia pentru șefia USAMV

Nora Dumitrescu

Luiza Zan și Ploiești Jazz Trio concertează vineri la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica M&A Real Estate

Stefana Muresan

Stabilitatea juridica, un factor decisiv

Ionut Oprea

MIPIM to ask how smart are smart cities?

Ionut Oprea

B | Cursuri pentru invatatori si consilieri scolari

La Sibiu s-a discutat despre nevoia de stimulare a fermelor de elită: strategii europene în domeniul creșterii ovinelor și caprinelor

Papuc Irina

Best practices, tendințe și previziuni @HR Vibes, Timișoara

Stefana Muresan

Informaticienii se aliază ca să scoată sistemul medical și firmele din criză

Nora Dumitrescu

Why is Turkey a hotspot for investors?

Ionut Oprea

Buget de 43 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri. Programul începe în iulie

Papuc Irina

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

B | P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

Leave a Comment