Alba Investitii IT&C Ultimele stiri

Proiectul Alba Iulia Smart City 2018, îmbunătățit cu cinci noi soluții de guvernare inteligentă

Municipalitatea din Alba Iulia va beneficia de cinci noi soluții de guvernare inteligentă, ca urmare a semnării unui protocol de colaborare pe care autoritatea locală l-a parafat cu unul dintre cei mai importanți furnizori și integratori de soluții software și hardware pentru administrația publică, se arată într-un comunicat de presă al companiei partenere.
Astfel, conceptul dezvoltat de Industrial Software pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 include: o aplicație mobilă pentru raportarea incidentelor, o soluție pentru analiza și raportarea veniturilor bugetare, o soluție de barometru public, ce permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme, o aplicație pentru programare online a căsătoriilor și, nu în ultimul rând, integrarea sistemului de Dispecerat cu alte soluții mobile de raportare a incidentelor.
Industrial Software va acoperi în întregime costurile de dezvoltare și implementare ale soluțiilor oferite.
Potrivit sursei citate, Industrial Software și Primăria Alba Iulia au agreat Protocolul de Cooperare pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018, colaborare care face parte din programul de pregătire pentru aniversarea centenarului Marii Uniri, prin care Primăria Municipiului Alba Iulia dorește să devină primul oraș ‘smart’ din România.
‘Dorim să participăm activ la digitalizarea primului Smart City din România, iar până la sfârșitul acestui an vom implementa cinci noi soluții cu impact major asupra comunității. Anul viitor vom analiza reacția populației și vom ajusta soluțiile pentru obținerea celor mai bune rezultate. Soluțiile de guvernare inteligentă sunt elemente centrale ale strategiei și viziunii Industrial Software, iar noi sperăm ca Alba Iulia Smart City 2018 să fie punctul de plecare pentru multe alte orașe din România’, declară Cătălin Popa, director executiv Industrial Software.
La rândul său, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, susține că, odată cu noile soluții inteligente, în comunitate se naște o ‘democrație electronică’, în care locuitorii sunt egali.
‘Încă este nevoie să explicăm conceptul de ‘smart’ pentru a fi înțeles și preluat, dar toate marile schimbări pe care le-am realizat în Alba Iulia au plecat de la imaginație și viziune. Parteneriatul cu Industrial Software ne apropie de realitate și pune tehnologia la lucru în folosul cetățeanului. Soluțiile propuse pentru Alba Iulia Smart City 2018 nasc o ‘democrație electronică’ în care locuitorii sunt egali prin simplul fapt că oricine poate sesiza o problemă, solicita o programare a căsătoriei sau exprima o opinie, doar folosind Internetul. Simplu, fără cereri, fără deplasări. Cetățenii sesizează, iar funcționarii publici au datoria să rezolve’, a spus Hava.
Industrial Software are o experiență de peste 19 ani în furnizarea și integrarea de soluții software și hardware pentru administra?ia publică, iar peste patru milioane de cetățeni sunt beneficiari ai proiectelor derulate în România.
La finele lunii mai, Nicolaie Moldovan, city managerul orașului Alba Iulia, anunța, într-o conferință de specialitate organizată la București, că proiectul-pilot de Smart City de la Alba Iulia este unul pentru care s-a investit, în primul rând în resursa umană, iar de la momentul lansării Ghidului specific au fost contractate 48 de proiecte de oraș inteligent pentru conceptul Smart City din 2018.
Printre companiile care sunt în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia se află Orange România, Microsoft, Siemens, Philips, Telekom România, Cloud Soft, Solar Eco, Fast Order, ZTE, APERO (Asociația Procesatorilor de Plăți Electronice) sau Hypermedia.
Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) a lansat, la sfârșitul anului trecut, spre consultare publică, Ghidul Smart City pentru România, un instrument de evaluare a comunităților și de bune practici internaționale, soluții și tehnologii inteligente care, aplicate la nivel local și regional, pot transforma comunitățile în orașe inteligente, cu acces liber la produse și servicii de calitate, cu sisteme de sănătate și educație moderne, precum și cu administrații publice transparente, care să guverneze împreună cu cetățeanul.
Termenul de Smart City este utilizat pentru a desemna orașele care apelează intensiv la tehnologiile noi ‘tip smart’ dedicate îmbunătățirii serviciilor publice, creșterii nivelului de confort al cetățenilor din localitățile urbane și rurale, eficientizării consumurilor de resurse și reducerii cheltuielilor pe termen mediu și lung.
‘Smart City Alba Iulia 2018’ reprezintă un proiect-pilot inițiat de Ministerul Comunicațiilor, lansat pe 2 decembrie la Alba Iulia, prin care se urmărește identificarea modelelor de investiții conforme cu bunele practici europene și internaționale în condiții de participare voluntară a mediului de afaceri din domeniul IT&C, a asociațiilor de profil, mediului academic și oricărei altă parte interesată să contribuie cu expertiză și soluții Smart la construirea orașului viitorului.

Related posts

Andrei Loghin a câștigat prima competiție de Night Golf din România

Ligia Voro

Studenţii UBB au fondat propria Societate Antreprenorială Studenţească

Stefana Muresan

Scenariul BNR: reducerea dobânzilor fără destabilizarea cursului valutar

Ion Surdu

Aeroportul Internațional Cluj își propune profit cât toate celelalte societăți la un loc

Stefana Muresan

Mendola Fabrics, cel mai vândut brand de perdele şi draperii din România

Stefana Muresan

BearingPoint, creștere de două cifre

Ionut Oprea

Mai mult de 50% dintre români încă plătesc cash atunci când călătoresc

Traian Dan

TAZ CYBERSEC, serviciu integrat de securitate IT, lansat la “GDPR Made Easy”

Stefana Muresan

Hype Project, lansare pe piața amenajărilor de lux din România

Papuc Irina

Digitalizarea României în următorii 5 ani: viziunea ANIS

Ion Surdu

Parking de 19 milioane de lei, la Cluj-Napoca

redactia

Orange a premiat noua generaţie de specialişti în telecomunicații

Ligia Voro

Școală “smart” în Bihor: Toţi elevii învață prin jocuri şi aplicaţii, pe table interactive

Stefana Muresan

Zalăul vrea să îi scutească pe contribuabili de impozitul pe clădiri

Nora Dumitrescu

Boc, la Bruxelles: “UE dispare dacă nu rezolvăm exodul creierelor”

Nora Dumitrescu

Cele mai performante companii din Bistrița-Năsăud, recompensate în cadrul Galei festive Topul Firmelor 2017

Stefana Muresan

Vizita vicepremierului Ana Birchall la Departamentul Energiei

Stefana Muresan

Ford Craiova estimează volume record de producție în 2020

Ligia Voro

Zalăul a accesat proiecte europene de 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Papuc Irina

O nouă hartă a orașului și o hartă cu informații urbanistice, lansate la Sibiu

Ion Surdu

Modernizarea aeroportului din Baia Mare costă 63 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

ANL finanțează două blocuri în cartierul zălăuan Dumbrava Nord

Nora Dumitrescu

Giganții Porsche și NTT finanțează viitorii IT-iști vorbitori de germană

Nora Dumitrescu

Leave a Comment