Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania: profit de 246 mil. lei în T1

Banca Transilvania a afişat un profit net de 246 milioane lei, după primul trimestru al acestui an, în creştere cu 7,65% faţă de rezultatul obţinut în primele trei luni ale anului trecut, când banca raporta un profit net de 228,5 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al băncii, rezultatul net al Grupului Financiar BT s-a cifrat la 267 milioane lei.
Grupul Banca Transilvania a încheiat trimestrul I 2017 cu active de 52,1 miliarde lei, din care 51,9 miliarde lei sunt aferente băncii, creditele nete reprezentând 54% din activele Grupului. Raportul credite/depozite este de 73%.
În primele 3 luni ale acestui an, banca a acordat 36.000 de credite noi clienţilor retail, IMM şi Corporate.
Potrivit comunicatului citat, în perioada ianuarie – martie 2017, la nivel brut, înainte de înregistrarea scoaterilor în afara bilanţului, creditele BT au crescut cu 3%, pe toate liniile de afaceri.
Peste 820.000 de clienţi folosesc internet banking de la Banca Transilvania, iar aproape 300.000 de clienţi accesează prin mobile banking produsele şi serviciile BT.
Banca Transilvania are un portofoliu de 2,9 milioane carduri, care a generat tranzacţii cu aproape 23% mai mari faţă de perioada similară a anului precedent. Cota de piaţă a băncii în funcţie de volumul tranzacţiilor cu cardul este de peste 19%.
‘A fost un început de an bun, cu rezultate conform obiectivelor şi aşteptărilor. Datorită perspectivelor dezvoltării economice din România suntem încrezători privind continuarea planurilor ambiţioase de creştere şi consolidare a băncii şi a Grupului BT. Suntem atenţi la oportunităţile pieţei bancare locale şi investim în digitalizare. Focusul nostru rămâne perfecţionarea relaţiei cu clienţii, creşterea eficienţei şi a valorii de piaţă a băncii’, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie BT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Virgil Marius Metea, director general al Romgaz SA, desemnat și administrator al companiei

Articolul următor

Start-up Nation: 200.000 de lei pentru fiecare antreprenor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share