Turism Ultimele stiri

Președintele ANAT: Încasările din turism au urcat cu circa 20%

Încasările din turism au crescut în primul semestru, conform datelor principalilor operatori din domeniu, cu circa 20%, a declarat marți, pentru Agerpres, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alin Burcea.
” Din ce am vorbit cu cei opt tour-operatori mai mari, creșterea este de circa 20%, ca și încasări. Se mai diluează până la sfârșitului anului, pentru că încasările sunt mai mari în prima parte a anului. Eu zic că, dacă rămânem între 15% și 20% la nivelul unui an, este fenomenal”, a spus Burcea.
În ceea ce privește litoralul românesc, președintele ANAT a precizat că anul acesta creșterea nu va fi similară celei consemnate anul trecut, deoarece în iulie a plouat și a fost frig. El a subliniat că, pentru a aduce turiști, trebuie create “tot felul de teme”, iar hotelierii ar trebui stimulați să construiască piscine.
“Noi, ca patronat, am propus niște lucruri. Trebuie să creăm tot felul de teme ca să aducem turiștii. Venisem cu propunerea ‘prima piscină’, era un proiect pe care eu îl vedeam jumătate guvernamental, în care veneau ei și puneau niște bani să stimuleze hotelierii să facă piscine. Problema la noi e de piscine pe litoral. Este o părere personală. În Bulgaria sunt 1,3 piscine per hotel, la noi sunt 0,5. Lumea vine la mare la plajă. Dacă aveam piscine și erau și cu apă de mare, era bine. Vorbesc pentru sfârșitul lui mai, iunie și septembrie. Aici trebuie tras foarte tare, pentru că în iulie-august se vinde oricum, fiindcă lumea are vacanță. Anul acesta nu o să fie aceeași creștere ca anul trecut, pentru că a plouat în iulie și a fost frig”, a explicat Alin Burcea.
Totuși, a concluzionat acesta, “până acum a fost un sezon bun, au fost vânzări bune”.
“Lucrurile în plan economic, cel puțin până în momentul acesta, merg destul de bine. Veniturile sunt puțin mai mari și lumea călătorește”, a afirmat președintele ANAT, într-o conferință de presă, subliniind că, pe lângă litoral, s-au vândut bine stațiunile, precum Băile Felix, Călimănești Căciulata, Herculane.
Burcea, care este și proprietar al agenției de turism Paralela 45, a precizat că anul acesta românii “au plecat bine și în străinătate”, printre destinațiile externe cele mai vândute aflându-se Spania, Bulgaria, dar și Antalya (Turcia), și s-a înregistrat o creștere mare pe “early booking”.
Pentru toamnă și pentru iarnă s-au vândut și destinații mai “exotice”, precum Cuba, Mexic, Mauritius, Cambodgia, Vietnam etc, prețurile variind de la 200 de euro la 1.500 euro.
O ofertă deosebită pentru Crăciun este Laponia, țara lui Moș Crăciun, pentru care o familie cu un copil va trebui să scoată din buzunar în jur de 5.000 de euro, dar va putea să viziteze casa lui Moș Căciun, să se plimbe cu sania trasă de husky, cu snowmobilul, să pescuiască la copcă etc.

Related posts

Aeroportul Internaţional Timişoara, creştere a numărului de călători de 2,6% în primele luni ale anului

Stefana Muresan

Începe construirea unui parking de 4,1 milioane de euro la Cluj

redactia

Iulian Rusu, românul care a creat pâinea viitorului. Alimentul creat de el a luat aurul la un salon de inventică din Italia

redactia

AFIR: Fermele mici, proiecte de 256 de milioane de euro

redactia

Primele 200.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 ajung miercuri la București

Ion Surdu

În Ungaria, la vama Petea – Csengersima, are loc o revizia tehnică totală a cântarelor. Trafic mult îngreunat pentru automarfare.

Gruita Ienasoiu

Cadrele didactice din Bihor, cele mai active la cursul „Profesor în Online”

Traian Dan

“Vrem piste ca afară pentru o distanţare fizică reală”

Nora Dumitrescu

BT și UBB vor face din Cluj un oraș inteligent

Nora Dumitrescu

Afacerile Cemacon au urcat cu 86% în primul trimestru, la 21,49 milioane lei

Stefana Muresan

Rebranding la Recea Cristur. Bio Farm își schimbă denumirea

Nora Dumitrescu

Bihor: Licitație pentru construirea a trei bazine didactice de înot

Stefana Muresan

Exporturi ale producătorilor români de peste 59 milioane de euro, facilitate de Lidl

Traian Dan

Premieră în România: Regiunile de Dezvoltare din Transilvania susțin proiecte comune

Stefana Muresan

Acord pentru drumul expres Baia Mare – Jibou

Nora Dumitrescu

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu COVID-19

Ligia Voro

Alpin57Lux din Sebeş produce zilnic 100 de tone de îngheţată

Stefana Muresan

Hibrizi cu adevărat high oleici!

redactia

Start la Programul Prima Casă. Pentru anul 2020 sunt alocate 2 miliarde de lei

Traian Dan

Doi șefi ai Băncii Transilvania și-au vândut acțiunile pe bursă

Stefana Muresan

Corina Creţu: România, grad ridicat de reprezentare a femeilor în sectorul digital

redactia

El Pais, selecție a „satelor fermecătoare din România”

Stefana Muresan

Investiții de peste 2 mil. euro, fonduri europene, pentru cel mai nou loc de selfie al Clujului. Turnul Pompierilor, monument istoric din secolul XV

Stefana Muresan

Leave a Comment