Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Forbes: Țiriac, locul 1.795 la nivel mondial

Ion Țiriac este singurul român inclus în ultima ediție a topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 1.795 la nivel mondial.
Pe primul loc la nivel mondial este, în continuare, Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu o avere de 86 de miliarde de dolari, urmat de investitorul american Warren Buffett, cu o avere de 75,6 miliarde de dolari. Spaniolul Amancio Ortega, proprietarul grupului Zara, a căzut pe locul al patrulea, cu o avere de 71,3 miliarde de dolari, fiind devansat de fondatorul și directorul grupului Amazon, Jeff Bezos, care are o avere de 72,8 miliarde de dolari.
Pe locul cinci se situează fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care la doar 32 de ani are o avere de 56 miliarde de dolari. De altfel, între primii 20 de miliardari, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos și fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, sunt singurii care au o vârstă mai mică de 60 de ani.
Un număr record de 2.043 de miliardari (în creștere cu 13%) au intrat în cea de a 30-a ediție a clasamentului miliardarilor realizat de Forbes, în timp ce avuția lor netă cumulată a crescut cu 18% până la 7.670 de miliarde de dolari.
În rândul țărilor, SUA au cel mai mare număr de miliardari, 565, urmate de China 319, la care se pot adăuga și 67 de miliardari din Hong Kong, Germania (114) și India (101).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BT şi-a răscumpărat acţiuni de 5,9 mil. lei

Articolul următor

Ministerul Agriculturii, discuții privind politica agricolă comună începând cu 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share