Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daniel Buda: Se vor schimba metodele de subvenționare agricolă ale UE

Europarlamentarul clujean, Daniel Buda, atrage atenția că în foarte scurt timp Uniunea Europeană va schimba sistemul de acordare a subvențiilor agricole din cadrul Politicii Agricole Comune.
„Subvențiile acordate în viitoarea Politică Agricolă Comună sunt pe cale să devină extrem de dezavantajoase pentru fermierii români!”, afirmă Daniel Buda.
Daniel Buda afirmă că la nivelul UE o nouă variantă de acordare a subvențiilor pentru agricultură este analizată la ora actuală.
„Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană produce consecințe inevitabile asupra structurii bugetului comunitar. Documentul de reflecție asupra viitorului finanțelor UE elaborat de către Comisia Europeană propune o schimbare de paradigmă în acordarea subvențiilor, în sensul unui transfer al fondurilor de la subvenționarea terenului către subvenționarea lanțului “teren-farfurie””, a arătat europarlamentarul Daniel Buda.
Europarlamentarul a spus că actualul sistem de acordare a subvențiilor este mult mai avantajos pentru fermierii din România decât cel ce se preconizează, care ar putea să le creeze mari probleme.
„România este unul dintre principalii beneficiari în ceea ce privește acordarea subvențiilor pentru terenuri, în timp ce la capitolul procesare, agricultorii români se poziționează la sfârșitul clasamentului european. Cu toate că acest document este cu titlu de reflecție, iar decizia finală aparține statelor membre și Parlamentului European, restructurarea bugetului devine inevitabilă pe fondul diminuării drastice a bugetului după pierderea contribuțiilor britanice. Acest aspect implică automat o scădere a cuantumului subvențiilor și un volum de muncă mai ridicat în rândul fermierilor în vederea accesării subvențiilor”, a mai spus europarlamentarul clujean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se reiau lucrările la Centrul de Afaceri din Brașov

Articolul următor

Familia Tănăsoiu, undă verde pentru construcţia primului mall din Sibiu, investiție de 70 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share