Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premier Estate Management, tranzacții de peste 20 mil. de euro

Compania de consultanță imobiliară Premier Estate Management a înregistrat o creștere de 85% a numărului de tranzacții încheiate în primele patru luni ale anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Valoarea cumulată a proprietăților tranzacționate depășește 20 de milioane de euro în primele patru luni ale anului.
Creșterea vine în condițiile unei ascensiuni a pieței rezidențiale, care atrage mulți cumpărători, dar și ale extinderii serviciilor de reprezentare și consultanță de business încă de la fază de proiect pe care Premier Estate Management le oferă.
Valoarea medie a tranzacțiilor a fost de 110.600 euro, cu 35% mai mare decât anul trecut. Acest fapt este justificat de creșterea interesului cumpărătorilor pentru segmentul nou și apartamentele mai mari, cu trei și patru camere, a căror preț mediu depășește 100.000 de euro. De altfel, cele mai tranzacționate apartamente sunt cele cu trei camere camere, atât în București, în ansambluri rezidențiale precum Ibiza Sol și Asmita, dar și în Timișoara, în ISHO, în proiectul dezvoltat de antreprenorul local Ovidiu Șandor.
Creșterea interesului cumpărătorilor finali pentru sectorul rezidențial din București și Timișoara vine pe fondul lansării unui nou val de dezvoltări rezidențiale sau mixte.
“Segmentul rezidențial nou traversează una din cele mai bune perioade de până acum. Există o presiune constantă, determinată de o creștere organică a cererii, ceea ce duce la dezvoltarea unor concepte noi foarte bune și nu doar în București. Orașe precum Timișoara, unde are loc una din cele mai interesante dezvoltări imobiliare din țară, proiectul mixt ISHO, vin foarte puternic din urmă. De altfel, conform datelor Premier Estate Management, în București sunt peste 500 de proiecte imobiliare în piață, aflate în diverse etape de dezvoltare, în vreme ce în arealul urban al Timișoarei sunt aproximativ 200 de proiecte mai mari sau mai mici în curs de dezvoltare”, declară Andreea Comșa, CEO Premier Estate Management.
În ceea ce privește metoda de achiziție, se constată o creștere a interesului cumpărătorilor pentru rate la dezvoltator. Acolo unde acest produs oferă condiții competitive, el este preferat creditelor imobiliare clasice. Astfel, in primele patru luni ale anului curent, 65% din cumpărătorii apartamentelor scoase la vânzare în ansamblul rezidențial Asmita au optat pentru o finanțare direct de la dezvoltator, în vreme ce 30% din tranzacțiile încheiate în Ibiza Sol sunt finanțate prin această metodă, arată datele Premier Estate Management.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferințele Transilvania Open 4 Business debutează astăzi

Articolul următor

Aproape 250 de milioane de euro pentru IMM-uri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share