ANCOM, ANRE şi Consiliul Concurenţei vor înfiinţa Reţeaua Reglementatorilor din România, cu scopul de a furniza servicii de reglementare pro-competitivitate a pieţelor de energie şi de comunicaţii, atât furnizorilor, cât şi utilizatorilor, potrivit unui comunicat emis joi de ANCOM.
„Pentru explorarea şi valorificarea potenţialului de colaborare în scopul promovării unor reglementări mai bune, ANCOM, ANRE şi Consiliul Concurenţei au anunţat că vor înfiinţa Reţeaua Reglementatorilor din România, un cadru formal de cooperare pentru cele trei entităţi publice, cu obiectivul de a furniza servicii de reglementare de cea mai bună calitate pieţelor de energie şi comunicaţii şi, implicit, furnizorilor şi utilizatorilor lor”, se arată în comunicatul citat.
Potrivit ANCOM, înfiinţarea reţelei „este necesară drept răspuns la evoluţiile naturale ale infrastructurilor din România, în scopul îmbunătăţirii rezultatelor reglementărilor, reducerii costurilor şi stimulării investiţiilor eficiente în infrastructurile din România”.
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) promovează concurenţa pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.
Consiliul Concurenţei este responsabilă cu aplicarea regulilor de concurenţă şi funcţionarea economiei de piaţă.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este autoritatea care are ca obiect de activitate elaborarea, aprobarea şi monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii la nivel naţional necesare funcţionării sectorului şi pieţelor energiei electrice, termice şi a gazelor naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor.
Citește și:
Compania orădeană Allengra, furnizor de debitmetre pentru combustibil în FIA Formula 1
O companie înființată la Oradea, Allengra, va fi noul furnizor de debitmetre pentru combustibil în FIA Formula 1…
7 noiembrie 2024
O provocare de succes pentru Unicorn Systems – modernizarea sistemului Damas Transelectrica.
Versiunea originală Damas din Transelectrica a fost dezvoltată în urmă cu un deceniu și începea să atingă limitele capacității sale…
7 noiembrie 2024
Compania de Apă Someș și-a extins rețeaua până la Castelul Banffy
Inelul de alimentare Bonțida – Răscruci va asigura continuitatea furnizării indiferent de vârfurile de consum apărute. Consiliul Județean…
7 noiembrie 2024
Memorandum cu Itochu pentru hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești
Compania japoneză va colabora cu Ministerul Energiei de la revizuirea documentația tehnice până la execuția proiectului. “Am semnat…
6 noiembrie 2024
Peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii UVT
Ministerul Educației a anunțat săptămâna trecută finalizarea procesului de evaluare tehnică și financiară în cadrul a două apeluri…
4 noiembrie 2024
Tendințe, servicii și produse de ultimă generația la Industry Expo
Ultimele tendințe și cele mai noi servicii și produse din tehnologie au fost prezentate la EMSETECH, Târgul Internațional…
4 noiembrie 2024
Raportul Draghi. Europa, în suferință
Cel mai important raport din ultimii ani, elaborat la nivelul Uniunii Europene (UE), va rămâne pentru o perioadă,…
4 noiembrie 2024
AVANPREMIERĂ: CIS Group participă la ADIPEC, cel mai mare eveniment global dedicat energiei
Singurul pavilion expozițional dintr-un total de 16 în care regăsești culorile drapelului României este cel cu nr. 14…
4 noiembrie 2024