Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Continental, de câștigat de pe urma alianţei dintre PSA Peugeot Citroen şi Opel

Grupul german Continental AG, present și în România, se aşteaptă ca afacerile sale să aibă de profitat de pe urma posibilei alianţe dintre PSA Peugeot Citroen şi Opel, divizia europeană a General Motors (GM), transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Luna trecută, PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën şi DS) a anunţat că explorează posibilitatea preluării Opel, care înregistrează de câţiva ani pierderi. Opel are 19.000 de angajaţi în Germania, din cei 38.000 de angajaţi pe plan global. Opel are fabrici şi în Austria, Ungaria, Polonia, Spania şi Marea Britanie, unde utilizează brandul Vauxhall.
‘Apar oportunităţi deoarece platformele vor fi standardizate şi furnizorii vor primi comenzi mai mari şi mai interesante’, a afirmat joi Elmar Degenhart, directorul general al Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope.
Separat, Continental a informat că intenţionează să majoreze preţurile pentru anvelopele de iarnă şi de vară, pentru a compensa efectele majorării preţurilor materiilor prime anul acesta.
În prezent, German nu intenţionează să facă preluări importante dar ar putea fi interesat de o achiziţie de peste două miliarde de euro (2,11 miliarde de dolari).
‘În principiu suntem pregătiţi pentru o achiziţie mai mare dacă va o măsură strategică pentru companiei’, a afirmat directorul financiar Wolfgang Schaefer într-un interviu acordat joi Reuters, potrivit sursei citate.
Dar Continental nu negociază în prezent nicio preluare importantă şi vrea să-şi reducă dependenţa de sectorul auto şi să investească în noi servicii de mobilitate, a explicat Schaefer.
Ultima tranzacţia majoră a Continental a fost achiziţionarea companiei americane Veyance Technologies în 2014, pentru 1,4 miliarde de euro. La finalul lui 2016, Continental avea rezerve de lichidităţi de şase miliarde de euro.
Anul acesta, Continental AG are ca obiectiv majorarea vânzărilor cu 6%, la peste 43 de miliarde de euro (45,28 miliarde de dolari), de la 40,5 miliarde de euro în 2016.
De asemenea, compania va majora dividendele pe 2016 la 4,25 euro per titlu, de la 3,75 euro în 2015.
Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzinele din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apicultorii din Transilvania cer utilizarea controlată a pesticidelor

Articolul următor

CCIR - impozitarea diferențiată a locuințelor pentru eliminarea turismului clandestin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share