Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov: Preluarea Star East Pet de către gigantul austriac ALPLA, aprobată

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Star East Pet, companie producătoare de preforme din PET, de către ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global.
“În conformitate cu dispoziţiile art. 47alin. (2) lit. a) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu completările ulterioare, se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind operaţiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin dobândirea controlului unic direct de către ALPLA Holding GmbH, Austria, asupra societăţii Star East Pet.”, precizează un document al Consiliului Concurenţei.
La începutul lunii februarie, ALPLA a cumpărat compania Star East Pet, cu sediul în Braşov, specializată în producţia de preforme din PET pentru băuturi, alimente şi produse nealimentare. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.
Prin această achiziţie ALPLA îşi va mări capacităţile de producţie din Europa de Est.
În 2015, Star East Pet raporta o cifră de afaceri de 129 milioane de lei şi un profit net de 3,4 milioane de lei, la 69 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, notează zf.ro.
Firma Star East Pet a fost înfiinţată în 1997 de Dan Moldovan şi a devenit unul dintre cei mai mari jucători în domeniul producţiei de preforme din PET.
ALPLA este prezentă cu 160 de fabrici în 43 de ţări şi are sediul în Austria. Compania produce recipiente şi capace pentru segmentele de piaţă Personal Care şi Home Care. Grupul este prezent şi în România prin firma ALPLA Plastic din Bucureşti, cu afaceri de 26 mil. lei în 2015.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PHI Group și Maxagro, program comun de agricultură organică în Timiș

Articolul următor

Brașov: Starbucks, Schaeffler sau Quin, printre angajatorii de la Târgul de Joburi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share