Antreprenori Cluj Energie Energy Mirror Of Romania Industrie Lideri si afaceri Mureș Slider

Grupul CIS. 26 de ani în energie

Branduri de succes, create în Transilvania, și cum se construiește povestea din jurul unui brand au fost temele principale care au definit cea de-a doua conferință organizată de revista Transilvania Business. Ne-au încântat cu poveștile lor manageri și proprietari de afaceri din domeniile IT, energie, agricultură, curierat sau cercetare-dezvoltare. Consultanți din domeniul brandingului ne-au oferit și instrumentele uzitate în construcția unui brand, iar specialiștii în proprietate intelectuală ne-au arătat cum să ne protejăm o marcă.
 
“26 ani de experiență pe piața energetică românească, suntem deja un grup de firme care oferim o gamă completă de servicii în acest domeniu și suntem, de asemenea, unul dintre jucătorii importanți pe piața furnizării de gaze naturale și energie electrică din România”, ne-a introdus Sebastian Călugăr, CEO CIS Gaz, în prezentarea intitulată “CIS Grup – succesul muncit al unui business de familie”. CIS Grup este alcătuit din companiile CIS Gaz, CIS Energy, CAD Master Production, CIS Gaz Servicii, Next Power, CIS Real, CIS Logistic.
Dar să ne întoarcem în timp. Compania creată în Tîrgu Mureș, în 1990, pe valorile onoare, familie, integritate, siguranță și respect, de Ioan Călugăr, tatăl lui Sebastian, a fost printre primele firme private înființate în România în domeniul construcțiilor de conducte de transport și distribuție gaze naturale, iar astăzi este o companie la a treia generație de specialiști, primul fiind bunicul.
CIS Gaz care a rămas până astăzi o afacere privată, cu capital 100 % românesc, s-a dezvoltat rapid, și-a diversificat activitățile din portofoliu, diversificare care a condus la un concept nou, “pe care l-am implementat după anii 2000, și anume servicii complete, inovative în domeniul gazelor naturale și a petrolului, concept care a fost urmat, odată cu anii 2004-2006, în perioada de preaderare, de procese de implementare a standardelor de calitate și de securitate a mediului și a muncii etc.”, a subliniat Sebastian Călugăr.
Ca inovații, CIS Gaz, ca partener exclusiv, a adus pe piața din România produse, utilaje și echipamente ale unor producători, companii globale, care propun genul acesta de inovații în piață. “Am devenit încă din anii 2007 distribuitorii exclusivi ai TD Williamson, o companie globală americană, și ai unei companii globale din Olanda, CGH Group, pentru produse și servicii de izolație fonică. Am continuat să dezvoltăm activitățile din cadrul portofoliului nostru, tot în acea perioadă, în 2006 am început practic activitatea de furnizare de gaze naturale, iar mai apoi prin 2009-2010 am reușit să propunem un nou concept de reabilitare conducte în România, și anume reabilitare conducte prin metoda relining, cu un produs tot din Statele Unite, Thermoflex”, a explicat Sebastian Călugăr.
A urmat în 2012-2014 o perioadă de extindere a portofoliului, CIS Gaz devenind, prin încheierea unui parteneriat cu Soventix din Germania, dezvoltator al unui parc fotovoltaic la Cuci, lângă Iernut, un parc care produce 8 MWh de energie electrică în bandă.
Compania care activează astăzi pe segmentul de construcții montaj pentru diverse tipuri de conducte, produce la Tîrgu Mureș o gamă variată de instalații de profil pentru gaze naturale, filtrare, separare, produce cisterne pentru gaz petrol lichefiat, este distribuitor exclusiv în România pentru mai multe companii globale în domeniul oil&gas, produce energie solară și furnizează energie electrică și gaze naturale atât pentru consumatorii casnici cât și industriali, a trecut acum doi ani printr-un proces de rebranding. “Am încercat să înglobăm atât valorile noastre, cât și ceea ce ne dorim să dezvoltăm în viitor”, a subliniat CEO CIS Gaz.
În cifre, activitatea CIS înseamnă 300 km de conducte magistrale, 70 km de conducte reabilitate, 100 stații de reglare – măsurare construite în toată țara.
Astăzi, CIS activează pe mai toate șantierele de infrastructură mare – autostrăzi, cale ferată, ca și subcontractor specializat pentru relocarea de utilități, oferă servicii de reparații conducte pe platformele marine ale OMV Petrom și furnizează gaze naturale către 2200 consumatori industriali și casnici. Și privește spre viitor cu încredere, fiind ofertanți pentru livrare de țeavă și pentru execuție în proiectul BRUA, iar în paralel dezvoltă pe o suprafață de 6 ha un parc logistic la Tîrgu Mureș, cu 15.000 mp de hale industriale și o unitate de cogenerare de 12 MW.
Ligia VORO

Related posts

Târgu-Mureş: Proiect de 23 de milioane lei pentru extinderea celui mai mare spital public din Transilvania

Stefana Muresan

Hotel și vilă din Brașov, scoase la vânzare cu peste 3 milioane de euro

Ion Surdu

Beijing Genomics Institute analizează oportunitatea unui hub de cercetare în bioinformatică la Cluj Napoca

Stefana Muresan

Compania orădeană de IT Qubiz, desemnată cel mai bun loc de muncă din România

Stefana Muresan

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

Nutechnologies – Primul HUB de printare 3D industrial din România

Transilvania Business

Japonezii i-au dovedit pe italieni în proiectul metroului clujean

Nora Dumitrescu

Studenții pot să-și deschidă o afacere. Statul le dă până la 100.000 de euro

Traian Dan

Consiliul Județean Cluj a achiziționat o euronavă fără pilot

Nora Dumitrescu

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Industry 4.0 – Graniţa dintre ieri şi mâine. Angajaţii cu skill-uri în zona digitalizată vor fi tot mai căutaţi de către companii

Stefana Muresan

Romgaz, circa 634 milioane metri cubi de gaze înmagazinate

Stefana Muresan

Un startup românesc, ce învață copiii și părinții să se alimenteze sănătos, a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Papuc Irina

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Papuc Irina

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

FOTO: Tradiția ”Zilei Porumbului” inițiată de DAFCOCHIM şi Cereal Prod

Ligia Voro

Brașov: Internsnack, profit de aproape 3 milioane de lei anul trecut

Stefana Muresan

Veste bună pentru cei doi producători auto-încă un lot din drumul expres, adjudecat

Ligia Voro

Multibet Transilvania furnizează betoane de calitate

redactia

Pensiunea Ovidiu & Paula, oază de relaxare la poalele Munţilor Gurghiu

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj beneficiază de noi rute și măriri de frecvențe în programul de vară 2018

Stefana Muresan

Fostul primar al Aradului spune că a negociat cu germanii de la Volkswagen construcţia unei fabrici în România

Robert Bloancă

500 de firme din Sălaj au cerut ajutor de la stat

Nora Dumitrescu

Leave a Comment