Brașov Energie

Transgaz, sediu secundar la Brașov pentru proiectare și cercetare

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale “Transgaz” (TGN) a aprobat vineri înfiinţarea unui sediu secundar al companiei la Braşov, fără personalitate juridică, care se va numi “Ateliere Proiectare Cercetare”, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Directorul general al TGN, Petru Ion Văduva, urmează să îndeplinească formalităţile de înregistrare a sediului secundar la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Acţionarii au mai aprobat vineri achiziţionarea unor servicii de consultanţă, de asistenţă sau de reprezentare juridică adiacente viitoarelor contracte de împrumut pentru cofinanţarea primei etape a proiectului gazoductului BRUA, în limita unui plafon de 200.000 euro.
Ministerul Energiei a anunţat în martie că a emis autorizaţia de construire pentru gazoductul BRUA, un nou coridor european de transport al gazelor naturale care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.
Compania a afişat un profit net de 606,05 milioane lei pentru anul trecut. Statul român, prin intermediul Ministerului Economiei, este principalul acţionar al TGN, deţinând 58,51% din acţiuni.

Related posts

Fostul președinte ANRE, unul dintre noii administratori ai Electrica

redactia

Germanii de la Ertex Internațional vor să construiască o fabrică la Codlea

Stefana Muresan

Spații noi, moderne, pentru Start-up-uri în Făgăraș realizate prin fonduri REGIO  

Ligia Voro

Leave a Comment