ANCOM, ANRE şi Consiliul Concurenţei vor înfiinţa Reţeaua Reglementatorilor din România, cu scopul de a furniza servicii de reglementare pro-competitivitate a pieţelor de energie şi de comunicaţii, atât furnizorilor, cât şi utilizatorilor, potrivit unui comunicat emis joi de ANCOM.
„Pentru explorarea şi valorificarea potenţialului de colaborare în scopul promovării unor reglementări mai bune, ANCOM, ANRE şi Consiliul Concurenţei au anunţat că vor înfiinţa Reţeaua Reglementatorilor din România, un cadru formal de cooperare pentru cele trei entităţi publice, cu obiectivul de a furniza servicii de reglementare de cea mai bună calitate pieţelor de energie şi comunicaţii şi, implicit, furnizorilor şi utilizatorilor lor”, se arată în comunicatul citat.
Potrivit ANCOM, înfiinţarea reţelei „este necesară drept răspuns la evoluţiile naturale ale infrastructurilor din România, în scopul îmbunătăţirii rezultatelor reglementărilor, reducerii costurilor şi stimulării investiţiilor eficiente în infrastructurile din România”.
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) promovează concurenţa pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.
Consiliul Concurenţei este responsabilă cu aplicarea regulilor de concurenţă şi funcţionarea economiei de piaţă.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este autoritatea care are ca obiect de activitate elaborarea, aprobarea şi monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii la nivel naţional necesare funcţionării sectorului şi pieţelor energiei electrice, termice şi a gazelor naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor.
Citește și:
Investițiile în energia eoliană vs. impactul asupra mediului. Ministrul Mediului: „Ar trebui să avem o viziune echilibrată asupra raportului”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit la COP28 Dubai despre provocările sistemice în aprobarea investițiilor în energie regenerabilă.…
10 decembrie 2023
Orădenii, consultați cu privire la strategia locală de alimentare cu energie termică
Primăria Oradea, prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI), va găzdui marți, 12 decembrie, în sala mare…
8 decembrie 2023
Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere
Hidroelectrica a semnat astăzi contractul cadru pentru transferul de afacere de la Uzina Constructoare de Mașini Reșița (UCMR),…
8 decembrie 2023
Parc fotovoltaic pe Feleac
Comuna de lângă Cluj-Napoca are un proiect de 1,9 milioane de lei pentru realizarea obiectivului energetic din zona…
8 decembrie 2023
Studiu Crosspoint Real Estate despre consumul de energie al centrelor de date până în 2025
Cel mai recent studiu al Crosspoint Real Estate, Romania Data Centers, analizează atât atuurile cât și punctele slabe…
8 decembrie 2023
Mizele fondurilor de investiții în 2024: energia și băncile
Administratorii lor vor direcționa banii investitorilor mai ales către sectoarele energetic și financiar-bancar, dar și spre transportul maritim,…
7 decembrie 2023
Planul de Mobilitate Urbană Sfântu Gheorghe se mișcă bine
La Sfântu Gheorghe au sosit primele trei autobuze electrice, achiziţionate de Primăria municipiului în cadrul Planului de Mobilitate…
7 decembrie 2023
Bistrițenii de la Dimex investesc la Nepos într-un parc fotovoltaic
În incinta unității proprii de producție de la Nepos, județul Bistrița-Năsăud, Dimex 2000 Company va amenaja un parc…
7 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
