Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a anunţat că înscrierile pentru studiile de licenţă şi pentru studiile de masterat, pentru anul academic 2017-2018, se vor face fac în perioada 17-22 iulie 2017, la Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.
La nivel de licenţă, în anul academic 2017-2018, pentru cele 23 de programe de studii acreditate, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca pune la dispoziţia viitorilor studenţi 850 de locuri bugetate (din care 1 loc special pentru candidaţii de etnie rromă, la Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii), 706 de locuri cu taxă şi 210 de locuri pentru învăţământ la distanţă.
Admiterea la facultăţile de Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 20% şi chimie, cu o pondere de 20%, iar media de bacalaureat are o pondere de 60%.
La nivel de master vor fi scoase la concurs 410 de locuri la buget şi 327 de locuri cu taxă
La liniile de studiu în engleză sau franceză, probele specifice sunt: voluntariat în creşterea şi protecţia animalelor (atestate şi recomandări), cu o pondere de 10%, precum şi media de bacalaureat sau echivalent, cu o pondere de 90%. La nivel de master, vor fi scoase la concurs pentru cele 26 de programe de studii acreditate, 410 de locuri la buget şi 327 de locuri cu taxă. Admiterea la programele de studii universitare de master se face prin concurs, pe baza mediei generale obţinute (media examenului de licenţă şi media testului grilă, interviului sau eseului).
Citește și:
Sibiul, Brașovul și Oradea în topul scumpirii locuințelor în trimestrul I 2022
Datele Indexului imobiliar național Kiwi Finance, bazat pe informațiile de tranzacționare reale ale imobilelor, arată că imobilele din…
28 mai 2022
Tehnologia multimedia pătrunde în Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) a introdus tehnologia multimedia și aparatura de realitate virtuală (VR) în cadrul instituției.…
28 mai 2022
Bio Culture trece la ambalajele exclusiv biodegradabile
Producătorul clujean de tomate Bio Culture va schimba ambalajele clasice cu unele biodegradabile, a anunțat fondatoarea Alina Nedeluș.…
28 mai 2022
Parcare subterană cu 111 locuri în centrul municipiului Satu Mare
Primăria Satu Mare va scoate la licitație construirea unei parcări subterane în centrul municipiului Satu Mare. Parcarea ar…
28 mai 2022
Tinerii din Baia Mare, inițiați “live” în tehnologie de Holisun
Ultimele tendințe în industria informatică le-au fost prezentate elevilor Școlii Internaționale Baia Mare (SIBM) la sediul companiei Holisun.…
28 mai 2022
Terapia va prelua gama Uractiv de la Fiterman
Producătorul clujean de medicamente Terapia, din grupul Sun Pharma, a achiziţionat gama Uractiv din portofoliul Fiterman Pharma Iaşi.…
28 mai 2022
Autostrada Zimbor – Poarta Sălajului, construită cu 162 de milioane de euro
Proiectul tehnic pentru secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania (A3) a trecut de Compania Națională de…
27 mai 2022
Prima pistă sintetică de alergare din mediul rural din Bihor, la Vadu Crișului
Primăria Vadu Crișului inaugurează prima pistă sintetică de alergare din mediul rural, din județul Bihor, realizată cu susținerea…
27 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Blocuri noi de locuințe, în pregătire la Târgu Mureș
Alin Mureșan-Florea, titular al proiectului […]
28 mai 2022
Premiu important pentru Maurer Imobiliare
Compania Maurer Imobiliare a primit miercuri, 25 […]
28 mai 2022
Reautorizare pentru un complex de porcine mureșean
Conducerea Agenţiei pentru Protectia Mediului […]
28 mai 2022
Leco Impex. Pion de bază în agricultură și industrie, de 30 de ani!
O afacere de familie bazată de încredere, […]
27 mai 2022
ULTIMA ORĂ! Statul român, negocieri pentru cumpărarea Fabricii de zahăr din Luduș!
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, […]
26 mai 2022
Harri Kiiski (Azomureș) exclude o criză alimentară în România
Directorul general al Azomureş, Harri Kiiski, a […]
26 mai 2022
FOTOREPORTAJ: ”Mureșul Rezidențial 2022. Dezvoltarea durabilă”
Aproximativ 50 de reprezentanți ai principalelor […]
26 mai 2022
Decizie pentru închiderea Fabricii de zahăr din Luduș
Proprietarii fabricii de zahăr Luduş au semnat […]
25 mai 2022