Cultural Eveniment Timiș

Universitatea de Vest din Timișoara: Lansarea proiectului „Local Heritage for Active Tourism in Banat”

Universitatea de Vest din Timișoara a anuntat lansarea proiectului „Local Heritage for Active Tourism in Banat” (HerA), finanțat în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Proiectul reprezintă o formă de continuare mai aplicată a parteneriatului început cu Primăria Kikinda, în perioada 2013-2015, într-un proiect similar („Living Heritage – an Unlimited Resource for Tourism Development”), parteneriat transfrontalier la care se adaugă de această dată și Muzeul Național din Kikinda.
Cu un buget total de 372.411 euro și o perioadă de implementare care se întinde pe 18 luni (mai 2017 – octombrie 2018), proiectul urmărește, în principal, să răspundă nevoii de definire și dezvoltare de produse turistice inovatoare pentru a asigura promovarea în comun a patrimoniului transfrontalier și creșterea atractivității ofertei turistice.
În acest sens, incursiunea în teren a specialiștilor de la Universitatea de Vest în vederea cercetării comunităților transfrontaliere pentru identificarea resursei patrimoniale culturale pe care comunitățile locale o resimt ca una identitară și care poate deveni punct de plecare pentru dezvoltarea de produse turistice, precum și cele zece întâlniri de lucru organizate de partenerii proiectului în comunități reprezintă activități preliminare necesare în vederea obținerii unor produse turistice pe care membrii echipei de proiect le propun. Astfel, vor fi create 10 spoturi de prezentare turistică, un ghid turistic organizat tematic („Banatul în 10 feluri“), un etno-calendarul anual și o carte de rețete cu feluri de mâncare specific bănățene. Printre activități se mai enumeră și o serie de acțiuni comunitare în domeniul turismului ori în cel al gastronomiei (gastrofestival) sau organizarea unor programe de formare profesională. Cea mai ambițioasă acțiune însă este cea de a crea o platformă software comună care să adune și să facă publice într-un mod prietenos și util informațiile relevante colectate în timpul cercetării de teren.
Dintre grupurile țintă, amintim: antreprenorii cu rol în dezvoltarea produselor și serviciilor turistice (meșteșugari, bucătari etc.), sectorul privat (agenții turistice, proprietari de restaurante etc.), sectorul public (autorități publice, instituții publice din comunități etc.); Reprezentanți ai Asociației Femeilor, cercetători, referenți culturali, turiști, voluntarii implicați, vizitatorii platformei software comune.

Related posts

Zboruri suplimentare pe ruta Timişoara – Bucureşti introduse de două companii aeriene

redactia

IFRS FORUM

Seminarul „Vămuirea centralizată la nivel național. Beneficii și provocări pentru portul Constanța”

Ionut Oprea

KPMG, în ISHO Offices, din a doua parte a anului

Ionut Oprea

STAR–T – Scoala Tehnica Austriaca din Romania la Cluj Napoca

USAMV Cluj-Napoca, gazda Congresului Asociaţiei Veterinare Ecvine din România

Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt, împrumut de 15 milioane lei pentru cel mai mare complex rezidențial din Timișoara

Stefana Muresan

Antreprenorii din Prahova sunt puși față în față cu revoluția digitală

Ionut Oprea

UBB, primul loc în topul universităților din România

Stefana Muresan

Visma Software, birouri de 4.200 mp în Timișoara

Stefana Muresan

Huf extends development center in Romania

Nicolae Pop

Evoluția sectorului financiar-bancar este dezbătută în cadrul evenimentului Romanian Financial Conference

Stefana Muresan

BUSINESS CHALLENGE 2019

Ionut Oprea

Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson explică la Cluj importanța dezvoltării rețelelor formale și informale

redactia

Ryanair aterizează la Timisoara

Transilvania Business

Varianta de ocolire Timișoara Sud, în licitație

Stefana Muresan

Incepe Transylvania Horse Show, a sasea editie

Speakerii L.I.F.T. 2019: Gheorghe Damian, primar

Ligia Voro

Industria ospitalității propune soluții la criza forței de muncă din turism

Stefana Muresan

Socar va prelua șase benzinării Aral din zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Prinţul Charles, lobby pentru pajiştile Târnavei Mari

Banat IT Autumn BBQ, la a cincea ediţie

redactia

„Asociația Salvatorii de Cărți” din Oradea, oferă cărți gratuite pe timp de criză

Traian Dan

Conferința „Orașe și comunități. Viziune 2030″, joi 4 februarie, la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment