Finante-banci

BVB: Conpet și MedLife intră în indicii BET și BET-TR

Conpet și MedLife au intrat în indicii BET și BET-TR, fiind pentru prima dată când crește numărul companiilor din cadrul indicilor, de la 10 la 12, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori București (BVB).
Comisia Indicilor a decis, vineri, în cadrul întâlnirii trimestriale, să extindă numărul companiilor care fac parte din indicii BET și BET-TR, de la 10 la 12 companii.
“Este pentru prima dată când numărul constituenților indicilor BET și BET-TR depășește 10 companii. Această modificare este rezultatul eforturilor de modernizare întreprinse de BVB cu privire la indicii reprezentativi ai pieței locale, adoptate la sfârșitul anului trecut, însoțite de îndeplinirea de către companiile eligibile a standardelor calitative și cantitative impuse de BVB’, a declarat directorul general al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski.
La rândul său, președintele BVB, Lucian Anghel, a spus că terenul pentru creșterea numărului de companii incluse în indici a fost pregătit încă de anul trecut, când a fost introdus un nou BET cu componența variabilă, alături de o listă revizuită a companiilor eligibile și, în plus, a avut loc cel mai mare IPO a unei companii private.
Conpet are ca principală activitate transportul prin conducte și pe calea ferată a țițeiului intern și din import, gazolinei, condensatului și etanului lichid către rafinăriile din România, în timp ce MedLife este cel mai mare operator privat de servicii de sănătate din România.
Ponderile simbolurilor din componența indicilor vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședinței de tranzacționare din data de 10 martie 2017. Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunțate la finalul zilei de 10 martie și vor intra în vigoare începând cu ședința din 20 martie.

Related posts

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere puternică pe toţi indicii bursieri

redactia

Şase bănci româneşti, finanţări pentru IMM în valoare de 400 de mil. de euro

Stefana Muresan

Banca Transilvania a achiziționat Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN

Stefana Muresan

Leave a Comment