Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medicii vor fi scutiți de impozit pe venit

Guvernul a decis scutirea medicilor de impozit pe venit, facilitate de care beneficiază deocamdată persoanele cu handicap, cercetătorii din zona aplicativă și creatorii de programe software.
Măsura, propusă de proiectul de modificare a Codului Fiscal, accentuează arbitrariul și discriminările de pe piața muncii. Fără fundamentare solidă, unele categorii socioprofesionale primesc facilități fiscale importante în detrimentul altor categorii. Scăderea și eliminarea contribuțiilor care ar trebui achitate de anumite categorii socioprofesionale determincă creșterea presiunii puse pe alte categorii la plata taxelor și impozitelor.
Proiectul include persoanele care practică profesia de medic la articolul 60 – Scutiri al Codului Fiscal. Măsura intră în vigoare la data de 1 septembrie. Proiectul definește beneficiarii scutirii ca ”Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor precum și din activități independente din exercitarea profesiei de medic”.
Propunerile nu fac referire și la personalul mediu medical. Profesia de medic este definită în concordanță cu Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului finanțelor publice.”
În prezent sunt scutite conform articolului 60 persoanele fizice cu handicap grav, permanent, persoanele care crează program de calculator și cerctetătorii care lucrează pe partea aplicativă sau tehnologică.
Potrivit notei de fundamentare, scutirea este justificată de faptul că a fost promisă prin programul de guvernare pe perioada 2017-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Terenurile agricole lucrate ar putea fi scutite de la plata impozitului local

Articolul următor

Accizele la benzină şi motorină cresc. Vezi toate măsurile cuprinse în Proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share