Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMVB Timișoara organizează Școala de soiuri 2017

Stațiunea Didactică a USAMVB Timișoara organizează Școala de soiuri 2017, la Cioreni, județul Timiș, în 7 iunie, de la ora 10, în Ronaț, pe șoseaua Timișoara –Lovrin.
Partenerii evenimentului sunt 15 companii de inputuri. Vor fi prezentate în câmp 4 soiuri de orz și 30 de grâu. La eveniment vor participa peste 150 de fermieri din Timiș și Arad. Cu acest prilej vor fi prezentate experiențele făcute cu erbicide, insecticide, fungicide și inhibatori de creștere, precum și mai multe experiențe cu giberelină
Scoala de Soiuri a aparut din dorinta de a avea raspunsuri adaptate realitatii, prin experiente in conditii de productie, initial cu soiuri de grau. In timp, tematica programului s-a diversificat si a cuprins soiuri de grau, tratamente fitosanitare, fertilizanti foliari, retete de fertilizare, preparate speciale, soiuri si hibrizi de rapita, hibrizi de porumb, hibrizi de floarea soarelui, densitati la grau.
Primele experiente au fost efectuate in anul 2002, iar durabilitatea ideii a asigurat experienta adunata in anii de culturi diversificate. Prin colaborarea cu fermierii si cu firmele de specialitate se asigura o mare diversitate de soiuri, astfel incat acestea sa poata fi studiate comparativ iar rezultatele sa fie puse la dispozitia tuturor celor interesati. Fiecare soi are performantele si punctele lui slabe iar cei care doresc sa-l cultive cu rezultate optime trebuie sa le cunoasca. Scoala de soiuri are tocmai acest rol, de a asigura cercetarea la o amploare la care un simplu fermier nu ar avea cum sa aiba acces. Baza de date intocmita de-a lungul timpului este extrem de vasta, conditiile din camp si soiurile folosite fiind variate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 130.000 de turiști au cheltuit aproximativ 7,5 milioane de euro pentru minivacanța de Rusalii

Articolul următor

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale au crescut în toată ţara

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share