Cultural

Jazz in the Park, la Pata Rat, un proiect social si cultural

Concerte de jazz manouche, gypsy jazz si reprezentatii de percutie vor avea loc la Pata Rat la editia a cincea Jazz in the Park care incepe peste 5 zile, in saptamana 26 iunie-2 iulie 2017.
Scena din cel mai inedit loc al festivalului va gazdui reprezentatii ale celebrului percutionist Dario Rossi, care produce muzica din obiecte reciclate: tigai, oale, tevi, farfurii si ale carui inregistrari sunt virale pe internet, dupa ce au fost vizualizate de milioane de utilizatori din toata lumea. In plus, la Pata Rat vor concerta Taraf de Caliu, grup care aduce impreuna legende ale muzicii lautaresti.
Tot la Pata Rat vom asculta o trupa surpriza care va fi dezvaluita in curand si pe Hot Club de Cluj, formatia de jazz manouche care a castigat Concursul International Jazz in the Park 2015. Scena de la Pata Rat va fi activa in a doua zi de festival, 27 iunie, de la ora 16:00 si pana la ora 21:00 si va fi amplasata in apropierea Unitatii Mobile de la Pata Rat.
Accesul va fi liber atat pentru oamenii care locuiesc acolo, cat si pentru cei care vin sa descopere locul si sa afle ce e de fapt Pata Rat, nu din povesti, ci cu proprii ochi. Cei care doresc pot cumpara un bilet neobligatoriu pentru sustinerea de proiecte sociale si culturale in zona.
In cadrul Jazz in the Park, in weekendul festivalui in parc va exista o zona dedicata culturii roma: JIVIPEN (”viata„, in limba romani). Acesta va fi un spatiu de intalnire si interactiune pentru comunitate – roma, romani, maghiari si nu numai – cu muzica, activitati si jocuri.
Jivipen este un proiect realizat de Centrul Cultural Clujean in colaborare cu asociatiile roma din Cluj-Napoca. Proiectul urmeaza sa fie derulat in perioda 2018-2021 si abordeaza rasismul cotidian si structural, responsabilizeaza comunitatile roma si creeaza locuri de intalnire intre minoritatea roma si restul populatiei.
Decizia de a amplasa o scena la Pata Rat si de a avea o zona dedicata comunitatii roma in Parcul Central vine dupa ce organizatorii festivalului au decis ca Fondul Jazz in the Park sa finanteaze in 2017 proiecte in aceasta comunitate. Astfel, din banii stransi anul acesta din bilete neobligatorii la festival, o parte merge spre initiative care isi propun sa creasca nivelul de educatie prin derularea unor proiecte educationale, sociale si culturale in Pata Rat, iar cealalta parte va sustine alte initiative benefice orasului. Oricine doreste poate contribui la Fondul Jazz in the Park prin cumpararea a cel putin un bilet obligatoriu in valoare de 10 sau 50 lei. Bilete neobligatorii sunt disponibile pe retelele biletmaster si kompostor.
5 zile pana la festival
Festivalul Jazz in the Park incepe luni, 26 iunie, cu concertul de deschidere, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra de la Opera Maghiara. In acelasi loc vor concerta Dhafer Youseef si Susana Baca.
Jazz in the Park are loc in intervalul 26 iunie-2 iulie la Cluj si cuprinde o sectiune pe bilete si abonamente pentru concertele de la Opera Maghiara, concerte cu intrarea libera, dar cu bilete neobligatorii necesare pentru sutinerea Fondului Jazz in the Park, in Parcul Central, pe malul Somesului si la Pata Rat.
Vintage Trouble, Jojo Mayer, Viva Vox, Tatran, Hidden Orchestra, Mammal Hands, Skalpel, Coma acoustic, Sebastian Spanache Trio, JazzyBIT sunt cateva dintre trupele care vor concerta in cele 7 zile de festival. In total vor avea loc peste 100 de concerte ale unor trupe care vin din 15 tari si de pe trei continente.
Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, finantat prin Administratia Fondului Cultural National si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

Related posts

Biserica fortificată din Daia va fi reparată cu banii Ambasadei SUA

redactia

Sandrone Dazieri (Italia), invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania 2017

Stefana Muresan

„Cel mai lung mic din lume” – record de Ziua Națională a României

Traian Dan

Două nume reunite întru istorie: Regele Mihai I al României și Pelikan

Ligia Voro

CJ | Repere clujene cu şi despre I.D.Sîrbu

Profesorul Mircea Miclea despre viitorul educației și pieței muncii: elevii vor avea nevoie de 4 meta-competențe, vor apărea domenii de neimaginat și vor dispărea profesii

redactia

Căutăm investitor de 300 milioane de euro în centrul Clujului!

Nora Dumitrescu

Tradiții Nipone, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

„Samfest Jazz 2020”

Gruita Ienasoiu

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (2): Primele fortificații

Transilvania Business

Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi amânat

Nora Dumitrescu

Ambasadorul Luca Niculescu, ales preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa

redactia

Limp Bizkit la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Cele mai mari cercetări din istoria arheologiei sătmărene: Așezări din epoca bronzului, pe traseul viitoarei șosele de centură

Stefana Muresan

Electric Castle 2017 mai mult decât muzică bună

A. I.

MS | TM. Făcut în Tîrgu Mureș

Transilvania Business

Planetariul Mobil revine la Cluj – Napoca

Ligia Voro

Aeroportul din Sibiu, primul din țară care va avea o bibliotecă pentru pasageri

Stefana Muresan

FOTO: Cluj Symphony Experience, trei zile de răsfăț muzical

Ligia Voro

Muzeul istoriei evreilor din Oradea și Bihor, inaugurat în ultima sinagogă construită în oraș, acum 94 de ani

redactia

UVT, între cele mai bune 1396 universităţi din 92 de ţări din lume

Ligia Voro

Biblioteca Județeană ASTRA: Județul Sibiu – 50 de ani de la ultima reorganizare administrativă a României

Stefana Muresan

Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

Ligia Voro

UVT: Echipele câștigatoare din cadrul concursului ”Timișoara Creativă”, premiate

Stefana Muresan

Leave a Comment