Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Business (r)Evolution a debutat la Iasi

 Marți, 21 martie 2017, proiectul național Business (r)Evolution a debutat la Iași. Evenimentul, organizat de Doingbusiness.ro, include 8 conferințe regionale și este dedicat dezvoltării, digitalizării și managementului performant.

Debutul de la Iași a adus în fața celor peste 120 de participanți contextul economic actual și soluțiile prin care antreprenorii și companiile își pot optimiza costurile și amplifica valoarea afacerilor. Totodată participanții au aflat raționamente alternative la prognozele oficiale de evoluție a economiei.

Radu Soviani, moderatorul conferinței a invitat audiența să privească aceste scenarii alternative, și să își răspundă la o singură întrebare: ,,Prognoza oficială de creștere economică este 5,2% iar deficitul bugetar este programat la 3%. Dar dacă va fi invers? Dacă deficitul va fi 5% și creșterea economică de 3%?’’ și a expus audienței consecințele unui astfel de scenariu pe baza celor mai recenti indicatori macroeconomici și mai ales pe baza evoluției din criza precedenta (2009-2012) si a indicatorilor care pot anticipa turbulente economice majore.

,,Sunt de acord că 2017 poate fi un an crâncen pentru mediul de afaceri, dar în Iași am avut mereu ani crânceni’’, a declarat Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași. “Știm să creștem și în ani dificili, în condițiile în care acum suntem pe poziția a 7-a ca pondere a PIB-ului produs în Iași în clasamentul național, venind de pe poziția a 15-a în urmă cu două decenii’’, a mai adăugat Butnariu.

,,Pentru ca antreprenorii să fie pregătiți pentru situația în care foarte improbabilul devine realitate, am adus în fața oamenilor de afaceri din Iași soluții pentru a se pregăti înainte de confirmarea noilor realități. Speakerii noștri au arătat în cadrul Conferinței că optimizarea costurilor continuă prin soluții adaptate fiecărei afaceri care scad costurile nu doar cu câteva procente, ci cu zeci de procente (Victor Voicu – Telekom). Participanții au putut afla de la Dan Schipor (BDO Romania) și soluții practice de management în contextul regional din Nord-Estul României. Știați spre exemplu că există manageri de închiriat? Soluțiile prezentate și apreciate de participanți au avut în vedere nu doar reducerea presiunilor vizibile asupra costului finanțării și a acelor asupra forței de muncă’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro

Subsumate temei generale a conferinței – dezvoltare prin digitalizare și management performant – au fost explicate participanților instrumentele pentru marketing eficient, marketing țintit și minimizarea costurilor pentru vânzări (Dumitru Ion), tendințele anului 2017 în Digital Marketing (Elena Badea și Alexandra Cernian), modalități de creștere a eficienței și productivității angajaților (Dana Tudor Tănase).

Conferința s-a încheiat prin atelierul interactiv – Brandul personal cu tehnici de programare neurolingvistică (Elena Badea – Valoria Business Solutions).

,,Consider că a meritat să particip la Business (r)Evolution. Așteptările au fost înalte, dar am aflat chiar mai mult decât mă așteptam în special în vederea mersului viitor al economiei și soluții de digitalizare, noi implementând deja digitalizarea în companie’’ a declarat Sorin Popa, manager EMS-Electra.

Proiectul național Business (r)Evolution continua la Brașov (11 aprilie), Craiova (26 aprilie), București (10 mai), Arad (14 iunie). În toamnă proiectul național continuă cu evenimentele de la Târgu Mureș, Piatra-Neamț și Oradea.

Doingbusiness.ro este portalul de afaceri care oferă utilizatorilor informații despre oportunitățile din economia națională, precum și despre principalele companii active în fiecare domeniu. Proiectele doingbusiness.ro includ publicațiile Romanian Business Digest și Major Companies in Romania, în variante print și online.

Serviciile doingbusiness.ro includ dar nu se limitează la servicii de agenție de evenimente, servicii de comunicare și direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață. Doingbusiness.ro este organizatorul seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit și Emerging Europe Investment Summit. CEO Conference este evenimentul fanion al economiei românești care, prin componența unică a persoanelor influente pe care o reunește, oferă mediului de afaceri românesc o platformă exclusivă pentru discuții la nivel înalt.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj: Interes pentru realizarea documentaţiilor necesare în vederea reabilitării drumurilor

Articolul următor

AGRARIA 2017: TEHNICĂ AGRICOLĂ LA SUPERLATIV

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share