Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Promisiunea autorităților bihorene, în prezența lui Yves Caracatzanis, CEO Grup Renault România: Stații de încărcare a mașinilor electrice în toate orașele

La un an de la preluarea conducerii Grupului Renault România, Yves Caracatzanis, a demarat o campanie de cunoaștere a dealerilor auto pe care grupul Dacia-Renault-Nissan îi are în teritoriu, fapt pentru care sa s-a aflat marți, 6 iunie, și la Oradea.
CEO-ul Renault România s-a întâlnit și cu reprezentanții administrației publice locale și județene. Șeful CJ Bihor, Pasztor Sandor, a anunțat că va solicita tuturor primăriilor orașelor și municipiilor din județ să pună la dispoziție terenuri pentru realizarea de stații de alimentare cu energie electrică a vehiculelor ce funcționează pe acest sistem. De altfel, în Oradea, vor apărea în curând patru stații ce vor deservi mașinile electrice și hibrid, un ‘plin’ putând fi realizat în 20-30 de minute.
Potrivit oradeaindirect.ro, atât Yves Caracatzanis, cât și Octavian Bara, managerul general al Auto Bara, s-au declarat încrezători în trendul ascendent al mașinilor electrice pe piața autohtonă, situație ce ar motiva apariția unor astfel de stații și în Bihor, județ aflat la granița cu Europa, unde interesul pentru autovehiculele de acest gen este din ce în ce mai mare. Prin aceste stații cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu.
Potrivit oficialitaților locale bihorene, finanțarea acestor stații ar putea fi suportată prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, costul unei astfel de stații ridicându-se la circa 30.000 euro.
Prezența lui Yves Caracatzanis la Oradea ar putea aduce proiecte concrete între Grupul Renault România și Școala Profesională Eurobusiness, a anunțat viceprimarul Florin Birta, prin conlucrarea cu departamentul similar al grupului de la Mioveni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgului Produs de Cluj, la 65 de ediţii

Articolul următor

AFIR: Fondurile alocate pentru 2017 pentru investiții în sectorul agricol vegetal, epuizate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Ebm-past Oradea, preluată de Siemens

Acordul de vânzare a diviziei Industrial Drive Technology (IDT) a ebm-papst către Siemens a fost semnat miercuri, 21…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share