Infrastructura

Un nou zbor de la Aeroportul Iasi spre Munchen, cu Blue Air

Incepand cu luna iunie a acestui an, locuitorii din zona Moldovei vor regasi, in orarul de zbor de la Aeroportul International Iasi, o noua posibilitate de calatorie cu avionul spre Munchen, destinatie fundamental importanta pentru mediul de afaceri.
Cursa IASI-MUNCHEN va fi efectuata de compania Bluie Air, iar primul zbor este programat in data de 15 iunie 2017. Noua ruta externa va avea trei frecvente pe saptamana: marti, joi si duminica, astfel:
IASI-MUNCHEN (15 iunie 2017 – 28 octombrie 2017)
0B6885 17:40 IAS – 18:45 MUC
0B6886 19:30 MUC – 22:30 IAS
Ruta Iasi-Munchen completeaza seria celor sase zboruri externe directe ce vor fi lansate din baza operationala de la Iasi in aceasta vara: Glasgow, Munchen, Torino, Valencia, Milano(Bergamo) si Florenta.
„Dinamica dezvoltarii Aeroportului International Iasi a trecut deja intr-o noua etapa si a facut posibila conectarea Iasului, a comunitatii locale si regionale, cu orase europene importante. Munchen este o destinatie extrem de solicitata de mediul de afaceri din orasul nostru si foarte importanta pentru orizontul investitiilor straine in Iasi si Moldova. Germania este motorul economic al Europei, iar aeroportul principal deserveste cea mai bogata zona din aceasta tara. Legatura directa cu singurul aeroport de 5 stele din Europa, ce face posibile 230 de zboruri spre America de Nord si Asia, reprezinta un reper pentru regiunea noastra. Un plus este, asadar, posibilitatea realizarii unor legaturi foarte bune cu destinatii pe care nu le putem acoperi deocamdata. In plan socio-economic, efectele introducerii rutei Iasi-Munchen, alaturi de Koln, creeaza noi premise privind dezvoltarea Iasului si a intregii Regiuni de Nord-Est. In acest moment, investitori, reprezentanti ai diverse companii germane pot calatori mai facil spre Iasi, prospecteaza zona si isi deschid afaceri aici. Multumim partenerului nostru Blue Air pentru suportul oferit si increderea ca Iasul prezinta un potential insemnat de dezvoltare”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.
„Blue Air se dezvolta constant in ultimii ani, ajungand sa ofere o retea de peste 100 de rute, operate din 8 baze, cu o flota care va ajunge in aceasta vara sa fie formata din 30 de aeronave Boeing 737. 5 milioane de pasageri vor calatori anul acesta cu Blue Air si vor beneficia de zboruri confortabile, sigure, la cele mai avantajoase preturi. Ne bucuram sa putem sprijini dezvoltarea economica a orasului Iasi prin introducerea noilor rute ce vor sustine mediul de afaceri, turismul local si comunitatile de romani care traiesc in strainatate”, a declarat Gheorghe Răcaru, Director General Blue Air.
Pasagerii Blue Air vor putea calatori pe noua ruta Iasi – Munchen, beneficiind de tarife incepand de la 36.95 euro (pret pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate). Rezervarile se pot face pe www.blueairweb.com, prin Call Center sau la agentiile partenere.
Reamintim cele 17 zboruri (interne si internationale) operate de Blue Air, de la Aeroportul Iasi: PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA, BRUXELLES, KOLN (Bonn), TORINO (din 3 iunie 2017), VALENCIA (din 4 iunie 2017), GLASGOW, MUNCHEN, FLORENTA si MILANO-Bergamo (toate patru din 15 iunie 2017), respectiv BUCURESTI, CLUJ-NAPOCA, TIMISOARA, ORADEA si CONSTANTA (din 15 iunie 2017).
Numarul total al rutelor operabile de pe Aeroportul Iasi a ajuns la 23, din care 18 sunt internationale, iar cinci interne.
Despre Blue Air:
Blue Air si-a inceput activitatea acum 12 ani, in prezent operand peste 100 de rute in Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania.
Compania are 8 baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta (din 27.04.2017), Iasi, Larnaca, Liverpool (din 26.03.2017) si Torino.
Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde exceptionale de operare si este membru cu drepturi depline IATA.
Blue Air opereaza o flota de aeronave Boeing 737, avand interioare moderne cu scaune Recaro, ce ofera pasagerilor o experienta imbunatatita si confortabila pe timpul zborului.
Destinatii Blue Air in 2017:
– din Bucuresti: Barcelona, Birmingham, Bologna, Bordeaux, Bruxelles, Castellon, Catania, Cluj-Napoca, Copenhaga, Helsinki, Koln Bonn, Florenta, Dublin, Glasgow, Hamburg, Iasi, Larnaca, Liverpool, Lisabona, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano Bergamo, Milano Linate, Napoli, Nisa, Oradea, Oslo, Paris, Roma, Stockholm, Stuttgart, Tel Aviv, Torino, Valencia
– din Bacau: Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Liverpool, Londra, Madrid, Milano Bergamo, Roma, Torino
– din Cluj-Napoca: Birmingham, Bucuresti, Constanta, Dublin, Hamburg, Iasi, Larnaca, Liverpool, Londra, Nisa, Timisoara
– din Constanta: Bruxelles, Cluj-Napoca, Iasi, Milano Bergamo, Oradea, Paris, Roma, Timisoara
– din Iasi: Barcelona, Bruxelles, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Floenta, Glasgow, Koln Bonn, Londra, Milano Bergamo, Munchen, Paris, Roma, Timisoara, Valencia
– din Larnaca: Atena, Birmingham, Bucuresti, Cluj-Napoca, Liverpool, Londra, Salonic
– din Liverpool: Alicante, Hamburg, Larnaca, Milano Bergamo, Roma
– din Oradea: Bucuresti, Torino
– din Sibiu: Stuttgart
– din Torino: Alghero, Bacau, Berlin, Bucuresti, Bari, Catania, Copenhaga, Iasi, Ibiza, Lamezia Terme, Lisabona, Londra, Madrid, Malaga, Napoli, Oradea, Palma de Mallorca, Pescara, Roma, Seville

Related posts

Șeful CNAIR: “Vom monitoriza strict autostrada Alba Iulia – Aiud”

Nora Dumitrescu

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, la mâna ministrului Cuc

Ligia Voro

Noul sistem de apă-canal din Huedin va costa 5,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Oficial ungar: Un milion de euro, investiți în calea ferată de mare viteză Cluj-Napoca-Budapesta

Stefana Muresan

TAROM reia din primăvară zborurile internaţionale de pe aeroportul Oradea

redactia

[Enjoy Transylvania!] European funding: keywords for the largest urban renewal project in Romania!

Transilvania Business

FOTO Trei propuneri pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu, în dezbatere

Papuc Irina

Contracte semnate pentru extinderea rețelei de canalizare și modernizarea celei de alimentare cu apă, în Blaj

redactia

Noi investiții la Aeroportul Avram Iancu

Stefana Muresan

Trafic in crestere cu 62% la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Cum se lucrează pe viitoarea autostradă Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Din iunie 2017, cursa Blue Air din Iasi spre Constanta

Transilvania Business

Circulația pe Lotul II al autostrăzii Lugoj – Deva, deschisă

Stefana Muresan

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Papuc Irina

Documentația de atribuire privind expertiza tehnică pentru lotul 3 din Orăștie – Sibiu, transmisă la ANAP

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Future is Bright in Oradea

Traian Dan

Americanii promit conectarea Mării Baltice cu Marea Neagră printr-o autostradă și cale ferată: de la Gdansk la Constanța

Ion Surdu

CNAIR analizează cele trei trasee pentru Centura Aleșdului propuse de CJ Bihor

Traian Dan

Stadionul Măgura, modernizat de Compania Națională de Investiții

Nora Dumitrescu

Strabag începe lucrările la autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Câţi bani sunt alocați pentru marile proiecte de infrastructură rutieră în 2019

redactia

Ungurii au mai finalizat 30 de kilometri din Autostrada M4 spre România

Traian Dan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj anunță reluarea rutei Cluj-Napoca – Iaşi prin zborurile companiei TAROM

Stefana Muresan

A fost semnat contractul pentru culoarul rutier Mureș Nord

Stefana Muresan

Leave a Comment