Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANRE a aprobat planul de dezvoltare a sistemului de transport al gazelor pentru perioada 2016-2025

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat vineri că a aprobat planul de dezvoltare a sistemului naţional de transport al gazelor naturale pentru perioada 2016 – 2025, dar şi ordinul de aprobare a regulamentului privind cadrul de tranzacţionare pe piaţa centralizată de gaze naturale administrată de Operatorul Pieţei de Energie Electrica şi Gaze Naturale (OPCOM).
În plus, ANRE a avizat ordinul privind modificarea şi completarea metodologiei de stabilire a venitului reglementat, a venitului total şi a tarifelor reglementate pentru activitatea de transport al gazelor naturale.
Totodată, autoritatea a avizat procedura Transgaz ”privind rezervarea de capacitate incrementală în sistemul naţional de transport al gazelor naturale prin derularea proceselor de capacitate incrementală având ca obiect puncte de intrare/ieşire în/din sistemul naţional de transport al gazelor naturale, altele decât punctele de interconectare, ce urmează a fi create/dezvoltate prin intermediul proiectelor incluse în planurile de investiţii şi de dezvoltare a sistemului naţional de transport al gazelor naturale pentru următorii 10 ani”.
În domeniul energiei termice, ANRE a avizat ordinul de aprobare a regulamentului pentru autorizarea persoanelor juridice care montează şi administrează sisteme de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile. În domeniul energiei electrice, autoritatea a avizat ordinul privind modificarea standardului de performanţă pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice.
”Modificarea standardului a fost necesară pentru a obliga operatorii serviciului de distribuţie să răspundă mai prompt şi mai eficient la solicitările consumatorilor cu privire la calitatea serviciului de distribuţie prestat în vederea creşterii satisfacţiei acestora, precum şi să-şi optimizeze modul de acţiune în sensul reducerii duratei întreruperilor cauzate de condiţii meteorologice deosebite”, se arată în comunicat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Și programatorii IT din centrele de servicii vor fi scutiți de impozit pe venit

Articolul următor

Începe construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share