Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Program de training în securitate cibernetică, în premieră mondială în Parcul Ştiinţific Tetapolis

S.C. Tetarom S.A., institutie la care Consiliul Judetean Cluj este actionar majoritar, va lansa, din toamna acestui an, Academia de Training în Sigurantă Cibernetică, un program initiat prin intermediul Parcului Stiintific si Tehnologic Tetapolis.
,,Suntem deosebit de onorati să anuntăm, în premieră mondială, crearea la Cluj a unei astfel de structuri de elită în domeniul sigurantei cibernetice. Emergenta si evolutia cercetării în domeniul IT nu este deloc o surpriză având în vedere faptul că această industrie este una extrem de dezvoltată în judetul Cluj, motiv pentru care pregătirea cât mai avansată a informaticienilor constituite un aspect esential pentru protectia business-urilor din ce în ce mai tehnologizate”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Pornind de la realitatea existentei unui deficit de 1,5 milioane de specialisti la nivel mondial în sigurantă cibernetică, Tetapolis a pus bazele primului program de training specializat de acest tip la nivel mondial. Academia de Training în Sigurantă Cibernetică reprezintă o idee inovatoare, prin prisma interconectării sistemului de pregătire, acesta îmbinând o sectiune de cursuri teoretice cu o platformă online de testare a capacitătilor defensive în sigurantă cibernetică.
Programul urmăreste o curiculă care permite pregătirea specialistilor în sigurantă cibernetică de la nivel de începător la nivel avansat. Acest curs este facilitat prin dezvoltarea unei platforme de training online, care în acest moment este complet operatională. Platforma de training are deja girul universitătii Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) din S.U.A., a dezvoltatorului de servicii de securitate Kaspersky si a operatorului de telefonie mobilă T-Mobile. În acest moment, se află în derulare faza de implementare a acestui curs ca modul obligatoriu în pregătirea specialistilor în sigurantă cibernetică din universităti, universitătile pilot selectionate pentru acest program fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca si M.I.T. din SUA.
Platforma de training este complet functională, si poate fi testată pe site-ul oficial https://tetapolis.academy/, unde se regăseste o descriere completă însotită de un film de prezentare.
La nivel regional si national Parcului Stiintific si Tehnologic Tetapolis îsi propune să devină un pol al inovării, o organizatie care facilitează buna colaborare dintre mediile relevante activitătilor de cercetare-dezvoltare-inovatie. Prin programele sale, Tetapolis promovează cooperarea între mediul academic si companii, pentru a dezvolta o serie de sinergii capabile să conducă la colaborări eficiente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Companie cu capital germano-egiptean, interesată să investească 5 milioane de euro în Săcele

Articolul următor

De la orașele inteligente, la geometria satului - ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Citește și:
Citeste mai mult

Sold out la deschiderea TIFF

“Confort nordic” (regia Hafsteinn Gunnar Sigurosson, Islanda / Germania / Anglia) este prima dintre peliculele proiectate cu casa…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share