Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Am simțit în mandatul meu de Guvernator sprijin, implicare, devotament și dăruire”

“Rotary Serving Humanity” este deviza sub care s-a desfășurat activitatea Rotary District 2241 România și Republica Moldova în anul 2016 – 2017 și care a fost pe deplin respectată și implementată prin intermediul proiectelor derulate de cluburile Rotary.
O privire de ansamblu a activității cluburilor Rotary din cadrul District 2241 ne arată eforturile pe care rotarienii le-au depus în sprijinul comunităților locale, respectând astfel principiile pe care și le-au asumat atunci când au ales să facă parte din această minunată organizație. Poate că nu este drept să vorbim de eforturile depuse, având în vedere că apartenența la Rotary este o chestiune de voluntariat, dar vreau să subliniez că am simțit în mandatul meu de Guvernator sprijin, implicare, devotament și dăruire din partea prietenilor noștri rotarieni. Am văzut cum spiritul frumos al prieteniei s-a făcut simțit atât în interiorul cluburilor, dar și între cluburi, ceea ce a permis dezvoltarea unor proiecte naționale și internaționale. Aș aminti aici doar câteva dintre ele, cu speranța că rezultatele obținute pot fi garanția continuării lor.
 

“Salvați Inima unui Copil” – un proiect româno – israelian – american, care ne-a permis să redăm societății copii sănătoși. Micuții au fost operați pe cord, la București, la Spitalul Grigore Alexandrescu, acolo unde director este colegul nostru rotarian, dr. Dan Enescu. Un proiect în care au fost implicate mai multe cluburi din Districtul 2241 și din Israel, care au colaborat perfect. De altfel, la Convenția Rotary din Statele Unite ale Americii unde am marcat cei 100 de ani de existență ai Fundației Rotary, am reușit să asigurăm continuitatea programului prin asigurarea unei sume importante ce ne va permite să salvăm mai multe vieți.
“Cărți pentru Moldova” – Un program pilot pe care l-am demarat după vizita efectuată în 2016, la Chișinău. În urma discuțiilor cu Ambasadorul României în Republica Moldova am ajuns la concluzia că există o problemă pentru mulți elevi, care nu au la dispoziție cărți în limba română, în special în mediul rural. Peste 3000 de volume, donate de rotarieni din România, au ajuns peste Prut în cadrul proiectului Rotary.
“Rotary Plantează” – Un program ambițios prin care ne propunem să aducem un plus de 1 milion de arbori României și Republicii Moldova. Este destul de dificil de atins acest obiectiv într-un singur an, dar am convingerea că împreună, toate cluburile din Rotary, vor reuși să planteze 1 milion de arbori. Este un subiect delicat în cele două țări, dar cred că și din acest punct de vedere Rotary este un sprijin pentru societate.
 

Semnarea acordului de parteneriat între Bursa de Valori Bucureşti şi Clubul Rotary
“Invest Quest” – Un program inovativ, adresat celor care doresc sa deprindă cunoștințe din domeniul pieței de capital. În colaborare cu Bursa de Valori București s-au organizat, la București, seminarii de instruire și un concurs pentru tranzacționarea virtuală a unor portofolii pe piața de capital.
În acest an am înregistrat și o surpriză foarte plăcută din partea celor care au înțeles că este bine să ajuți comunitatea în care îți desfășori activitatea și am reușit să strângem peste 120 de mii de dolari, bani pe care i-am donat Fundației Rotary. Interesant este că tot noi, rotarienii din Districtul 2241, vom putea folosi aceste sume în proiectele pe care le vom face în parteneriat cu alte Districte, astfel putând multiplica suma donată.
E doar o mică parte din proiectele care s-au făcut la nivel districtual. Sunt zeci și sute de proiecte care s-au derulat la nivel local și care au reușit să facă mai bună viața unor semeni de-ai noștri. Asta înseamnă Rotary.
Sunt recunoscător echipelor care au contribuit ca anul rotarian 2016 – 2017 să fie unul bogat în proiecte, așa cum apreciez munca depusă de echipele din staff-ul administrativ al District 2241 România și Republica Moldova.
Mircea Ștefan Solovăstru, Guvernator 2016 – 2017, Rotary District 2241 România și Republica Moldova
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Contract pentru finalizarea unui lot din Autostrada Transilvania, constructor Tirrena Scavi

Articolul următor

Imotrust Arad vinde un teren de 44.505 mp în Cluj Napoca, pentru 2,5 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share