Antreprenori Cluj Energie Energy Mirror Of Romania Industrie Lideri si afaceri Mureș Slider

Grupul CIS. 26 de ani în energie

Branduri de succes, create în Transilvania, și cum se construiește povestea din jurul unui brand au fost temele principale care au definit cea de-a doua conferință organizată de revista Transilvania Business. Ne-au încântat cu poveștile lor manageri și proprietari de afaceri din domeniile IT, energie, agricultură, curierat sau cercetare-dezvoltare. Consultanți din domeniul brandingului ne-au oferit și instrumentele uzitate în construcția unui brand, iar specialiștii în proprietate intelectuală ne-au arătat cum să ne protejăm o marcă.
 
“26 ani de experiență pe piața energetică românească, suntem deja un grup de firme care oferim o gamă completă de servicii în acest domeniu și suntem, de asemenea, unul dintre jucătorii importanți pe piața furnizării de gaze naturale și energie electrică din România”, ne-a introdus Sebastian Călugăr, CEO CIS Gaz, în prezentarea intitulată “CIS Grup – succesul muncit al unui business de familie”. CIS Grup este alcătuit din companiile CIS Gaz, CIS Energy, CAD Master Production, CIS Gaz Servicii, Next Power, CIS Real, CIS Logistic.
Dar să ne întoarcem în timp. Compania creată în Tîrgu Mureș, în 1990, pe valorile onoare, familie, integritate, siguranță și respect, de Ioan Călugăr, tatăl lui Sebastian, a fost printre primele firme private înființate în România în domeniul construcțiilor de conducte de transport și distribuție gaze naturale, iar astăzi este o companie la a treia generație de specialiști, primul fiind bunicul.
CIS Gaz care a rămas până astăzi o afacere privată, cu capital 100 % românesc, s-a dezvoltat rapid, și-a diversificat activitățile din portofoliu, diversificare care a condus la un concept nou, “pe care l-am implementat după anii 2000, și anume servicii complete, inovative în domeniul gazelor naturale și a petrolului, concept care a fost urmat, odată cu anii 2004-2006, în perioada de preaderare, de procese de implementare a standardelor de calitate și de securitate a mediului și a muncii etc.”, a subliniat Sebastian Călugăr.
Ca inovații, CIS Gaz, ca partener exclusiv, a adus pe piața din România produse, utilaje și echipamente ale unor producători, companii globale, care propun genul acesta de inovații în piață. “Am devenit încă din anii 2007 distribuitorii exclusivi ai TD Williamson, o companie globală americană, și ai unei companii globale din Olanda, CGH Group, pentru produse și servicii de izolație fonică. Am continuat să dezvoltăm activitățile din cadrul portofoliului nostru, tot în acea perioadă, în 2006 am început practic activitatea de furnizare de gaze naturale, iar mai apoi prin 2009-2010 am reușit să propunem un nou concept de reabilitare conducte în România, și anume reabilitare conducte prin metoda relining, cu un produs tot din Statele Unite, Thermoflex”, a explicat Sebastian Călugăr.
A urmat în 2012-2014 o perioadă de extindere a portofoliului, CIS Gaz devenind, prin încheierea unui parteneriat cu Soventix din Germania, dezvoltator al unui parc fotovoltaic la Cuci, lângă Iernut, un parc care produce 8 MWh de energie electrică în bandă.
Compania care activează astăzi pe segmentul de construcții montaj pentru diverse tipuri de conducte, produce la Tîrgu Mureș o gamă variată de instalații de profil pentru gaze naturale, filtrare, separare, produce cisterne pentru gaz petrol lichefiat, este distribuitor exclusiv în România pentru mai multe companii globale în domeniul oil&gas, produce energie solară și furnizează energie electrică și gaze naturale atât pentru consumatorii casnici cât și industriali, a trecut acum doi ani printr-un proces de rebranding. “Am încercat să înglobăm atât valorile noastre, cât și ceea ce ne dorim să dezvoltăm în viitor”, a subliniat CEO CIS Gaz.
În cifre, activitatea CIS înseamnă 300 km de conducte magistrale, 70 km de conducte reabilitate, 100 stații de reglare – măsurare construite în toată țara.
Astăzi, CIS activează pe mai toate șantierele de infrastructură mare – autostrăzi, cale ferată, ca și subcontractor specializat pentru relocarea de utilități, oferă servicii de reparații conducte pe platformele marine ale OMV Petrom și furnizează gaze naturale către 2200 consumatori industriali și casnici. Și privește spre viitor cu încredere, fiind ofertanți pentru livrare de țeavă și pentru execuție în proiectul BRUA, iar în paralel dezvoltă pe o suprafață de 6 ha un parc logistic la Tîrgu Mureș, cu 15.000 mp de hale industriale și o unitate de cogenerare de 12 MW.
Ligia VORO

Related posts

Se dau tichete valorice pentru cei care reciclează aparatură electronică veche

Traian Dan

Șapte primării din Cluj, acord de asociere pentru trenul metropolitan. Dezvoltare imobiliară fără precedent în jurul municipiului Cluj Napoca

redactia

Bayer CropScience – Management integrat al tuturor agenţilor de dăunare

Ligia Voro

CNAIR – 12 oferte pentru realizarea lotului Târgu Mureș-Ungheni

Stefana Muresan

Cinci oferte pentru reabilitarea tronsonului feroviar Brașov-Sighișoara; valoarea lucrărilor, peste 700 de milioane de euro

Stefana Muresan

Mihai Toader-Pasti, lobby pentru sustenabilitate: “Noi, cei mulți care poluăm puțin, suntem principalii poluatori”

Stefana Muresan

CNAIR, licitaţie de 4,1 milioane euro pentru reabilitarea unui sector din DN66

Stefana Muresan

Piața imobiliară mondială de clădiri comerciale se menține pe creștere

Traian Dan

Timişul domină economia Vestului şi realizează exporturi mai mari decât restul judeţelor din regiune împreună

Robert Bloancă

Producătorul de cărămizi Brikston Iaşi ajunge la grupul austriac Leier

redactia

NTT DATA anunță lansarea raportului pe tema Covid-19: “Reîntoarcerea la valorile noastre pe timp de criză”

Nicolae Pop

Prima fabrică de instrumente muzicale din Republica Moldova, deschisă de cunoscutul lutier reghinean Vasile Gliga. Investiţie simbol de Centenar

redactia

Emerson a ajuns la peste 2.500 de angajaţi la Cluj şi mai recrutează 150 de oameni

redactia

CONAF propune Guvernului să ia măsuri pentru sprijinirea mediul de afaceri: acces gratuit la utilitățile publice pentru minim 90 de zile

Papuc Irina

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania.

Ligia Voro

Investiții de peste 2 mil. euro, fonduri europene, pentru cel mai nou loc de selfie al Clujului. Turnul Pompierilor, monument istoric din secolul XV

Stefana Muresan

Acțiuni ale ROMGAZ pentru deblocarea investiției de la Centrala de la Iernut

Ligia Voro

Ghelamco introduces unprecedented solutions in The Warsaw HUB amid pandemic

Papuc Irina

Tradiţiile şi meșteșugurile româneşti, promovate la Bran timp de trei zile

Ligia Voro

Oradea: Parcul Industrial I va avea un centru de servicii

Stefana Muresan

CFR Călători și operatorii naționali din Ungaria și Austria intoduc în circulație un nou tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena

redactia

Președinte BVB: Irum, printre companiile cu potential să devină lideri regionali

Stefana Muresan

Plan de angajare pentru românii întorși în țară din diaspora propus de ARCA

Traian Dan

Autostrada Lugoj – Deva: şoferii vor economisi 45 de minute după inaugurarea loturilor 3 şi 4

Stefana Muresan

Leave a Comment