Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mitsubishi, în Timiș

“Mitsubishi” intenţionează să deschidă o fabrică de motoare în ţara noastră, iar reprezentanţii companiei japoneze au fost miercuri la Guvern pentru discuţii pe această temă, potrivit unor surse citate de ŞtirileProTV.ro.
Sursele au precizat că ţara noastră se află în competiţie cu Ungaria şi Slovacia pentru investiţia estimată la peste 200 de milioane de euro. Vestea vine după ce anul trecut am avut cel mai mare nivel de investiţii străine directe din ultimii opt ani: 4 miliarde de euro, cu 22% mai mult decât în 2015.
Potrivit surselor, compania auto vizează două zone: una în Timiş, iar alta în Prahova. Ambele sunt în apropierea autostrăzilor deja construite, compania urmărind să poată să îşi transporte repede produsele spre Vest. În paralel, niponii negociază şi cu Slovacia şi Ungaria, aşa că deocamdată nu au făcut declaraţii despre intenţiile lor.
Anul trecut, compania “Mitsubishi” a fost cumpărată de concernul “Renault-Nissan”. Experienţa francezilor cu Dacia se poate dovedi decisivă, dar deocamdată negocierile vizează mai multe facilităţi, beneficii, scutiri de taxe, de impozite – adică un ajutor de stat.
Premierul Sorin Grindeanu a confirmat că se poartă discuţii cu investitorul nipon, dar nu a vrut să dea niciun detaliu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Undă verde gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria

Articolul următor

The Mark, noua investiție S IMMO

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share