Cultural Ultimele stiri

UBB, proiecte in valoare de 3 milioane de lei pentru prevenirea abandonului scolar

Universitatea Babes-Bolyai a castigat proiecte in valoare de aproximativ 3 milioane de lei pentru prevenirea abandonului scolar si sprijinirea tinerilor in alegerea viitoarei cariere.
Proiectele au fost aprobate in urma competitiei deschise pentru finantarea unor programe de vara de tip punte (scoli de vara) in cadrul proiectului ROSE, Schema de granturi pentru universitati.
In cadrul competitiei deschise, UBB a castigat 8 sub-proiecte dintr-un total de 69 de sub-proiecte depuse la nivel de tara. Toate cele 8 sub-proiecte depuse se adreseaza elevilor de liceu, carora UBB doreste, prin intermediul acestor fonduri, sa le ofere ocazia unei experiente universitare timpurii si sa ii ajute in alegerea unei rute educationale si profesionale cat mai potrivite.
„In conditiile unei piete de munca extrem de dinamice si competitive, este foarte important ca viitorii studenti sa cunoasca domeniul pe care-l vor aborda la nivel universitar. Doar in acest fel vom putea avea studenti cu adevarat interesati de facultate, studenti care sa isi finalizeze studiile si care sa se poata integra apoi pe piata muncii, iar Universitatea Babes-Bolyai este o universitate care a tinut cont intotdeauna de cerintele reale ale pietei muncii”, a declarat, potrivit PRO TV, Dan Lazar, prorectorul UBB responsabil cu finantarea, fondurile europene, informatizarea.
Proiectul ROSE este un proiect finantat de Banca Mondiala si implementat, la nivel national, de Unitatea de Management a Proiectelor cu Finantare Externa din cadrul Ministerului Educatiei Nationale. Acesta este un proiect implementat la nivel national care se adreseaza atat liceelor, cat si universitatilor.

Related posts

Producătorul berii Albacher şi al apei Borsec ia 29 de milioane de lei de la stat pentru noi investiţii

redactia

Operații pe inimă decontate de CAS, la Polisano Sibiu

Stefana Muresan

Județul Cluj oferă cele mai mari salarii din provincie în industria de Dezvoltare Software, cu peste 2500 de euro salariu mediu

Nicolae Pop

Leave a Comment