Lideri si afaceri Ultimele stiri

Contracte între școli și mediul de afaceri la Sibiu

Primarul Sibiului a semnat 10 contracte pentru dezvoltarea sistemului de învățământ în sistem dual care implică patru licee tehnologice din Sibiu. Obiectul contractelor semnate cu operatorii economici este acela de a face practică din școală, pentru a ușura tranziția de la școală la un loc de muncă, anunta turnulsfatului.ro.
Potrivit sursei citate, valabilitatea acestor contracte a fost stabilită la 40-42 de luni și precizează numărul de elevi care vor face practică prin acest program în anul școlar 2017-2018.
Contractul încheiat cu SC Marquardt Schaltsysteme SRL prevede formarea a patru elevi în specializarea mecanică și a altor șase în specializarea electromecanică; operatorul economic va acorda burse și va acoperi costul echipamentelor de lucru și protecție
Contractul încheiat cu SC Brandl RO SRL prevede formarea profesională a șase elevi în specializarea operatori mașini și alți patru cu specializarea sculer matrițer; operatorul economic va acorda burse și va plăti costul transportului la locul de practică și al echipamentelor de lucru și de protecție.
Două contracte de colaborare au fost încheiate cu firma SC Harting Manufacturing și prevăd instruirea practică a doi elevi în specializarea electromecanică și a altor patru elevi ca sculeri matrițeri; firma va oferi burse lunare și va acoperi costul echipamentului de protecție și de lucru.
Contractul încheiat cu SC Wittenstein SRL prevede organizarea unui stagiu de practică de către patru elevi în specializarea mecanică și de către alți doi elevi în specializarea electromecanică; operatorul va acorda burse și va acoperi costul echipamentelor de lucru, de protecție și al transportului până la locul de efectuare a practicii.
SC Odu Romania Manufacturing SRL a semnat un contract cu Primăria și unitatea de învățământ care prevede organizarea stagiului de practică pentru trei elevi în meseria de sculer matrițer și pentru alți trei în specializarea electromecanică; operatorul economic va acorda burse lunare, va acoperi costul echipamentelor de lucru și protecție, transportul și masa.
Primăria Sibiu a semnat un contract și cu KUKA Systems SRL, numărul elevilor care vor fi incluși în acest stagiu urmând să fie stabilit la începutul anului școlar 2017-2018.
Liceul Tehnologic Henri Coandă și SC Compa SA s-au asociat cu Municipiul Sibiu pentru a oferi unui număr de 60 de elevi oportunitatea de a face practică pentru meseria de operator pentru mașini cu comandă numerică. Operatorul economic va oferi burse lunare de 200 de lei, pe lângă echipamente de lucru și de protecție, transport la și de la locul de practică, rechizite, dar și cazare și masă pentru elevii cu posibilități materiale scăzute care stau în cămin. Firma va pune la dispoziție scule și semifabricate. Municipiul Sibiu va efectua un audit energetic al clădirii și va iniția prin proiectare reabilitarea atelierelor Liceului.
Lăcătuși și tâmplari vor fi instruiți la Liceul Tehnologic Avram Iancu. Contractul a fost semnat între unitatea de învățământ, Primăria Municipiului Sibiu, firmele Transilvania Pack & Print, Thimm Packaging, NTN-SNR Rulmenți, KUKA Systems și Tehnolemn și este valabil pentru 40 de luni. Conform acestuia 46 de elevi vor învăța practic meseria de lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, alți 10 urmând să urmeze cursuri practice de tâmplărie. Primăria Sibiu va iniția anul acesta investiții pentru reabilitarea fațadei, a gardului și a instalației termice din atelierul de tâmplărie. Suma prevăzută anul acesta pentru proiectarea celor trei lucrări este de 50.000 de lei.
Practică în comerț la Colegiul Economic George Barițiu. Unitatea de învățământ și administrația locală s-au asociat cu firmele REWE, Hornbach, Lidl și Asociația Camerei de Comerț Româno-Germane și împreună vor da oportunitatea unui număr de 25 de elevi să facă practică în specializarea comercianți vânzători. Municipiul va investi anul acesta 125.000 de lei pentru proiectarea instalațiilor termice și electrice ale clădirii, pentru actualizarea planului corpului C, dar și pentru achiziția de calculatoare și licențe pentru programe.
Învățământul în sistem dual funcționează în Sibiu încă din decembrie 2014 în baza unui protocol de colaborare încheiat între Colegiul Independența, Asociația Româno-Germană de Formare Profesională formată din Municipiul Sibiu, SC Brandl Ro SRL, SC Harting Manufacturing SRL, SC Marquardt Schaltsysteme, SC Wittenstein SRL și Clubul Economic German din Transilvania precum și Inspectoratul Școlar Județean.

Related posts

Asfalt nou pe Drumul Bistriței, pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Borcanul cu Magiun din prune Topoloveni, în coşul cu cadouri oferit din partea României pentru preluarea Preşedinţiei Rotative a UE

redactia

Cafea vândută în pahare comestibile în Zalău

Stefana Muresan

Trei destinații speciale din Franța în oferta Wizz Tours România: Paris, Lyon și Nisa

Stefana Muresan

Exportator de viţei din Timişoara îşi face fermă de 2,6 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

„Am avut de ales: mergem în șomaj tehnic sau căutăm soluții”. Compania din automotive Moveos va produce săptămânal până la 18.000 de combinezoane

Papuc Irina

Peste 201 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj dă startul sezonului de zboruri turistice din anul 2018

Stefana Muresan

Ștefan-Radu Oprea, vizită la Berlin. România ar putea fabrica baterii pentru mașinile electrice

redactia

Dent Estet, investiție de 2 milioane de euro la Sibiu. „Aducem cele mai noi tehnologii din domeniul dentar din lume”

redactia

Fondul European pentru Europa de Sud-Est, parteneriat prelungit cu BT

Nora Dumitrescu

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

Topul Celor mai doriți angajatori în 2019

Ligia Voro

Doi studenți de la UTCN au creat aplicația care ajută părinții să depisteze problemele de vedere ale copiilor

Stefana Muresan

Orașul Câmpia Turzii a răscumpărat stadionul de la fostul combinat

Nora Dumitrescu

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Ligia Voro

Aeroportul Internaţional Baia Mare, redeschis traficului intern şi extern în iunie

Stefana Muresan

Copiii se vor plimba la Oradea cu Tramvaiul de Epocă și Autobuzul Cabrio

Traian Dan

Gebrüder Weiss Romania continuă parteneriatul pe termen lung cu P3 Logistic Parks

Papuc Irina

#TCIC2019 | 400 de participanți | 24 de țări

Ligia Voro

Creștere de 16 % a numărului de înscriși la UVT față de anul trecut

Stefana Muresan

Simona Halep a cumpărat, cu două milioane de euro, un hotel în Poiana Brașov

Stefana Muresan

Takata – 400 de noi angajari in fabricile din România și continuarea investițiilor

Stefana Muresan

Octavian Fodor, vicepreședinte al Asociației Parcurilor Industriale

Nora Dumitrescu

Leave a Comment