Alba Investitii IT&C Ultimele stiri

Proiectul Alba Iulia Smart City 2018, îmbunătățit cu cinci noi soluții de guvernare inteligentă

Municipalitatea din Alba Iulia va beneficia de cinci noi soluții de guvernare inteligentă, ca urmare a semnării unui protocol de colaborare pe care autoritatea locală l-a parafat cu unul dintre cei mai importanți furnizori și integratori de soluții software și hardware pentru administrația publică, se arată într-un comunicat de presă al companiei partenere.
Astfel, conceptul dezvoltat de Industrial Software pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 include: o aplicație mobilă pentru raportarea incidentelor, o soluție pentru analiza și raportarea veniturilor bugetare, o soluție de barometru public, ce permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme, o aplicație pentru programare online a căsătoriilor și, nu în ultimul rând, integrarea sistemului de Dispecerat cu alte soluții mobile de raportare a incidentelor.
Industrial Software va acoperi în întregime costurile de dezvoltare și implementare ale soluțiilor oferite.
Potrivit sursei citate, Industrial Software și Primăria Alba Iulia au agreat Protocolul de Cooperare pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018, colaborare care face parte din programul de pregătire pentru aniversarea centenarului Marii Uniri, prin care Primăria Municipiului Alba Iulia dorește să devină primul oraș ‘smart’ din România.
‘Dorim să participăm activ la digitalizarea primului Smart City din România, iar până la sfârșitul acestui an vom implementa cinci noi soluții cu impact major asupra comunității. Anul viitor vom analiza reacția populației și vom ajusta soluțiile pentru obținerea celor mai bune rezultate. Soluțiile de guvernare inteligentă sunt elemente centrale ale strategiei și viziunii Industrial Software, iar noi sperăm ca Alba Iulia Smart City 2018 să fie punctul de plecare pentru multe alte orașe din România’, declară Cătălin Popa, director executiv Industrial Software.
La rândul său, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, susține că, odată cu noile soluții inteligente, în comunitate se naște o ‘democrație electronică’, în care locuitorii sunt egali.
‘Încă este nevoie să explicăm conceptul de ‘smart’ pentru a fi înțeles și preluat, dar toate marile schimbări pe care le-am realizat în Alba Iulia au plecat de la imaginație și viziune. Parteneriatul cu Industrial Software ne apropie de realitate și pune tehnologia la lucru în folosul cetățeanului. Soluțiile propuse pentru Alba Iulia Smart City 2018 nasc o ‘democrație electronică’ în care locuitorii sunt egali prin simplul fapt că oricine poate sesiza o problemă, solicita o programare a căsătoriei sau exprima o opinie, doar folosind Internetul. Simplu, fără cereri, fără deplasări. Cetățenii sesizează, iar funcționarii publici au datoria să rezolve’, a spus Hava.
Industrial Software are o experiență de peste 19 ani în furnizarea și integrarea de soluții software și hardware pentru administra?ia publică, iar peste patru milioane de cetățeni sunt beneficiari ai proiectelor derulate în România.
La finele lunii mai, Nicolaie Moldovan, city managerul orașului Alba Iulia, anunța, într-o conferință de specialitate organizată la București, că proiectul-pilot de Smart City de la Alba Iulia este unul pentru care s-a investit, în primul rând în resursa umană, iar de la momentul lansării Ghidului specific au fost contractate 48 de proiecte de oraș inteligent pentru conceptul Smart City din 2018.
Printre companiile care sunt în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia se află Orange România, Microsoft, Siemens, Philips, Telekom România, Cloud Soft, Solar Eco, Fast Order, ZTE, APERO (Asociația Procesatorilor de Plăți Electronice) sau Hypermedia.
Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) a lansat, la sfârșitul anului trecut, spre consultare publică, Ghidul Smart City pentru România, un instrument de evaluare a comunităților și de bune practici internaționale, soluții și tehnologii inteligente care, aplicate la nivel local și regional, pot transforma comunitățile în orașe inteligente, cu acces liber la produse și servicii de calitate, cu sisteme de sănătate și educație moderne, precum și cu administrații publice transparente, care să guverneze împreună cu cetățeanul.
Termenul de Smart City este utilizat pentru a desemna orașele care apelează intensiv la tehnologiile noi ‘tip smart’ dedicate îmbunătățirii serviciilor publice, creșterii nivelului de confort al cetățenilor din localitățile urbane și rurale, eficientizării consumurilor de resurse și reducerii cheltuielilor pe termen mediu și lung.
‘Smart City Alba Iulia 2018’ reprezintă un proiect-pilot inițiat de Ministerul Comunicațiilor, lansat pe 2 decembrie la Alba Iulia, prin care se urmărește identificarea modelelor de investiții conforme cu bunele practici europene și internaționale în condiții de participare voluntară a mediului de afaceri din domeniul IT&C, a asociațiilor de profil, mediului academic și oricărei altă parte interesată să contribuie cu expertiză și soluții Smart la construirea orașului viitorului.

Related posts

Sorin Paveliu: „România trebuie să aplice strategia de dublă testare”

Papuc Irina

Topul celor mai vândute medicamente pentru răceală. Brandul unui producător român îşi face loc printre cele mai căutate produse

redactia

Încep lucrările la viitoarele Băi Sărate din Ocna Mureş, investiție de de 5,9 mil. euro

redactia

Alimentarea cu apă de la Gilău, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în Sălaj. Primele contracte de lucrări, semnate în acest an

redactia

Primul autoturism hibrid produs în România a ajuns la Cluj

Nora Dumitrescu

Ministerul Transporturilor a emis ultimul set de autorizații pentru modernizarea căii ferate între Simeria și Arad, constructor asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL

Stefana Muresan

ZF: Cel mai mare pariu al Kaufland pentru piața din România – investiții de 300 de milioane de euro în 2020

Papuc Irina

72% dintre antreprenori nu au încredere în instituțiile statului

Traian Dan

Tranzacție pe piața reciclării: Fondul de Investiții Abris a cumpărat afacerea din România a holdingului maghiar Eltex

Ion Surdu

Grupul Transavia din Alba creşte 40 de milioane de păsări pe an şi produce 70.000 de tone de carne de pui

redactia

Programul zborurilor operate de pe Aeroportul Cluj în luna septembrie

Stefana Muresan

Milionarul Ștefan Gadola a adus o delegație din Kazahstan la Cluj

Nora Dumitrescu

CBRE este consultantul Spaces în tranzacția de închiriere a celui mai mare centru din România

redactia

Residential neighbourhoods and transportation – Sibiu: the city of investors and mobility

Stefana Muresan

Studiu CEZ: Din ce în ce mai mulți români sunt interesați să #SchimbePeVerde

Ligia Voro

Grupul Pehart Tec reîncepe angajările în Transilvania

Nora Dumitrescu

Banca Națională găzduiește expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România, o inițiativă CITR Group

redactia

Licitație de peste 72 milioane euro pentru întreținerea drumurilor din Ardeal

Stefana Muresan

Botoșănenii de la TEHNIC ASIST, lucrări de cca. 10 mil. euro la Colibița

Stefana Muresan

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni. Investiția totală – 21,6 milioane de lei

Stefana Muresan

12 constructori, in cursa pentru centura Timisoarei

Stefana Muresan

MobilaDalin. Reduceri de preț la toate produsele și consiliere telefonică pentru comenzi de acasă

Ligia Voro

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

Fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea spitalelor din Ocna Mureș și Zlatna

Stefana Muresan

Leave a Comment