Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Președintele ANAT: Încasările din turism au urcat cu circa 20%

Încasările din turism au crescut în primul semestru, conform datelor principalilor operatori din domeniu, cu circa 20%, a declarat marți, pentru Agerpres, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alin Burcea.
” Din ce am vorbit cu cei opt tour-operatori mai mari, creșterea este de circa 20%, ca și încasări. Se mai diluează până la sfârșitului anului, pentru că încasările sunt mai mari în prima parte a anului. Eu zic că, dacă rămânem între 15% și 20% la nivelul unui an, este fenomenal”, a spus Burcea.
În ceea ce privește litoralul românesc, președintele ANAT a precizat că anul acesta creșterea nu va fi similară celei consemnate anul trecut, deoarece în iulie a plouat și a fost frig. El a subliniat că, pentru a aduce turiști, trebuie create “tot felul de teme”, iar hotelierii ar trebui stimulați să construiască piscine.
“Noi, ca patronat, am propus niște lucruri. Trebuie să creăm tot felul de teme ca să aducem turiștii. Venisem cu propunerea ‘prima piscină’, era un proiect pe care eu îl vedeam jumătate guvernamental, în care veneau ei și puneau niște bani să stimuleze hotelierii să facă piscine. Problema la noi e de piscine pe litoral. Este o părere personală. În Bulgaria sunt 1,3 piscine per hotel, la noi sunt 0,5. Lumea vine la mare la plajă. Dacă aveam piscine și erau și cu apă de mare, era bine. Vorbesc pentru sfârșitul lui mai, iunie și septembrie. Aici trebuie tras foarte tare, pentru că în iulie-august se vinde oricum, fiindcă lumea are vacanță. Anul acesta nu o să fie aceeași creștere ca anul trecut, pentru că a plouat în iulie și a fost frig”, a explicat Alin Burcea.
Totuși, a concluzionat acesta, “până acum a fost un sezon bun, au fost vânzări bune”.
“Lucrurile în plan economic, cel puțin până în momentul acesta, merg destul de bine. Veniturile sunt puțin mai mari și lumea călătorește”, a afirmat președintele ANAT, într-o conferință de presă, subliniind că, pe lângă litoral, s-au vândut bine stațiunile, precum Băile Felix, Călimănești Căciulata, Herculane.
Burcea, care este și proprietar al agenției de turism Paralela 45, a precizat că anul acesta românii “au plecat bine și în străinătate”, printre destinațiile externe cele mai vândute aflându-se Spania, Bulgaria, dar și Antalya (Turcia), și s-a înregistrat o creștere mare pe “early booking”.
Pentru toamnă și pentru iarnă s-au vândut și destinații mai “exotice”, precum Cuba, Mexic, Mauritius, Cambodgia, Vietnam etc, prețurile variind de la 200 de euro la 1.500 euro.
O ofertă deosebită pentru Crăciun este Laponia, țara lui Moș Crăciun, pentru care o familie cu un copil va trebui să scoată din buzunar în jur de 5.000 de euro, dar va putea să viziteze casa lui Moș Căciun, să se plimbe cu sania trasă de husky, cu snowmobilul, să pescuiască la copcă etc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un speaker italian celebru vine la IMWorld 2017 să explice cum în advertising, umorul vinde mai bine decât sexul

Articolul următor

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share