Antreprenori Cluj Energie Energy Mirror Of Romania Industrie Lideri si afaceri Mureș Slider

Grupul CIS. 26 de ani în energie

Branduri de succes, create în Transilvania, și cum se construiește povestea din jurul unui brand au fost temele principale care au definit cea de-a doua conferință organizată de revista Transilvania Business. Ne-au încântat cu poveștile lor manageri și proprietari de afaceri din domeniile IT, energie, agricultură, curierat sau cercetare-dezvoltare. Consultanți din domeniul brandingului ne-au oferit și instrumentele uzitate în construcția unui brand, iar specialiștii în proprietate intelectuală ne-au arătat cum să ne protejăm o marcă.
 
“26 ani de experiență pe piața energetică românească, suntem deja un grup de firme care oferim o gamă completă de servicii în acest domeniu și suntem, de asemenea, unul dintre jucătorii importanți pe piața furnizării de gaze naturale și energie electrică din România”, ne-a introdus Sebastian Călugăr, CEO CIS Gaz, în prezentarea intitulată “CIS Grup – succesul muncit al unui business de familie”. CIS Grup este alcătuit din companiile CIS Gaz, CIS Energy, CAD Master Production, CIS Gaz Servicii, Next Power, CIS Real, CIS Logistic.
Dar să ne întoarcem în timp. Compania creată în Tîrgu Mureș, în 1990, pe valorile onoare, familie, integritate, siguranță și respect, de Ioan Călugăr, tatăl lui Sebastian, a fost printre primele firme private înființate în România în domeniul construcțiilor de conducte de transport și distribuție gaze naturale, iar astăzi este o companie la a treia generație de specialiști, primul fiind bunicul.
CIS Gaz care a rămas până astăzi o afacere privată, cu capital 100 % românesc, s-a dezvoltat rapid, și-a diversificat activitățile din portofoliu, diversificare care a condus la un concept nou, “pe care l-am implementat după anii 2000, și anume servicii complete, inovative în domeniul gazelor naturale și a petrolului, concept care a fost urmat, odată cu anii 2004-2006, în perioada de preaderare, de procese de implementare a standardelor de calitate și de securitate a mediului și a muncii etc.”, a subliniat Sebastian Călugăr.
Ca inovații, CIS Gaz, ca partener exclusiv, a adus pe piața din România produse, utilaje și echipamente ale unor producători, companii globale, care propun genul acesta de inovații în piață. “Am devenit încă din anii 2007 distribuitorii exclusivi ai TD Williamson, o companie globală americană, și ai unei companii globale din Olanda, CGH Group, pentru produse și servicii de izolație fonică. Am continuat să dezvoltăm activitățile din cadrul portofoliului nostru, tot în acea perioadă, în 2006 am început practic activitatea de furnizare de gaze naturale, iar mai apoi prin 2009-2010 am reușit să propunem un nou concept de reabilitare conducte în România, și anume reabilitare conducte prin metoda relining, cu un produs tot din Statele Unite, Thermoflex”, a explicat Sebastian Călugăr.
A urmat în 2012-2014 o perioadă de extindere a portofoliului, CIS Gaz devenind, prin încheierea unui parteneriat cu Soventix din Germania, dezvoltator al unui parc fotovoltaic la Cuci, lângă Iernut, un parc care produce 8 MWh de energie electrică în bandă.
Compania care activează astăzi pe segmentul de construcții montaj pentru diverse tipuri de conducte, produce la Tîrgu Mureș o gamă variată de instalații de profil pentru gaze naturale, filtrare, separare, produce cisterne pentru gaz petrol lichefiat, este distribuitor exclusiv în România pentru mai multe companii globale în domeniul oil&gas, produce energie solară și furnizează energie electrică și gaze naturale atât pentru consumatorii casnici cât și industriali, a trecut acum doi ani printr-un proces de rebranding. “Am încercat să înglobăm atât valorile noastre, cât și ceea ce ne dorim să dezvoltăm în viitor”, a subliniat CEO CIS Gaz.
În cifre, activitatea CIS înseamnă 300 km de conducte magistrale, 70 km de conducte reabilitate, 100 stații de reglare – măsurare construite în toată țara.
Astăzi, CIS activează pe mai toate șantierele de infrastructură mare – autostrăzi, cale ferată, ca și subcontractor specializat pentru relocarea de utilități, oferă servicii de reparații conducte pe platformele marine ale OMV Petrom și furnizează gaze naturale către 2200 consumatori industriali și casnici. Și privește spre viitor cu încredere, fiind ofertanți pentru livrare de țeavă și pentru execuție în proiectul BRUA, iar în paralel dezvoltă pe o suprafață de 6 ha un parc logistic la Tîrgu Mureș, cu 15.000 mp de hale industriale și o unitate de cogenerare de 12 MW.
Ligia VORO

Related posts

There is One for all

Ionut Oprea

Colliers administrează birourile The Office din Cluj-Napoca

Ligia Voro

Roman SA așteaptă o comandă în valoare de 50 de mil. de euro din Pakistan

Stefana Muresan

Nemții de la HARTING, investiție de 5,5 milioane euro la Sibiu

Stefana Muresan

Târgul de Cariere Digital Oradea se desfășoară între orele 11:00 și 18:00

Traian Dan

Oradea și Clujul, orașele cu cel mai mare grad de satisfacție al locuitorilor

Traian Dan

Samsonite România, cifră de afaceri de 6,88 milioane de euro

Stefana Muresan

Evoluția sectorului financiar-bancar, la „FinConf România”, eveniment online

Ion Surdu

Deco Days

Stefana Muresan

BCR donează 2,5 milioane de lei pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19

Traian Dan

Borsec, Gerovital și Arctic, pe primele poziții în top 100 cele mai puternice branduri românești 2017

Stefana Muresan

Untold a făcut 1,6 milioane de euro în 30 de secunde

Nora Dumitrescu

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian Florea, social media manager, Kooperativa 2.0

Ligia Voro

Bucharest- skyline transformation 2025: The spectacular promise

Ionut Oprea

Dacris, spatiu nou – 4.000 mp in Logicor Mogosoaia

Papuc Irina

Un startup clujean a creat un “acvariu” anticoronavirus

Nora Dumitrescu

Producătorii magiunului de prune Topoloveni au donat peste 1.300 de borcane cu magiun centrelor de carantină

Papuc Irina

Teraplast şi-a majorat capitalul social cu 21 de milioane de lei

redactia

Expert Guest – Ian Worboys: what next for logistics

Ionut Oprea

EPP propune o strategie cu ținte clare, asumată de Comisia Europeană, pentru susținerea companiilor mici și mijlocii

Nicolae Pop

ASA Consolis Cluj, furnizor cheie pentru Puskás Aréna din Budapesta

A. I.

Asociarea Drum Asfalt, Trameco, Constructorul Sălard, face sediul CJ Bihor

Traian Dan

Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”

Ionut Oprea

Topul firmelor private din România. Primii antreprenori premiați la gala IMM-urilor private

Papuc Irina

Leave a Comment